Miért divat mostanában laptopokat optikai meghajtó nélkül értékesíteni?
Azért nincs már optikai meghajtó a laptopokban, mert alig használja valaki. Ugyanúgy teljesen ki fog halni pár éven belül, mint a floppy.
Akármilyen hardverhez már csak dísznek adják a CD-t, mert vagy alapból felismeri a rendszer vagy úgyis netről töltöd le a friss drivert. Ha te nem találtál a nyomtatódhoz drivert a neten, akkor vagy rossz helyen kerested, vagy valami nagyon márkátlan vacak nyomtatód van.
Az is teljesen nyilvánvaló, hogy miért nincs már igény az optikai meghajtókra. Anno a CD elég sok adatot tudott tárolni, majd jött a DVD, ami még többet és akkoriban ez teljesen jó is volt. Csakhogy az idők változnak. Egy DVD 4,7GB-os mérete ma már kicsinek számít, a BluRay meg soha nem terjedt el igazán. Adatátvitelre pendriveot, hosszútávú tárolásra felhőt, filmekhez meg streaminget használ manapság az ember. A szoftvereket, játékokat szintén a netről töltöd le, így az optikai meghajtó elveszítette jelentőségét.
Nekem pl az asztali gépemben van DVD, de évente max kétszer ha használom.
#12 Szerintem annyira azért nem, jól jön annak, akinél mondjuk nincs internet akármiért, de van pl. USB optikai meghajtó.
Amúgy szerintem teljesen felesleges volt emiatt (gondolom) vadonatúj drága optikai meghajtót venni, mikor használtat szinte fillérekért kaphattál volna. Drivert telepíteni tökéletesen megfelelt volna.
Az asztali gépekbe sem nagyon tesznek már jó ideje.
Nagyon kevesen használják, és akinek kell, az vesz bele külön.
Laptop esetében az így felszabadult fizikai hely még többet számít.
Az eszközökhöz kapott telepítő CD-n pedig nagy valószínűséggel nem a legfrissebb driver található. ( Ezeket a CD-ket jó előre legyártják.)
Drivert, ahogy többen is írták, mindig a gyártó honlapjáról kell telepíteni/frissíteni.
"Az asztali gépekbe sem nagyon tesznek már jó ideje."
Sőt már egyre kevesebb az olyan pc ház, ami tartalmaz 5,25"-os bay-t, amibe bele lehet szerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!