Vissza kellene adnom a pénzt?
Egy kb 16éves srácnak eladtam egy használt R9 380x kártyát 30ezer forintért, és most visszaköveteli a pénzt, mert állítólag nem működik. Személyes átvétel volt a lakásomban, ott kipróbáltuk, és előtte szereltem ki a gépemből, majd adtam át. Egy órával később már hívtak a szülei, hogy nem működik a kártya és vegyem vissza, különben feljelentenek.
Nem tudom, hogy útközben mit csinált vele a gyerek, vagy hogyan szerelte be, de mikor elvitte még működött, ő is látta.
Lehet az volt hogy kivitte a hidegbe, és nem várt míg beletette (túl nagy volt a hőingadozás).
Viszont látta hogy működött. A boltba se tudod visszaváltani a tejet, ha hazaviszed azt lejárt.
Mond hogy elköltötted a pénzt. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadsz el :)
Kipróbáltátok, működött. Nincs joga. Abban a pillanatban, hogy átvette-kifizette, övé a felelősség a garanciátlan használt termékre.
Valszeg hulladék volt a tápja, vagy nem várt a pára elmúlására. Neked nem kell foglalkoznod vele, hiszen már nem a tiéd. Te egy bizonyítottan működő terméket adtál át. Így járt. Tanulópénz...
Az anyukájának mondtam a telefonba, hogy én 7 évig gond nélkül használtam és a gyerek is látta, hogy működik mielőtt kiszereltem. Erre az anyuka: HÉT ÉVIG?! Miért nem mondtam előre, hogy ócska alkatrészt árulok?
Nem tudom hogyan hihették, hogy az R9 mai modell, én használtként hirdettem. Vagy a hírdetésbe kellene írnom napra pontosan a gyártási időpontját?
Bár nem kötelező, de (eső után köpönyeg) ezért ajánlatos ilyen esetben ingó adásvételi szerződést írni:
így - egy letanúzott, mindkettőtök által aláírt, teljes bizonyító erejű magánokirat birtokában - lesz bizonyítékod arra, hogy a vevő megbizonyosodhatott a termék működőképességéről, te átadtad a terméket, ő kifizette a pénzt.
a használt cucc vétel ilyen
lehet a kártya még mindig jó, csak az ő gépe nem indítja el
ez ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!