Vettem egy 1TB-os NVMe SSD-t! Lehetséges (ha igen hogyan) átmásolni rá az egész C meghajtót, hogy ne kelljen ismét mindent újratelepíteni?
Nem tudom ennek van-e veszélye meg eleve kivitelezhető-e.
Szóval nem szeretnék vesződni a Win11 meg a millió driver/progi újratelepítésével, hanem egy az egyben áthúzni mindent a mostani C meghajtós SSD-ről az új SSD-re.
Onnantól pedig az lesz a full C meghajtó, mert amúgy van egy plusz HDD-m is biztonsági mentésre ill. filmek/játékok tárolására (D ill. E meghajtó).
Hol találok erről valami nagyon jól összeszedett step by step instrukciót?
Ha ezt végigolvasom akkor minden klappolni fog?
a Macrium Reflect az jó, és klónozni kell neked
YT találsz részeltesen videókat hogy neked miként kell beállitani
Nincs értelme particionálgatni.
Klónozod, és használod úgy, ahogy van. A legszarabb SSD-knek is nagyon nagy az írástűrése (1TB méretben ~több, mint 50GB/nap 10 éven keresztül). Nincs értelme aggodalmaskodni az élettartamon.
#7: A jelenlegi C egy SATA-s ssd és még van egy szabad M.2-es foglalat, oda menne majd az 1TB-os NVMe ssd ami lenne a C meghajtó.
#8: Köszi az infót. Viszont a 6-os elgondolkodtatott. Alapvetően nekem a gyors megnyitásra fontos az NVMe SSD (játékok, programok), ami gondolom nem igényel mindig a Program Files-ba való telepítést (lehet más partícióra is).
Ha viszont én mindent a C-re telepítek meg egyúttal mentek is (filmek, fájlok), akkor újratelepítéskor a C teljesen törlődik szóval előtte a HDD-mre át kell másolni a "statikus" fájlokat (film, telepítő, dokumentum stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!