Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért divat mostanában laptopo...

Miért divat mostanában laptopokat optikai meghajtó nélkül értékesíteni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években a laptopokat Optikai (CD/DVD) meghajtó nélkül árusítják. De miért? Példaként említeném hogy az elmúlt egy hónapban vettem egy vadonat új laptopot. Persze szuper ultra vékony, és optikai (CD/DVD) meghajtó nélküli. Igen ám, de a multifunkciós nyomató / scennere-em egy régebbi típus. Melynek telepítője CD-n van. Igy a laptopra nem tudom fel telepíteni a multifunkciós nyomató / scennere-emet. És interneten meg már az én típusomhoz nem találok drivert / és szoftvereket már. Még a gyártó web oldalán sem már. Igy pedig nem tudom használni a nyomtatót! Szóval most igy külön keletett vennem egy külső optikai meghajtót, ami + 10000 Ft volt. És igy máris használatba tutdam venni a nyomatót. Most nem a + 10000 Ft van a hangsúly! Hanem azon hogy sok számítástechnikai eszköznek még mindig CD-n vagy DVD-n vannak a Driverei / szoftverei. Amiket egy optikai meghajtó nélküli laptopon nem lehet be olvasni. Bizony ez elégé gáz. De ez van. Csak azt nem tudom miért divat optikai meghajtó nélküli Laptopot / Nootebookot forgalomba hozni / árusitani? Ti hogyan oldjátok meg azokat az új laptopra azon driverek fel telepítését amik CD/DVD lemezen van?

2024. máj. 14. 14:11
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
A 13 millás lemezjátszó és 250 000-res magnódeck, mint tömegtermék... :D
2024. máj. 15. 22:07
 52/54 gentoojedi ***** válasza:

"Rendes kazetta sincs."

Inkább nincs bő választék. Az ne tévesszen meg, hogy eltűntek a krómos ferritkrómos meg metán kazetták. Több hifi szakértővel is beszéltem. Több hátránya volt, mint előnye, a magas árán felül.

[link]

Azért egy jó magnódeckkel sokat ki lehet hozni belőle. Főleg egy auto tracking controlra (ATC) képes deckkel.

Melledleg nem muszáj üres kazettát venni. Akinek ilyen igényei vannak, vehet műsorosat:

[link]

2024. máj. 16. 07:37
 53/54 gentoojedi ***** válasza:

"A 13 millás lemezjátszó és 250 000-res magnódeck, mint tömegtermék... :D"

Én sosem mondtam ilyet. Rétegtermék, mint a CD lemez.

De 300 ezer alatti Vinyl lejátszója elég sok embernek van. Használtan már ki lehet fogni 30-50 ezerért alap kommersz Hi-Fi Vinyl lejátszót.

Nekem vinyl lemezmosóm is van, meg antisztatizáló pisztolyom. És nem vagyok milliomos.

2024. máj. 16. 07:40
 54/54 Morfondir ***** válasza:

gentoojedi

Na, jó. :)

Nem véglegesen. Nekem is meg van még a Pioneer HiFi tornyom, meg még valahol egy Tesla lemezjátszó is a padláson. Kazetták, bakelit lemezek is.

Csak nem használom.

De, a kérdés szempontjából mindegy is. :)

2024. máj. 17. 22:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!