Új merevlemez “stressz teszt”?
Van valami program ami 100%-on használja a merevlemezt?
Olvastam itt gyik-en egy kommentet, hogy új hdd-nél amit tehet az ember, hogy jól “megropogtatja”, aztán ha azt kibírja, akkor talán nem lesz vele baj.
A programot is írta, de nem emlékszem mi volt az.
Illetve, már vannak rajta file-ok, egy ilyen teszt alatt azok nem vesznek el igaz?
Próbáltam nagy file-okat másolni róla, írni, de ez 30-50-60%-os ingadozó lemezkihasználtságot eredményezett.
Előre is köszi.
Örülök, hogy ilyen jól szórakoztok.
Azért kérdezem, mert nem értek ennyire hozzá, azt tudom, hogy miként működik, de mélyebben nem vagyok benne a témában, illetve ez a 2. merevlemezem.
Elolvastam egy csomó kérdést-választ itt gyakorin (talán valami olyasmi kérdés lehetett, hogy melyik legmegbízhatóbb hdd vagy valami ilyesmi) és egy hozzászólásban olvastam, hogy kb ugyan az a minőség mind, amit tehet az ember, hogy komolyabban megdolgoztatja, hogy az esetleges hibák még az elején megmutatkozzanak. Írta programot is, de azóta nem találom, illetve nem emlékszem pontosan a kérdésre sem.
Ebből következik —> 6/11, hogy nem tudok hivatkozás mutatni, de ha megtalálom iderakom…
Nem kell semmit tesztelgetni.
Legfeljebb HDSentinel ben egy gyors önteszt majd megnézni a fő fülön a szöveges eredményt. Ha értenél hozzá a SMART fülre is ránézhetnél.
Sebességet Cristal Disk Mark al mérhetsz (hdd esetén csak a legfelső sor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!