Ehhez a géphez van értelme 144 hzes monitort venni?
Processzor: Intel i5 10400F
Memória: 16GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL16 (2x8GB)
Videókártya: ASRock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
Alaplap: ASRock Z490 Phantom Gaming 4
Tároló eszköz: HDD: 1TB Toshiba 3.5" P300 SATAIII winchester OEM + SSD: 500GB Kingston SSD M.2 NVMe A2000
Ház: Zalman Z7 NEO
Tápegység: Seasonic Core GM 650W Gold
Szeretnék egy qhd-s, 144 hzes monitort, nyílván játékoknál full hdben menne, és a netezéshez, filmekhez kéne a qhd. Van értelme, vagy ezzel a konfiggal felejtős?
"Ezek a kijelzők JÁTSZANI vannak a telefonban. Pubg meg a többi. Nem neked gyakorizni, az biztos."
Tudom. Csak aki telefonon játszana (a tizenéves korosztály eleje) az úgysem engedhet meg magának egy olyan telefont, ami ezeket a játékokat ekkora FPS-el tudja futtatni gond nélkül, akinek meg van rá pénze, az nem gyerek és nem mobilon bohóckodik játék címén.
Viszont neked a normál használat mellett is el kell viselni azt, hogy leszívja az aksidat, meg hogy ki kell érte fizetni a felárat, feleslegesen.
24
Nekem biztos nem kell, mert van elég eszem, hogy átállítsam 60-ra (nem adaptív). Én nem játszom rajta, azt sem tudom, hogy mit hány fps-el visz, eszembe sincs telefonon játszani, főleg nem fps-t.
23
Sehol sem mond a tudomány olyat, amit ő állít. Kérj tőle alátámasztást, és rájössz, hogy hasraütve találta ki.
Kérdező, ha te látod a különbséget (amit készséggel elhiszek amúgy) és nincs kellemetlenül nagy árdifferencia az általad kinézett monitor-kategóriában a 144 hz-es és az alacsonyabb képfrissítési rátával rendelkező készülékek között, akkor nyugodtan vegyed a 144-eset.
1. Ha nem tudja kiszolgálni a konfigod most a 144-et, akkor is valószínűleg hosszabb távra tervezel a monitorral, egy esetleges hardverbővítés pedig megoldhatja a problémát.
2. Ha nem a 144-eset veszed, akkor úgyis ezen fogsz rugózni fejben még hónapokig, és annyit nem ér meg pár tízezer forint :)
144 hz-en sokkal simább minden 60 hz-hez képest.Nincs képtörés szinte semennyire.Használtam egy hónapig 240 hz-es monitort is,ott viszont nem éreztem semmi különbséget a 144-hez képest.60-ról felmenni 144-re igenis megéri viszont.Nekem megvan a gépem is hozzá mondjuk.Közepes konfiggal is simán megérezni.Furán hangzik,de a windows asztalon az egér is simábban fut.
A monitor technológiáján is sok múlik.Nekem a va panel abszolút nem jön be,még akkor sem ha 144hz-es,ips panelból a 240hz-es elfogadható volt,most egy 144hz-es tn paneleset használok gamingre.A szinei nem a legszebbek,de játékra ez a legjobb.Semmi utánhúzás nincs,és a kép vajsima.Cs:go-ra gondolom elég a géped,ott egyből észrevennéd h. mennyivel másabb egy játék 144 hz-en.
De, észreveszed 144->240-et is, csak nem olyan nagy a különbség éreztere, de észreveszed. Ha te nem, akkor te nem, de sokan igen. Én is. Ha anno nem kapok ajándékba 240-es alienwaret nyilván nem cserélem le a 2411p-t, de kaptam. Amúgy én már régen, CRT-s időkben is 200hz-en nyomtam (800x600).
Öcséim, olyan nagy magabiztosággal tudtok kijelenteni dolgokat, hogy a pofám leszakad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!