Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Apple vagy Microsoft terméket?

Apple vagy Microsoft terméket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre is szeretnék bocsánatot kérni, biztos ezer hasonló kérdés lehet az oldalon.

Szeretnék belekóstolni a videószerkesztésbe, és elméletileg a Mac termékek a legjobbak ilyen célokra, ezért a pénztárcámnak megfelelően egy Mac Mini 16 GB RAM eszközt néztem, ami 400 ezer forint. Mivel nem értek a számítógépekhez, így PC oldalon nem igazán tudom mikre lehet szükség akár 4K-s videók szerkesztéséhez, esetleg olcsóbban kijöhetnék-e. Ha netán Mac Minit szeretnék, akkor melyik webáruházból lenne érdemes megvásárolnom? Szoktak lenni akciók?

Előre is köszönöm a segítségeteket, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

21N

2023. ápr. 6. 20:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

10: oké felőlem azt vesz amit akar, én nem vásárlással kezdenék hanem tanulással es utána dönteném el hogy merre induljak.

De tudom, vásárolni a legkönnyebb néha én is beleesek ebbe a hibába, azt rájövök nem a pénz adja a tudást.

2023. ápr. 7. 08:54
 12/16 anonim ***** válasza:
44%
Apple!
2023. ápr. 7. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nem tudjuk, mije van most. Talán elég, talán nem. Lehet, hogy egy 10 éves Pentium és 4GB RAM. Konkrét típust, vagy paramétereket direkt nem is írtam.
2023. ápr. 7. 09:52
 14/16 A kérdező kommentje:
Egy ősrégi HP laptopom van, a böngészővel is küzd.
2023. ápr. 7. 12:30
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
A márkája ebben az esetben mondjuk pont nem számít, de a lényeg, hogy újabb gép kell. Szerintem amúgy a jobb videós programok komoly pénzbe kerülnek.
2023. ápr. 7. 12:54
 16/16 anonim ***** válasza:
13%

380-480ezer egy i9, 32gb ram, 2019-es macbook pro használtan. Ez kb mindenre is elég, a mac os iszonyatosan felhasználóbarát, minden program sz*rrá van optimalizálva rajta (hiszen csak kevés hardware-el működik, így nem kell figyelni kompatibilitásra), a retina kijelző k*rva szép (ami határozottan előny, ha videókat vágnál), a készülék megjelenése luxus érzést ad (már ha ez számít), a design és GUI valami eszméletlen jól néz ki és remek érzés használni + a gépet jó érzés a kezedbe fogni, mert nem műanyag borítása van (meg szerintem a touchpad érzése, nagysága és elhelyezkedése veri minden más laptopét).

Persze ezt leszámítva ár-érték arányban NEM jársz jól, ha apple terméket veszel, pláne magyarként a mi pénztárcánkhoz nézve borzalmasan rossz a helyzet.

Tehát én inkább azt mondanám, hogy beszélj valakivel aki eladja a használt macbookját, hogy próbáld ki legalább egy 10percre és ha tetszik, akkor gondolkozz el rajta, hogy megveszed-e. De hidd el nem csalódnál benne, az indokolatlanul magas árakat leszámítva kiemelkedő felhasználói élményt nyújt.

2023. ápr. 8. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!