Szerintetek (átlag felhasználóként=videoszerkesztés, játék, internet) megéri áttérni a Windows11-ről az iOS rendszerre?
iOS az telefonon meg tableten van, azt inkább az Androidhoz érdemes hasonlítani. Mondjuk mivel iMac-ről beszélsz, gondolom inkább a macOS vs Windows-ra vagy kíváncsi.
Nagyrészt megszokás kérdése. Játék terén szívni fogsz macOS-en, videoszerkesztés/hangszerkesztés terén meg jobban jársz.
Nekem van windows és mac gépem is. A win7-nél váltottam mac-re, azt a windows 10-nél vettem újra win-es gépet. A win 11 egész jó lett már, tök jól használható, nincs vele komolyabb bajom. Nincs több bajom vele mint a mac-el.
Nyugodt szívvel tudom ajánlani a macet. Tök jól használható rendszer. Biztonságos. Megbízható, nem emlékszem hogy valaha lefagyott. Minden szükséges szoftver megvan mac-re is.
Egyetlen dolognak nézz utána alaposabban: annak hogy milyen játékokkal szerentél játszani és azok mennek-e mac-en.
"Nem megyen semmiféle játéééék!"
Na megjöttek az okosok akik csak kirakatban láttak eddig mac-et :D
Azért írtam, hogy nézz utána, hogy az általad futtatni kivánt játékok mennek-e, mert van ami tényleg nem megy. De a legtöbb játék simán játszható. Az M-es prociknak jó a grafikai teljesítménye is alap játékokra. Csak ezt azok akiknek elképzelhetetlen az élete dedikált gpu nélkül nem tudják felfogni. Fogadok az ilyeneknek a hűtőben is van egy kártya, mert a kaputelefonba is van valami régebbi RX480-as behekkelve, mert dedikált gpu nélkül nem élet az élet!!
"Videószerkesztés terén mindig egy katasztrófának találtam a macos-t."
Mert egy balfék vagy. A te hibád, hogy egy szoftvert nem tudsz megtanulni használni.
"De a legtöbb játék simán játszható. Az M-es prociknak jó a grafikai teljesítménye is alap játékokra."
xDDD Hát rohadtul nem. Kezdjük azzal, hogy a legtöbb játék DirectX-re épül. Valve-nak vannak régebbi játékai amik elfutnak rajta, talán a Sims és mást most meg se tudnék említeni. Nem, Need for Speed nincs. Már többször is bizonyítva lett, hogy nem véletlen van szükség dedikált gpura és az m procik grafikus teljesítménye a béka segge alatt van.
"Mert egy balfék vagy. A te hibád, hogy egy szoftvert nem tudsz megtanulni használni."
Ja, biztosan. Mindig ezt mondják a apple fanboyok mikor nehézükre esik bevallani, hogy az egész rendszer kezelőfelülete egyébként egy szar és kín használni. Nagyon jól tudom használni, csak amit ott megcsinálok 2 perc alatt, megcsinálom 1 perc alatt bármelyik másik rendszeren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!