Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért divat mostanában laptopo...

Miért divat mostanában laptopokat optikai meghajtó nélkül értékesíteni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években a laptopokat Optikai (CD/DVD) meghajtó nélkül árusítják. De miért? Példaként említeném hogy az elmúlt egy hónapban vettem egy vadonat új laptopot. Persze szuper ultra vékony, és optikai (CD/DVD) meghajtó nélküli. Igen ám, de a multifunkciós nyomató / scennere-em egy régebbi típus. Melynek telepítője CD-n van. Igy a laptopra nem tudom fel telepíteni a multifunkciós nyomató / scennere-emet. És interneten meg már az én típusomhoz nem találok drivert / és szoftvereket már. Még a gyártó web oldalán sem már. Igy pedig nem tudom használni a nyomtatót! Szóval most igy külön keletett vennem egy külső optikai meghajtót, ami + 10000 Ft volt. És igy máris használatba tutdam venni a nyomatót. Most nem a + 10000 Ft van a hangsúly! Hanem azon hogy sok számítástechnikai eszköznek még mindig CD-n vagy DVD-n vannak a Driverei / szoftverei. Amiket egy optikai meghajtó nélküli laptopon nem lehet be olvasni. Bizony ez elégé gáz. De ez van. Csak azt nem tudom miért divat optikai meghajtó nélküli Laptopot / Nootebookot forgalomba hozni / árusitani? Ti hogyan oldjátok meg azokat az új laptopra azon driverek fel telepítését amik CD/DVD lemezen van?

2024. máj. 14. 14:11
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:
WOW! Milyen menő lett a kérdésem! Sose gondoltam volna hogy ez a téma ilyen menő lesz!
2024. máj. 15. 12:52
 42/54 anonim ***** válasza:
Mármint a trollkodásod? :)
2024. máj. 15. 12:54
 43/54 anonim ***** válasza:
83%
Mindezt azért, mert valaki balf#sz megtalálni a drivereket online... :D :D :D
2024. máj. 15. 13:09
 44/54 anonim ***** válasza:
84%

A menő az teljesen mást jelent.

Ez inkább szánalmas kukacoskodás, az elmaradott gondolkodásod és torz világképed mementója.

2024. máj. 15. 13:15
 45/54 Morfondir ***** válasza:

Elnyúlt, mint a rétestészta. :XD

Eltűntek a kazettás-magnók, a bakelit lemezjátszók, ( Érdekes, hogy ezek most újra keresettek...horror áron.), Videómagnók. Most a CD, DVD van "Kihalóban".

Nem tudnám megmondani, de valamelyik informatikai zseni nyilatközta kb. 15 évvel ezelőtt, hogy az operációs rendszer is a hálózaton lesz majd valamikor. Hmmm. Most, belegondolva: Meg is lesz ez!

2024. máj. 15. 18:11
 46/54 A kérdező kommentje:
45-ösnek! A Windows 7-óta (Windows 7, 8, 8.1, 10, 11) Mind letölthetőek (Windows 7, 8 és 8.1 letölthetőek voltak) a Microsoft web oldaláról. De ennek ellenére optikai meghatókon DVD-ken is terjeszti a Microsft. Szóval ez már a Windows 7 óta meg valósult!
2024. máj. 15. 19:04
 47/54 anonim ***** válasza:
A Linux mondjuk jó 30 éve a hálózaton van...
2024. máj. 15. 21:17
 48/54 gentoojedi ***** válasza:

Ezt akartam én is mondani. A linux azóta hálózaton van, amióta van internet. Persze letölthető a legtöbb disztribúció offline médiára. Debiannak még a frissítései is elérhetőek dvd iso-n meg blu-ray iso-n az őrülteknek.

2024. máj. 15. 21:44
 49/54 gentoojedi ***** válasza:

Morfondirnak pár cáfolat:

"Eltűntek a kazettás-magnók"

[link]

[link]

"a bakelit lemezjátszók"

[link]

A lemezjátszók soha nem tűntek el, csak egy időben a retró hullám előtt csak hifi lejátszók voltak, bóvlik nem. Most meg tele vanilyen fostengerrel a piac:

[link]

A kazettásmagnók ugyanígy. Egy darabig csak hifi magnódeckek voltak.

De az igazat megvallva, a magnódeck jobban megéri az árát, márcsak minőség szempontjából.

[link]

2024. máj. 15. 21:56
 50/54 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a nosztalgia miatt vesznek egyesek ilyen vacak kazettás magnókat, a hangminőség meg gyakorlatilag mindegy. Rendes kazetta sincs. A linkhez: 137 ezerért kapsz egy analóg rádiót... Az egész cucc jó ha tizedennyit ér.
2024. máj. 15. 22:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!