Miért van ekkora utálat a HDD-k felé?
Mostmár sok embernél csak SSD van a PC-ben, mert hogy hangos és megbízhatatlan a HDD...?
A HDD-k több évtizedet is kibírnak nem?

úgy tudom, hogy az SSD nem szereti ha "használják".
a HDD ezt azért még mindig sokkal jobban tűri, SSD-ről érdemesebb inkább csak olvasni, és nem mindig formázni majd újra tele hányni.
a kérdezőnek igaza van abban hogy a win10 teljesen felesleges sz*rságokkal bosszantja az olcsóbb és sok esetben jobb megoldást választó HDD-seket.
az automatikusan induló "programokra" gondolok ide értve a cortana, windows tűzfal, csempék, xboxos f*szságok, előretelepitett minecraft, és még sorolhatnám.
ezek sajnos lassitják a bootidőt az amúgy sem túl gyors merevlemezeken.
de a linux nincs a "sötét" oldalon. ott a lubuntu, gyorsabban betölt egy HDD-ről mint a win10 SSD-ről.
de azt meg kell érteni. üzleti érdek hogy a drágább és gyorsabban elhasználódó, tönkremenő dolgokat vegyék az emberek.
és mint mondtam, az ssd nem birja sokáig, ha egyedül van, egy folyamatosan használt gépben.

#33 hallgatom ezt amióta létezik ssd, az egyiket hét éve vettem és ha hihetünk a hd sentinelnek akkor még 80+%. Nem fogom megvárni amíg meghal, mert már nem férek el rajta. Annyira reális az élettartamán aggódni, mint a membrános billentyűzetén a mechanikushoz képest.
Win10 nem érkezik telepített minecrafttal, miről beszélsz?

"...de a linux nincs a "sötét" oldalon. ott a lubuntu, gyorsabban betölt egy HDD-ről mint a win10 SSD-ről."
Ezt - mély tisztelettel - vitatom és cáfolom.
Konkrétan az egyik laptopomra (2. generációs i5, 16 GB RAM) mindkét rendszer fel van telepítve. A Windows egy SSD-re (plusz van egy rahedli rendszerrel együtt induló program), az Ubuntu egy HDD-re (csak szűzen a distro, plusz programok nélkül)
A Win10 az SSD-n a sok sallanggal együtt is gyorsabban, mint a kopasz Linux a HDD-n.

Khmm az UBUNTU...
Az nem Lubuntu.

33-as vagyok
Nekem sincs ssd-m gondolkodtam rajta hogy kéne. Utánanézegettem a dolgoknak és ilyeneket olvastam róla.
Legtöbb esetben érvekkel alá is támasztották, hogy miért nem szabad az SSD-t sokat írni, majd törölni, mert ezt a hdd jobban tűri.
Én úgy vagyok vele, ha nincsenek különösebb igényei a kérdezőnek akkor inkább HDD.
Ha nincs teleszutykolva a windows (a 10 már telepítéskor teleszutykolja magát)
Akkor a HDD is elfogadható boot időt ad.
Ha azonban itt valaki be tudja bizonyítani, hogy aktív használat mellett több, vagy majdnem annyi az élettartama az SSD-nek mint a HDD-nek akkor nyílván jobban megéri az SSD.
Csak mert elég sok szaklapon azt írják, az SSD-t kímélni kell ha lehet, és ezért ajánlanak mellé HDD-t.
Ez pedig így nem éri meg, a logikám szerint.
Ugyanis ami a HDD-n van (k+rvasok játék, mindenféle program) azok ugyan úgy lassúak lesznek, és csak azért fizettünk rá 8ezret, hogy gyorsabban töltsön be a Windows, ez pedig egyszerűen pénzkidobás.

Tehát mindent összegezve jobb az SSD. Ha 250 giga elég akkor még olcsó is, nekem elég.
Ha valóban igénybevétel mellett is magas az élettartama a márkás SSD-nek (igénybevétel: napi 8-10 óra) akkor nyílván jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!