Az Apple termékek tényleg drágák?
Érdekelne, hogy az Apple termékek tényleg drágának számítanak-e.
Nyilvánvalóan drága minden eszközük, sok pénzt kell fizetni értük. Na, de ár-érték arányban összehasonlítva más gyártók termékeivel?
Szerintem ha figyelembe vesszük az ár/érték arányt, nem drágább mint más gyártó terméke.
Drága, de a pénzért minőséget kapsz. És nagyon értékállók. Lsd. Iphone 4s, már 2,5 éves darab, még mindig tartja a 150 eft feletti árát.
Használtan is 100 körül mennek.
Mutass bármi más telefont, ami több mint 2 éve jelent meg, és még mindig el tudnád adni 100 ezerért, boltban meg 150 fölött van.
Előző kettő voltam.
Mondtam ezeket úgy hogy mindig is HTC-s/Androidos voltam.
"Iphone 4s, már 2,5 éves darab, még mindig tartja a 150 eft feletti árát.
Használtan is 100 körül mennek. "
Már bocs, de ez hülyeség. Tényleg értéktartók, de ettől baromi messze vannak. A használt áruk jelenleg 70-90e Ft, esetleg 100e ha nagyon jó állapotban van és legalább 32GB-os.
Kérdező: Erre a kérdésre úgyis csak az tud konkrét választ adni aki használja is ezeket a termékeket. A többiek meg úgyis csak okoskodnak. Pláne az olyanok akik a hw konfigurációra verik.
Nézz meg egy MBA-t, 10 órás üzemidő, pehelysúly vagyis könnyű hordozhatóság és sokáig tudod használni. Ha hasonló jellemzőkkel rendelkező gépet akarsz venni más gyártótól, akkor ott is méllyen a zsebbe kell nyúlni. Ráadásul az Apple ad még egy rakat szöftvert is legálisan és "ingyen" Az az ingyen azt jelenti, hogy be van az építrve az árba.
Az új retinás MBP-k valami űber brutál gyors gépek lettek szintén hosszú üzemidővel és tűéles kijelzővel. Jóval olcsóbban szintén nem találsz ebben a kategóriában gépet. A hozzáadott szoftverek itt is adottak.
És ami nekem igazán lényeges volt, az az, hogy sok éves win szívás után ami a win fagyásokból meg program összeomlásokból állt, az OSX ahhoz képest a totális megbízhatóság volt. Nem azt mondom, hogy winnel olyan sok probléma volt az OSX-el meg nem volt semmi, mert volt, de voltak olyanok amikor a hajam az égnek állt, mert elszállt valami munka winnel. Pedig IBM gépeket használtunk gyári, eredeti licencelt winnel meg office-szal. És nem voltak mindenféle hülye programok feltelepítve.
Ha figyelmbe veszem az ott kiesett bevételt amikor újra kellett valamit csinálni meg a sok stresszt, és az Apple gépek felárát, akkor az Apple gépek bőven megtermelték már nekem azt a különbözetet.
Ami leginkább szembetűnő volt először amikor váltottam, hogy az IBM gép erősebb volt, több memóriával és gyorsabb processzorral rendelkezett, mégis a Macen gyorsabban nyíltak meg az appok ráadásul az üzemideje is nagyobb volt.
Idő kellett az átszokáshoz, de amikor egy wines géphez kell ülnöm, akkor igencsak hiányoznak az OSX és a Mac kényelmi funkciói amik szintén meggyorsítják a munkámat.
Én ezek alapján nézem az ár/érték arányt és nálam egyértelműen a Mac a nyerő.
Az, hogy játszani lehet-e ezekkel a gépekkel, az engem totál hidegen hagy.
Tableteknél nem is kérdés az ár/érték arány. Ott a többi gyártó még eléggé le van maradva. Bár az iOS7-tel most a megbízhatóság romlott iPhonenál is. Ezt tapasztaltam is sajnos.
Szerintem megérik az árukat.
Pl ott az iPhone 4s. Ahogy írták, 2,5 éves és még mindig a legfrissebb szoftver van rajta, MINDEN játék elmegy rajta és működik, nem lassul be évek után sem. Bőven a csúcskategóriát képviseli még mindig.
Kb vele együtt adták ki a Galaxy S2-t, ma alsó középkategóriás. Közel se a legfrissebb szoftver van alatta, elavult, belassul, elromlik. Az új appokat már nem optimalizálják rá. Az eredeti árához képest fillérekért dobálják utánunk használtan mert senkinek sem kell.
Az iPhone-ok újan kb 30-40k-val drágábbak a vele együtt kijött legfrissebb androidos csúcsgépekkel, de megérik, mert nem avulnak el 1-2 év alatt és nem kell jövőre új telefont venni.
#7-tel egyetértek. Apple termékek megítélésénél nem csak a hardvert kell nézni, hanem például a szoftveres támogatást is, illetve hogy mit is nyújt en bloc.
Notebookoknál például (ahol eleve nem a "100 ezres" belépő modellekkel kell összehasonlítani, hanem a hasonlóan megtervezettekkel) kimagasló üzemidővel bír, abszolút csendes (mióta SSD-re váltottam, tényleg fülelnem kell, hogy be van-e kapcsolva), és Mavericks-szel kezdve ingyenesen jönnek a nagyobb frissítések is.
Telefonoknál ugyanígy, iPhone 4 3.5 éves modell, még mindig használható (bár iOS7-tel érezhetően lassult), és iOS7.1-et is biztosan meg fogja kapni. Ezt még egy Nexus modellel kapcsolatban sem lehet elmondani, vele kb egyidős Nexus S már rég nincsen támogatva, és kollégám (nem agyontelepített) telefonjára mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy fürge...
Tablet pedig egy olyan terület, ahol még azt sem lehetne mondani, hogy túlárazott. Legalábbis Nexus 10-nel összehasonlítva egy árban vannak, és iOS tabletes appok terén jobban el van látva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!