M.2 SSD lecserélése SATA portok blokkolása nélküli változatra?
Olyan SSD meghajtót szeretnék vásárolni az alaplapba (MSI B450-A Pro Max) amely nem blokkol két SATA portot.
Belekeveredek ebbe a "M.2 PCIE", "M.2 SATA" és hasonlókba.
Jelenleg ez van benne:
Samsung 970 Evo Plus
Próbáltam bele egy ilyet is:
Samsung 980 500GB M.2 PCIe (MZ-V8V500BW)
2 SATA port ugyanúgy blokkolásra került.
Ajánlanátok valamit?
Volt aki lecserélte és többet nem blokkolta a SATA portokat.
"Rosszul tudod kisfiam."
Közel a negyvenhez nem hinném hogy a kisfiad lennék, másrészt én nem beszéltem veled így soha, sőt, egyik hozászólóval sem.
Megmondod, hogy mit kell nézni, mit keressek alaplapi manual-ban?
Az rémlik hogy le van írva: M.2 SSD installálása esetén a 2 SATA port blokkolásra kerül.
Reméltem, hogy találok más M.2 SSD-t, ami egyéb módon kommunikál és a 2 SATA port felszabadul.
Ha lassabb lenne az is jó lenne csak valami megoldás legyen.
De, bizonyos alaplapok esetén létezik, csak nem tudom melyek ezek és miképpen hívják ezt a fajta M.2 támogatást, amivel kompatibilis SSD-t ha vesznek, akkor a 2 SATA port blokkolása felszabadul.
Mivel tőszavakban kommunikálsz és "kisfiamozol", ezért nagy valószínűséggel te ezt nem tudhatod és tudáshiányodat kötekedéssel igyekszel leplezni, esetleg unatkozol.
"Ha az M.2 SSD telepítése 2 SATA portot blokkol az alaplapon, akkor NVMe M.2 SSD-t kell használnia a SATA portok felszabadításához. Az NVMe M.2 SSD-k nem SATA interfészt használnak, hanem PCIe-t, így nem foglalnak SATA portot.
Fontos megjegyezni, hogy nem minden alaplap támogatja az NVMe M.2 SSD-ket. Ellenőrizze az alaplap kézikönyvét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy támogatja-e az NVMe M.2 SSD-ket."
„SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot”
De lehet erre alkalmatlan vagy, szóval kikerestem neked. Mindegy milyen m.2 ssd-t raksz be az alsó helyre, az letiltja az 5-6-os sata portot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!