Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vissza kellene adnom a pénzt?

Vissza kellene adnom a pénzt?

Figyelt kérdés

Egy kb 16éves srácnak eladtam egy használt R9 380x kártyát 30ezer forintért, és most visszaköveteli a pénzt, mert állítólag nem működik. Személyes átvétel volt a lakásomban, ott kipróbáltuk, és előtte szereltem ki a gépemből, majd adtam át. Egy órával később már hívtak a szülei, hogy nem működik a kártya és vegyem vissza, különben feljelentenek.

Nem tudom, hogy útközben mit csinált vele a gyerek, vagy hogyan szerelte be, de mikor elvitte még működött, ő is látta.

2022. dec. 20. 12:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Lehet az volt hogy kivitte a hidegbe, és nem várt míg beletette (túl nagy volt a hőingadozás).

Viszont látta hogy működött. A boltba se tudod visszaváltani a tejet, ha hazaviszed azt lejárt.

Mond hogy elköltötted a pénzt. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadsz el :)

2022. dec. 20. 12:50
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbálta, te működőképesen adtad át, innentől az ő sara, hogy tönkretette útközben vagy beszereléskor. Ha visszaadnád a pénzt az lutri, mert lehet amúgy hogy jó a kártya csak ő volt béna és másnak el tudod még adni, de ha tönkretette akkor cseszheted.
2022. dec. 20. 12:58
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Kipróbáltátok, működött. Nincs joga. Abban a pillanatban, hogy átvette-kifizette, övé a felelősség a garanciátlan használt termékre.

Valszeg hulladék volt a tápja, vagy nem várt a pára elmúlására. Neked nem kell foglalkoznod vele, hiszen már nem a tiéd. Te egy bizonyítottan működő terméket adtál át. Így járt. Tanulópénz...

2022. dec. 20. 13:00
 4/25 A kérdező kommentje:

Az anyukájának mondtam a telefonba, hogy én 7 évig gond nélkül használtam és a gyerek is látta, hogy működik mielőtt kiszereltem. Erre az anyuka: HÉT ÉVIG?! Miért nem mondtam előre, hogy ócska alkatrészt árulok?

Nem tudom hogyan hihették, hogy az R9 mai modell, én használtként hirdettem. Vagy a hírdetésbe kellene írnom napra pontosan a gyártási időpontját?

2022. dec. 20. 13:03
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Hülyék, nem értenek hozzá, ez látszik is. Ne foglalkozz vekük. Feljelentenek? Naés! Körbe fogják röhögni őket.
2022. dec. 20. 13:07
 6/25 anonim válasza:
100%
Nem jár vissza a pénz, megnézte működött, utánna ez már az Ő kockázata. Még akkor sem ha netán te rontottál el valamit kiszerelés közben, mert akkor mindjárt akkor kellett volna mondani, hogy nem kell neki, vagy probáljuk ki mégegyszer. Olyan nincs hogy garanciát vállal az ember egy használt eszközre, amivel kitudja mi történik utánna. Ilyen alapon akkor semmít nem lehetne eladni, mert bármikor visszahozhatnák.
2022. dec. 20. 13:18
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem kötelező, de (eső után köpönyeg) ezért ajánlatos ilyen esetben ingó adásvételi szerződést írni:

[link]

így - egy letanúzott, mindkettőtök által aláírt, teljes bizonyító erejű magánokirat birtokában - lesz bizonyítékod arra, hogy a vevő megbizonyosodhatott a termék működőképességéről, te átadtad a terméket, ő kifizette a pénzt.

2022. dec. 20. 13:45
 8/25 anonim ***** válasza:
Azon se lepődnék meg ha simán csak a pénzt akarná vissza a kártya meg gond nélkül üzemel, ez is viszonylag bevett szokás, bár mondjuk ugy eddig alapvetően egy bizonyos csoportnál hallottam ilyen " technikáról ".
2022. dec. 20. 14:10
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Tanulo penz. Legkozelebb video felvetel ha eladsz valamit.
2022. dec. 20. 14:29
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

a használt cucc vétel ilyen

lehet a kártya még mindig jó, csak az ő gépe nem indítja el

ez ilyen...

2022. dec. 20. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!