Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van ekkora utálat a...

Miért van ekkora utálat a HDD-k felé?

Figyelt kérdés

Mostmár sok embernél csak SSD van a PC-ben, mert hogy hangos és megbízhatatlan a HDD...?

A HDD-k több évtizedet is kibírnak nem?

2021. febr. 18. 06:41
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
72%
Osztom amit #29-ws írt. Én is gyakran járok karbantartani főleg irodákba, kórházakba gépeket és főleg vidéken bizony gyakori, hogy még Windows XP van valami ősrégi Pentium 4-es vagy AMD Athlon-os gépen. SSD-t távolról sem láttak ezek a gépek mégis széped fluidul futnak a SATA2, néhol SATA3-as HDD-ken. Nem véletlenül van ez. Ha egy Win7-et felteszel HDD-re, az érezhetően gyorsabb lesz mint egy Windows 10, sőt annyira, hogy vetekszik egy Win10 SSD-n nyújtott sebességével is.
2021. febr. 20. 11:37
 32/50 anonim ***** válasza:
Használtam frissen telelített Win7-et HDD-n, azt a sebességet tudja mint amit Win10 teljesen belakva SSD, háttérben tucatnyi programmal futva. Amint HDD-ről kell programokat tölteni, lelassul a rendszer.
2021. febr. 21. 08:04
 33/50 anonim ***** válasza:
50%

úgy tudom, hogy az SSD nem szereti ha "használják".

a HDD ezt azért még mindig sokkal jobban tűri, SSD-ről érdemesebb inkább csak olvasni, és nem mindig formázni majd újra tele hányni.

a kérdezőnek igaza van abban hogy a win10 teljesen felesleges sz*rságokkal bosszantja az olcsóbb és sok esetben jobb megoldást választó HDD-seket.

az automatikusan induló "programokra" gondolok ide értve a cortana, windows tűzfal, csempék, xboxos f*szságok, előretelepitett minecraft, és még sorolhatnám.

ezek sajnos lassitják a bootidőt az amúgy sem túl gyors merevlemezeken.

de a linux nincs a "sötét" oldalon. ott a lubuntu, gyorsabban betölt egy HDD-ről mint a win10 SSD-ről.

de azt meg kell érteni. üzleti érdek hogy a drágább és gyorsabban elhasználódó, tönkremenő dolgokat vegyék az emberek.

és mint mondtam, az ssd nem birja sokáig, ha egyedül van, egy folyamatosan használt gépben.

2021. febr. 22. 07:14
 34/50 anonim ***** válasza:
53%

#33 hallgatom ezt amióta létezik ssd, az egyiket hét éve vettem és ha hihetünk a hd sentinelnek akkor még 80+%. Nem fogom megvárni amíg meghal, mert már nem férek el rajta. Annyira reális az élettartamán aggódni, mint a membrános billentyűzetén a mechanikushoz képest.

Win10 nem érkezik telepített minecrafttal, miről beszélsz?

2021. febr. 22. 07:36
 35/50 anonim ***** válasza:

"...de a linux nincs a "sötét" oldalon. ott a lubuntu, gyorsabban betölt egy HDD-ről mint a win10 SSD-ről."

Ezt - mély tisztelettel - vitatom és cáfolom.

Konkrétan az egyik laptopomra (2. generációs i5, 16 GB RAM) mindkét rendszer fel van telepítve. A Windows egy SSD-re (plusz van egy rahedli rendszerrel együtt induló program), az Ubuntu egy HDD-re (csak szűzen a distro, plusz programok nélkül)

A Win10 az SSD-n a sok sallanggal együtt is gyorsabban, mint a kopasz Linux a HDD-n.

2021. febr. 22. 09:08
 36/50 anonim ***** válasza:
A piac diktál mindig. Nem tudom ki emlékszik a 2000-es évek vége felé mikor mindnekinek azzal mosták az agyát, hogy vegyen HDTV-t mert az mennyivel faxább mint a képcsöves TV. Persze utólag kiderült, hogy kb. ugyanazt nyújtja mint a sima CRT, csak utóbbi alap SD felbontású anyagoknál adja azt a képminőséget, mint a HDTV a 720p, 1080p képek esetében, de az egész világot meglehetett vezetni vele, hogy jobb és mindenki el is hitte.
2021. febr. 22. 10:19
 37/50 anonim ***** válasza:

Khmm az UBUNTU...

Az nem Lubuntu.

2021. febr. 23. 02:51
 38/50 anonim ***** válasza:

33-as vagyok

Nekem sincs ssd-m gondolkodtam rajta hogy kéne. Utánanézegettem a dolgoknak és ilyeneket olvastam róla.

Legtöbb esetben érvekkel alá is támasztották, hogy miért nem szabad az SSD-t sokat írni, majd törölni, mert ezt a hdd jobban tűri.

Én úgy vagyok vele, ha nincsenek különösebb igényei a kérdezőnek akkor inkább HDD.

Ha nincs teleszutykolva a windows (a 10 már telepítéskor teleszutykolja magát)

Akkor a HDD is elfogadható boot időt ad.

Ha azonban itt valaki be tudja bizonyítani, hogy aktív használat mellett több, vagy majdnem annyi az élettartama az SSD-nek mint a HDD-nek akkor nyílván jobban megéri az SSD.

Csak mert elég sok szaklapon azt írják, az SSD-t kímélni kell ha lehet, és ezért ajánlanak mellé HDD-t.

Ez pedig így nem éri meg, a logikám szerint.

Ugyanis ami a HDD-n van (k+rvasok játék, mindenféle program) azok ugyan úgy lassúak lesznek, és csak azért fizettünk rá 8ezret, hogy gyorsabban töltsön be a Windows, ez pedig egyszerűen pénzkidobás.

2021. febr. 23. 03:05
 39/50 anonim ***** válasza:
Azt azért nézd meg, hogy a szaklapok mikor írták azt hogy kímélni kell az SSD-t. Mert amikor újdonság volt, akkor mindenki ezt mondta. Azóta eltelt egy kis időm és kiderült hogy "kicsit" jobban bírja az SSD mint képzelték.
2021. febr. 23. 06:11
 40/50 anonim ***** válasza:

Tehát mindent összegezve jobb az SSD. Ha 250 giga elég akkor még olcsó is, nekem elég.

Ha valóban igénybevétel mellett is magas az élettartama a márkás SSD-nek (igénybevétel: napi 8-10 óra) akkor nyílván jobban megéri.

2021. febr. 23. 07:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!