Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért divat mostanában laptopo...

Miért divat mostanában laptopokat optikai meghajtó nélkül értékesíteni?

Figyelt kérdés
Az utóbbi években a laptopokat Optikai (CD/DVD) meghajtó nélkül árusítják. De miért? Példaként említeném hogy az elmúlt egy hónapban vettem egy vadonat új laptopot. Persze szuper ultra vékony, és optikai (CD/DVD) meghajtó nélküli. Igen ám, de a multifunkciós nyomató / scennere-em egy régebbi típus. Melynek telepítője CD-n van. Igy a laptopra nem tudom fel telepíteni a multifunkciós nyomató / scennere-emet. És interneten meg már az én típusomhoz nem találok drivert / és szoftvereket már. Még a gyártó web oldalán sem már. Igy pedig nem tudom használni a nyomtatót! Szóval most igy külön keletett vennem egy külső optikai meghajtót, ami + 10000 Ft volt. És igy máris használatba tutdam venni a nyomatót. Most nem a + 10000 Ft van a hangsúly! Hanem azon hogy sok számítástechnikai eszköznek még mindig CD-n vagy DVD-n vannak a Driverei / szoftverei. Amiket egy optikai meghajtó nélküli laptopon nem lehet be olvasni. Bizony ez elégé gáz. De ez van. Csak azt nem tudom miért divat optikai meghajtó nélküli Laptopot / Nootebookot forgalomba hozni / árusitani? Ti hogyan oldjátok meg azokat az új laptopra azon driverek fel telepítését amik CD/DVD lemezen van?

2024. máj. 14. 14:11
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
74%
A kérdező hol volt eddig? Kómában? Már 10 évvel ez előtt is megmosolyogtam volna ezt a kérdést.
2024. máj. 14. 22:16
 32/54 A kérdező kommentje:
31-es! Azért egy CD vagy egy DVD nem elevult! Még mindig árusítanak DVD Filmeket! Sőt ha hiszed ha nem még Windows 11 telepítőt is árulnak DVD-n! És ezt könnyen le tudod ellenőrizni! Szóval igen is beszereztem egy külső CD/DVD optikai maghajtót. És ezzel lényegében elvan intézve. Legalabb is az én részemről. És igen nekem még sok zenei CD-m van, és sok DVD film-em van. Amit a számítógépen is szeretnék lejátszani / megnézni! Ez miért olyan nagy bün? Úgy hogy aki elnzi az optikai meghajtót számítógépen / laptopon azokat le pontozom! Kedves 31-esnek is ment a piros X! Mert a DVD-n lévő filmek még nem szüntek meg. És mint írtam is még Windows 11 telepítőt is árulnak OPTIKAI lemezen DVD-n. Még mai napig is.
2024. máj. 15. 11:10
 33/54 anonim ***** válasza:
57%
Árulnak mêg alkatrészt 1200-es Zsigulihoz is ami bizonyítja, hogy az az autó ma is szükséges része az életünknek... :)
2024. máj. 15. 11:15
 34/54 A kérdező kommentje:
Tudod mit? Ez is olyan mint a karóra! Létezik még a karóra is. Pedig van már okos karóra is. És sokan hordanak ma már okos karórat. Meg soknak van iPhone 15 Pro Max-uk. Pedig az iPhone 15 pro max is 9 hóónapja jelent meg. Ami azt jelenti hogy már az is ELAVULT. ÉS? Mégis megveszik! Ugyan igy Az Apple Watch 9-es széria is 9 hónapja jelent meg. Ami szintén már elavult! Mert 9 hónapos. De mégis megveszik! Ugyan igy megveszik a zenei CD-t és a DVD filmeket is! Hiába elavultak. Sőt ha azt nézzük a gondolat meneted is elavult. Ugy hogy az elavult gondolat menetre is megy a piros X. Nem csak az Optikai meghatók ellenzőire megy a piros X. És iegn. Sajnos optikai meghajtók nékül árulják a mai laptopokat. De viszont árulnak külső optikai meghajtó! Mint ahogy írtam is én be is szereztem egy külső optikai meghajtót. És tudod mit? Ha nem lenne a külső Optikai meghatókra kereslet akkor nem árulnák. Bizony. Úgy hogy biztos hogy rajtam kívül is van olyan aki megveszi. - Bocsi de nekem. 1977-es ládám. Az sem elevult. Sőt meg kímélt állapotban garázsban tartott. - És hiába ellenzed az optikai meghajtót. Akkor is meg vettem. És szuperul le kezeli a Windows 11 is. Épp most néztem a "TRIO Keplerdiamantene" című Norvég sorozatot. És igen még a DVD filmek jók nyelv tanuláshoz is. Szóval nem tudom miért ellenzik egyesek az optikai meghajtókat és a CD / DVD-ek? Tényleg miért is? Ha igy veszük a HDD meghajtók is ugyan úgy elevultak. És még is árulják HDD-t is. SD-ből is a az 5 TB-alatiak is elevultak. Mert már van 6 TB fölötti SSD meghajtók is. Sőt igy veszük már a Tévék is elavultak. De mégis sokan vesznek tévét is. Szóval nézőpont kérdése.
2024. máj. 15. 11:35
 35/54 anonim ***** válasza:

a DVD+R DL lemezek ugyanúgy használhatók ma már mint egy pendrive, ha megelégszel 8GB adattal.

Olcsóbb is, laposabb is mint egy pendrive..

2024. máj. 15. 11:57
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell sarkítani, nem pár hónap után lesz valami elavult. Ha maradunk az optikai lemezeknél, a CD is elavult, mert leváltotta volna az SACD vagy a DVD-Audio kb. 25 éve, csak nem nagyon volt rájuk kereslet. Nem mindegy, hogy valaki szerint azért nincs optikai meghajtó a gépekben, mert elavult vacak, vagy azért, mert az emberek 99,99%-ának nem is hiányzik (vagy mindkettő). A DVD-t egyébként a Blu-ray, azt pedig az Ultra HD Blu-ray váltotta (volna) le. Persze valamire a DVD is jó, pl. régi tévéműsorokhoz, amik eredetileg sem voltak jobb minőségűek, bár már a Vészhelyzetet is 35 mm-es filmre forgatták. De persze pontozz le mindenkit, aki mást gondol, mint te, ez itt a szokás.
2024. máj. 15. 12:05
 37/54 anonim ***** válasza:
100%

"Azért egy CD vagy egy DVD nem elevult!"

Megkérdezem újra, te hol voltál az elmúlt 10 évben?

A CD már eleve elavult volt a DVD megjelenésével. Mi több, kazettát is árulnak, videókazettát is, mégis elavultak.

Veheted a hisztit, a megoldás ott van, külső meghajtó formájában. Az emberek 1% akinek szüksége van rá az megveszi 3-5 ezer Forintért, a maradék 99% pedig inkább választja a +1 belső tárhelyet.

2024. máj. 15. 12:26
 38/54 A kérdező kommentje:
36-osnak! Asztali Blu-ray lejátszóm az nekem is van. Méghozzá egy 2014-es model. LG gyártmány! És igen meg van a teljes STAR WARS Filmek BLU-ray lemezen. És kiválóan nézhető HD formátumban. És igen meg vettem a Star Warst Blu-ray-n. Mai napig is meg van. Hogy hiányzik-e a laptopból az Optikai meghajtó? Nekem, igen hiányzik. Én egyébként még 1994-ben kezdtem számítógépekkel foglalkozni. Tehát még az optikai meghajtók előtt. De aztán úgy 1995 1996 környéken be robbant a számtógépek korszakába az optikai mehajtók. És azóta is használják!
2024. máj. 15. 12:27
 39/54 anonim ***** válasza:

"Bocsi de nekem. 1977-es ládám. Az sem elevult."

Mint retró autó király. De ha más hibájából össze jön egy komolyabb baleset egy modern autóval, akkor a tűzoltók már csak a maradványaitokat fogják kivágni az autóból...

2024. máj. 15. 12:35
 40/54 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, csillapodj le kicsit! Senki nem írta szerintem, hogy ellenzi az optikai meghajtót. Azt írtuk, hogy azért nem építenek már optikai meghajtót a laptopokba, mert az emberek többségének nincs szüksége rá. Neked van, meg is találtad a megoldást, a külső meghajtóval. Ennyire egyszerű az egész.
2024. máj. 15. 12:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!