Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van ekkora utálat a...

Miért van ekkora utálat a HDD-k felé?

Figyelt kérdés

Mostmár sok embernél csak SSD van a PC-ben, mert hogy hangos és megbízhatatlan a HDD...?

A HDD-k több évtizedet is kibírnak nem?

2021. febr. 18. 06:41
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
73%

Mert a Windows 10 egy erőforrászabáló troll-rendszer lett, ami képtelen elfogadható gyorsasággal betölteni és működni HDD-vel.

Ja, hogy ez a Windows sara? Csakhogy annak túl nagy a marketingje és a nimbusza ahhoz, hogy azt szidnák. Inkább szidják a merevlemezeket a Microsoft bénaságáért.

2021. febr. 18. 06:47
 2/50 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom az sem árt, hogy a leglassabb ssd is több mint kétszer olyan gyors mint a leggyorsabb hdd, hdd vel másodperceket várni kell a programindításokra, ssd vel meg szinte azonnal elindulnak. Mellé negyed\ötöd annyit fogyaszt, hangtalan, és nem befolyásolja az élettartamát a rázkódás, pl laptopba objektíven sokkal jobb választás már ezek miatt. A hdd előnye, hogy sokkal jobb áron megy \gb, a megbízhatóságot nem sorolnám ide, mert ssd és hdd is előbb avul el méret szempontjából mint hogy az állapotával gond legyen, és 10+ évekre egyik adattároló sem megbízható, ha nem akarod elveszíteni az adataidat vagy több fizikai meghajtón kell tárolnod őket amiket cserélgetsz pár évente, vagy valamilyen felhőszolgáltatásban(ami effektíve ugyanaz).
2021. febr. 18. 07:16
 3/50 Szirty ***** válasza:
80%

"...a megbízhatóságot nem sorolnám ide"

Annyira nem vészes a helyzet.

Nem mondom hogy nincsenek rosszul sikerült konstrukciók, de a cégnél van jó pár olyan gép ami 13 éve megy 0-24 órában HDD-vel.

Nem jellemző hogy nagyon cserélgetni kellene őket.

2021. febr. 18. 07:37
 4/50 anonim ***** válasza:
20%
Noob-ok meg az influk által megvezetettek utálják, az igazi pc rajongók viszont használják a "hagyományos" HDD-ket! Az ssd megbízhatatlan a HDD-hez képest, nekem van 20+ éves winyóm, ami köszöni szépen jól van!
2021. febr. 18. 07:43
 5/50 anonim ***** válasza:
27%
Ha lenned ssd-ed amirola rendszer fut, akkor tudnad
2021. febr. 18. 08:10
 6/50 anonim ***** válasza:
83%

Mindig vannak olyan dolgok, amiket divat utálni, meg olyanok is, amiket divat szeretni. El kell fogadnunk, hogy egyelőre az informatika is olyan terület, amit a szubjektív trendek nagyban befolyásolnak. A HDD is ezek áldozata. Én nem állítom, hogy ne lenne használható az SSD, mint technika, de az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a megbízhatósága még mindig alulmarad a merevlemezekkel szemben. Több, mint 10 éve vagyok rendszergazda, de mióta SSD-ket is használunk (akár intézményi szinten, akár a munkatársak személyesen), azóta nem volt olyan év, hogy több HDD adta volna meg magát, mint SSD. (Több száz gépes mintáról beszélünk, szóval nem valami sufnicég 3 darab géppel, amiből ha az egyik elszáll, az már borítja a statisztikát.) Most a gépeinknek a harmadában van SSD, a többiben HDD.

Természetesen bármilyen technikára igaz, hogy nem szabad gagyit venni. Nekem a Maxxtor-korszakban volt legutoljára döglött merevlemezem, mióta WD-t meg Seagate Barracudát veszek, azóta egyikkel sem volt baj.

A másik alapelv, hogy szakszerűen kell tárolni és kezelni az eszközeinket. Amikor a munkatárs egy elegáns, de határozott mozdulattal bele**ssza a retiküljébe a külső HDD-t, amit aztán a buszon biztos, ami biztos, párszor nekivág a fém kapaszkodónak, majd a munkahelyre érve levágja az egészet a földre, és fél év után megpusztul a HDD, akkor nem a merevlemez volt a hibás. Persze, erre lehet mondani, hogy hordozható, rázkódó, ütésbiztos helyekre nem ideális a HDD. Tényleg nem. De egy normális PC-be, amit nem takewondo-edzőtársnak használ a tulajdonosa, teljesen elfogadható a HDD. Sőt, megbízható, és fajlagosan jóval olcsóbb. Csak mint említettem, a divat azt mondja, hogy ezt utálni kell, meg most mindenért ez a bűnbak. Ezt ráadásul a Microsoft meg is fejelte azzal, hogy a Win10-et kifejezetten merevlemez-ellenesre alkották meg. Nekem Linuxon semmi bajom nincs az 1 perc körüli boot-idővel, bár hallottam már gyalázkodó véleményt, hogy hát ami 10 másodpercnél tovább tart, az már gagyi. Ja. 10 másodperc alatt kényelmesen el sem helyezkedsz a széken. De fogadjuk el, hogy mindig lesznek ilyenek, akik valamilyen tök irreleváns számadatra képesek ideológiákat felhúzni.

2021. febr. 18. 08:30
 7/50 anonim ***** válasza:
43%

Évtizedek óta üzemelő HDD. Hát persze!

És a kedves tulajdonosa mégis mire használja a max. 20 GB méretű PATA merevlemezét?

A napokban volt kérdés, hogy hogyan tudná lementeni a kérdező a rajta tárolt adatokat, mert már olyan eszköze sincs amibe beköthetné.

Kérdezhetted volna azt is, hogy mi ez az utálat a Pentium I-II-III-IV gépek iránt, mert még ma is üzemképesek.

Persze. Trabantot is találsz ami még működik, de még egy vasaló Swift is nagyságrendekkel jobb utazási élményt biztosít.

2021. febr. 18. 08:46
 8/50 anonim ***** válasza:
7-es. Van egy gépem, amit akkor állítottam munkába 2000-es évek elején, hogy a SETI programba be tudja kapcsolódni. Azóta van napi szolgálatban a gép, volt, hogy hetekig le sem volt állítva, mert elemezte a SETI adatokat.
2021. febr. 18. 08:50
 9/50 anonim ***** válasza:
Akkor ide sorolhatnánk az optikai lemezeket is, főleg a CD-ket és a DVD-ket, mert azok ellen is kész üldöztetés folyik sok éve, pedig számomra máig a legmegbízhatóbbak adattárolásra. A piac sajnos így működik. Vannak nagyon befolyásolható rétegek akik megnéznek pár influenszer videót és már meg is vannak győzve valamiről. Sajnos így működik ez. A filmiparban is így megy ha pl. egy film szériát ki akarnak futtatni, majd rebootolni azt, akkor az utolsó részt mindig meg kell utáltatni a közönséggel, hogy jobban befogadja az újat lásd: Pókember 3, X-Men 3. Ezek korántsem olyan rossz filmek mint ahogy vélekedik róluk a média, de kellett a hely az újnak, ezért a régit le kell járatni.
2021. febr. 18. 08:57
 10/50 anonim ***** válasza:

És ez mire is bizonyíték?

Nekem is meg vannak a működő retro cuccaim, amiket semmire nem használok, csak amikor én szocializálódtam, akkoriban még jól működő eszközöket nem dobtunk ki.

Pedig a floppy lemezeimhez már meghajtóm sincs, a PATA merevlemezeimet én sem tudom mibe bekötni, a golyós egeremet 20 éve elő sem vettem. De van még P4 és Athlon X2 processzorom, hűtőm, optikai meghajtóhoz való audio csatlakozóm, egyszer sem használt, csak kíváncsiságból kibontott Nintendo DSi játékkonzolom is.

2021. febr. 18. 09:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!