Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van ekkora utálat a...

Miért van ekkora utálat a HDD-k felé?

Figyelt kérdés

Mostmár sok embernél csak SSD van a PC-ben, mert hogy hangos és megbízhatatlan a HDD...?

A HDD-k több évtizedet is kibírnak nem?

2021. febr. 18. 06:41
1 2 3 4 5
 11/50 Szirty ***** válasza:
100%

"főleg a CD-ket és a DVD-ket, mert azok ellen is kész üldöztetés folyik sok éve, pedig számomra máig a legmegbízhatóbbak adattárolásra"

Nekem ezzel ellentétes tapasztalatom van.

Az írható CD-k, de főleg az írható DVD-k olvashatatlanná válnak évek alatt. 20-30 db 5-15 éves lemezem olvashatatlan már több olvasóval próbálva is (sokféle márka, és nem ugyanaz az író írta őket és nem max sebességgel).

Nem is beszélve a CD/DVD meghajtók nagyon rossz minőségére. Legalább 6 meghajtóm ment már tönkre (közöttük több író is).

A fentiek miatt én a HDD-t megbízhatóbbnak tartom archiválásra.

2021. febr. 18. 09:53
 12/50 anonim ***** válasza:
0%
10-es semmi. Mint, ahogy itt a gyakorin semmire sincs semmi bizonyíték! Csak hadovál mindenki a levegőbe, te is.
2021. febr. 18. 09:57
 13/50 anonim ***** válasza:
Ki utálja? Senki. Ez csak hangulatkeltés a részedről. Az viszont tény, hogy ezerszer gyorsabb nála. SSD-ről futtatott rendszer (legyen Win, Linux, Mac) fényévekkel gyorsabb mint HHD-ről. Ettől függetlenül nagy méretű adattárolásra még mindig az a legolcsóbb. Nekem is van 2 SSD, rajta Windows és programok, játékok, meg 3 HDD a nagy fájloknak aminél nem számít a sebesség.
2021. febr. 18. 11:52
 14/50 A kérdező kommentje:

Ki utálja?

Most friss statisztika van arról, hogy több SSD-t adnak el, mint HDD-t. Azok alatti hozzászólásokat olvastam és 99% arról szól, hogy ő már nem használ HDD-t, mert hangos, sokat fogyaszt, megbízhatatlan.

2021. febr. 18. 11:56
 15/50 anonim ***** válasza:
Ott szó sem esett Hdd gyűlölködésről, ez tényleg csak hangulatkeltés a részedről. Én is az ssd csendessége és gyorsasága mellett érveltem, mert egyszerűen nincs szükségem Hdd-re, értelmetlen számomra. Abszolut nem töltök filmet, ncorra olyan régóta léptem ,hogy már letíltottak. Néhány játékot elvisel az ssd is.
2021. febr. 18. 12:30
 16/50 A kérdező kommentje:
A hangulat keltés csak az lenne, ha azt mondanám, hogy ha léggel hűtesz bármit is a gépen belül, hogy sajnállak téged! :D
2021. febr. 18. 12:44
 17/50 Szirty ***** válasza:

"Azok alatti hozzászólásokat olvastam"

Szemmel láthatóan a kérdésedben feltételezett helyzet létezéséről nem tudnak itt...

Javaslom a kérdésed tedd fel ott, hogy első kézből kapj információt...

2021. febr. 18. 12:57
 18/50 A kérdező kommentje:

Játék orientált oldalakról van szó, tizenpáréves gyerekektől!

Ahol ugye nem is igazán számít az SSD gyorsaság előnye.

Persze van pár optimalizálatlan mocsok, mint a Cyberpunk ahol számít, de nem ez a lényeg!

Az itteni emberek anonim emberek véleménye érdekelt.

Érdekes, hogy fordított mentalitást mutatnak az itteni válaszok többsége.

2021. febr. 18. 13:13
 19/50 A kérdező kommentje:

Emberek emberek.

Bocs egy diszlexiás autista vagyok!

2021. febr. 18. 13:16
 20/50 anonim ***** válasza:

Akkor jobbulást.

2021. febr. 18. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!