Mekkora a gyakorlatban a különbség a Sata 3 és M2 SSD között? Tudom ,hogy papíron utóbbi sokkal gyorsabb, de egy általános felhasználásánál (Zene, videó, böngészés, torrent, Office) van jelentősége? Észrevehető? (860 evo - 980)
A Sata3 és az M2.Sata egy interface. Meg a PCIe is egy interface. Vagy csatolófelület, hogy magyarul mondjam.
Nekec az a kérdés, hogy milyen buszt használ.
Osztom a hármas véleményét. Ilyen feladatknál nem lesz érezhető különbség. De én azt mondom, hogy akkor is érdemes egy lassabb sebességű de NVME, mivel alig kerül többe és később jól jöhet. Pláne ha Windowst használsz, mert ott már bizonyított, hogy folyamatosan emelkedik a rendszerigény. Szóval én olyan gépbe, amin van m2.stata interface és támogatja legalább a pcie 3-as verziót nem is gondolkodnék a sata3-as ssdn. Mellesleg azért is érdemes m2.sata csatolót használni, mert nem veszel el egy helyet egy sata3-as eszköz elől. Ha egynél több HDD-t szeretnél használni, van egy optikai meghajtód és még az ssdd is sata3-as csatolós, lehet nem lesz mire dugnod a következő HDD-t.
Ez esetben bátran ajánlok bármilyen 2,5" SSD-t, amiben van DRAM!!!
Pl WD BLUE 3D, MX500
Meg samunak is biztos vannak ennél drágábbak, de azokat már nem tudom fejből.
Később ez az SSD lehet az adattárolósod, a rendszernek/programoknak meg majd lesz egy nvme m.2-ese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!