Miért fogja elengedni jövőre a Microsoft a régi gépeket?
Nekem is ezer éves gépem van, és a proci meg a TPM modul miatt nem lehet frissíteni majd 11-esre. Ez zavar, mert én személy szerint meg sok ezer Lóf*sz Jóska is rajtam kivül csak az internetes böngészőt nyomja (/ismeri) rajta. A gaming nálam már inkább a konzol, szintén a gépépítés problémája miatt, mert egy feneketlen kút az egész (de ez egy külön másik téma lehetne...).
Szóval aki csak netezésre használja, mert ott szeret olvasni, vagy wordbe, excelbe irogat csak az most cserélje a hardverét. Vagy maradhat a win10, de én engem az zavar mégis. Főleg hosszútávon egy elavult rendszer lehet veszélyforrása.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy miért kell újabb proci, meg TPM modul amikor ezek a funkciók egy krumplin is elmennek? Miért nem lehet egy régi gépre update-elni legálisan?
Linux felé hajlok egyébkébt, mivel ott van egy firefox böngésző és nekem az rohadtul elég. Új gépért nem adok pénzt amég totál jó a régi. Konzolra fogok, ott mennek a legújabb játékok, de ott lesz is különbség az old gen-next gen között. Míg egy firefox vagy chrome lapokat nyitogatva semmi. Biztos meg kapom, hogy fillérb*szó de itt a lényeg hogy az a pénz egy részét képezi a legújabb konzol árának, és azért mert a legújabb játékokkal akarok majd játszani.
És megint oda kanyarodok vissza hogy egy konzol 220 körül egy legjobb gamer PC 500 körül van.
Fel lehet tenni TPM nélkül is amúgy a 11-et.
Linux ha csak internetezel bőven elég, ha bejön...
Nem jövőre, hanem 2026-tól.
Addig még van pár év. 🙄
Mert attól, hogy nem támogatott a rendszered, használhatod a régi Windowst, 2025-ig biztonsági frissítés jön rá. Sokan használnak 7-et meg Xp-t régi vasakon, élnek és virulnak. Ez most egy fix határ, de ezen kívül is avulnak a harverek máshol is megszűnik a támogatás, csak ez most szem előtt van, ezért megy a háborgás.
Nekem speciel két gép kompatibilis a harmadik nem, ez van, az el lesz 11 nélkül amíg megy.
6/
Nemcsak 2025-ig, hanem 2025 nagyrészében is.
#7 Nekem csak a 2025 volt meg, de tényleg 2025. október 14.-e a vége! Akkor a legöregebb támogatott procik pont 7,5 évesek lesznek. Szerintem nem lesz akkora gáz.
Akkor aki itt lesz 🤣 azon fog morfondírozni, hogy i5 16400f-et vagy R5 10600X-et vegyen.
Akkor, hogy mi volt a 8gen Intel és a 2gen Ryzen elött már annyira se lesz érdekes, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!