Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Apple vagy Microsoft terméket?

Apple vagy Microsoft terméket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is szeretnék bocsánatot kérni, biztos ezer hasonló kérdés lehet az oldalon.

Szeretnék belekóstolni a videószerkesztésbe, és elméletileg a Mac termékek a legjobbak ilyen célokra, ezért a pénztárcámnak megfelelően egy Mac Mini 16 GB RAM eszközt néztem, ami 400 ezer forint. Mivel nem értek a számítógépekhez, így PC oldalon nem igazán tudom mikre lehet szükség akár 4K-s videók szerkesztéséhez, esetleg olcsóbban kijöhetnék-e. Ha netán Mac Minit szeretnék, akkor melyik webáruházból lenne érdemes megvásárolnom? Szoktak lenni akciók?

Előre is köszönöm a segítségeteket, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

21N

2023. ápr. 6. 20:59
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Vagy a 8GB is elég?
2023. ápr. 6. 21:11
 2/16 anonim válasza:
52%
Nem hiszem hogy a "MAC termékek a legjobbak"
2023. ápr. 6. 21:17
 3/16 anonim ***** válasza:
56%
Ha hardveres oldalról nézzük ugyanazon pénzért ekvesebbet kapsz csak mert Apple termék, ott sokkal többet kérnek el úgymond a névért.
2023. ápr. 6. 21:43
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
16GB-os Mac Mini 4K-s videószerkesztéshez 400K-ért :D jó vicc. Nem csak, hogy 16GB kevés lesz, de vicc, hogy 400K-t kérnek érte :D
2023. ápr. 6. 22:02
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Ez 20+ éve volt sztereotípia azóta nagyot fordult a világ. A Mac mini messze nem nagy szám videó editalalasra. A macnak vannak erre gépei de azok 2m forint körül vannak, és úgy gondolom nagyon messze vagy attól hogy ki tudd használni.

Ami neked kell az gyors ssd és 32gb ram, valami elfogadható processzorral de semmi extra.

2023. ápr. 6. 22:41
 6/16 A kérdező kommentje:
Kösziii. Ha nem probléma, segítenétek maximum 400 ezerért összerakni nagyjából egy számítógépet?
2023. ápr. 6. 22:48
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem neked tökéletesen megfelel egy "brand" mini PC is (nagyjából a Mac Mini méretében), ilyenekből is vannak egész komolyak, persze nem olcsón. Vannak továbbá ilyenek félig összerakva (mint barebone) is, így van némi szabadságod a komponenseket illetően.
2023. ápr. 7. 08:03
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Oké, csak amíg nem konkrét hogy mit ért videó editalas alatt nincs miről beszélni. Sima vágás ? Semmi extra nem kell csak sok ram, és a videokártya tudjon hw encode decode-t az adott formaturmra. 3d animáció készítés ? Na oda kell kemény VGA, oda már ilyen mini cucc nem valo, tehát helyre kéne tenni a dolgot hogy mire vesz gépet és milyen prioritásai vannak.

Én amondó vagyok ha van egy bármilyen számítógépe akkor kezdjen el azon dolgozni. Ismerős nem draga gepen dolgozik az egyik legismertebb tv adónak, ha oda jó a kerdezonek is elég lesz kezdésnek.

Menet közben érzi hogy mi hiányzik (feltehetőleg sokáig semmi se fog hiányozni ) és utána vásárol.

Teljesen felesleges szupersport autót venni hogy megtanuljuk az elindulast, és a párhuzamos parkolást, ha majd érzi hogy van hozzá tudása, érzéke , akkor menjen magasabb szintre.

2023. ápr. 7. 08:12
 9/16 anonim ***** válasza:
17%
Egyiket sem. Egy Apple gép árának a töredékéért kaphatsz ugyanolyan teljesítményű PC-t. A Micro$oft pedig még története során soha nem gyártott használható szoftvert.
2023. ápr. 7. 08:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

#8 Szinte kizárt, hogy (komolyabb) 3D animációról is lenne szó a kérdés alapján.

[link]

Azért "bármilyen" gépen én nem kezdenék videókat szerkeszteni.

2023. ápr. 7. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!