Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha kiadunk ssd-n parancsokat...

Ha kiadunk ssd-n parancsokat nemlétező fájlok törlésére, az irásnak számít s csökkenti az élettartamát?

Figyelt kérdés
2020. jan. 31. 23:28
1 2 3 4
 11/33 P.O.C. ***** válasza:
63%

Csak a mihez tartás végett: Az MLC chipses 120 GB -os Kingston V300 -asomat 2013 -ban vettem. Pedig akkor még elég jó ára volt ma már egy minőségi 480 -as lehetne venni érte. Sosem pátyolgattam, mindig is telibe szartam mennyit ír/olvas. Csak három dolgot ellenőriztem partíció eltolás, töredezettség mentesítés ki legyen kapcsolva, trim utasítás aktív legyen. De ezeket már a korszerű Windowsok alapból megcsinálják helyetted (Még a Windows 7 SP1 is). A trim -hez is csak annyi kell hogy engedélyezed a BIOS -ba az AHCI módot, de pár éve már ez is alap beállítás minden PC alaplapnál, vagy laptopnál.

Ja és másik alap dolog, 10-15% -a mindig üres legyen.

Ez idő alatt egészen máig, még mindig csak 2% -ot esett a kondíció. Pedig minden nap használva van. Teljesítményre ugyan olyan gyors, mint mikor megvettem. Ennyi idő alatt hagyományos merevlemezek nekem sokkal gyakrabban haltak be.

Ennyit a nagy aggódásról. De ha neked jobban esik az, hogy állandóan ezen rugózol, már egyenesen fizika fájdalmad van, akárhányszor csak látod felvillanni a HDD ledet a gépen. Semmilyen ész érv nem győz meg az ellenkezőjéről, az is a te bajod. Akkor inkább tényleg szereld ki rakd a vitrines szekrénybe a családi fotók mellé, ott garantáltan nem lesz semmi baja az írástól.

2020. febr. 1. 12:08
 12/33 A kérdező kommentje:
6-os gondolod ha a linked érdekelne akkor emberekkel akarnék beszélni a témárol itt? Egy linket nélküled is meg tudok nézzni.
2020. febr. 1. 12:11
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

"ha elenörzöm programbol, hogy van e file, az is terheli a rendszert"

Ez a lényege, hogy terheljük, vagyis használjuk. Terhelés nélkül mire jó? Erre lett kitalálva.

Egyébként mi mást csinálnál? Inkább nem törölsz és nem is keresel fájlokat, hogy kíméld a rendszert? :)

Egyébként pont azt csinálod, hogy inkább kitérőket, hurkokat csinálsz, hogy egyenletesen terheld a futóművet, csak közben időt és benzint pazarolsz. Vagy mondjuk csak félig főzöd meg a húst, hogy kíméld a tűzhelyet.

Vannak alap terhelések egy gépen, amiket nem úszol meg. Ha mondjuk egy szerveren naponta több száz megabájtnyi log fájl termelődne SSD-re, azt megértem, hogy kerüljön át HDD-re. De alkalmankénti fájl törléssel spórolni nonszensz.

2020. febr. 1. 12:13
 14/33 A kérdező kommentje:
"Ennyit a nagy aggódásról. De ha neked jobban esik az, hogy állandóan ezen rugózol, már egyenesen fizika fájdalmad van, akárhányszor csak látod felvillanni a HDD ledet a gépen. Semmilyen ész érv nem győz meg az ellenkezőjéről, az is a te bajod." Miért kell egy értelmes hozzászolást ilyen beteges hulyeséggel zárni? És ujra megkérdezem, miért baj az nektek, ha valaki tisztában van az SSD mukodödésével? És még csodálkoztok, hogy sorra szuletnek a konteok... Itt ti vagytok azok akik mániákusan probálnak ragaszkodni ahhoz, hogy a felhasználo ne tudja, mit használ, s mi annak az prtimális és kevésbé optimális. Arrol nem is beszélve, hogy nagyon nem mindegy milyen használat az a használat. Azt pl bőszen titkoljátok, hogy hány terrabájtot irtatok rá eddig ezekre az SSD-kre, pedig az nagyon nem mindegy. Ez egy átverés amikor nem olyan használatra hivatkoztok az élettartam kapcsán amilyent a másik felhasználo végez, hanem egy átlagos, vagy akár optimaizált használatra. De a legnagyobb kérdés az, miért nem lehet megjegyzések, besmérlések hulyeségek kitalálása nélkul csak magára a kérdésre válaszolni??? Ti nagyon arra hajaztok, hogy a felhasználo ne kérdezzen, csak használja annak a tudása nélkul, hogy mit is használ.
2020. febr. 1. 12:34
 15/33 A kérdező kommentje:

"Egyébként mi mást csinálnál? Inkább nem törölsz és nem is keresel fájlokat, hogy kíméld a rendszert? :)"

Ird be a googlebe hogy "több "kevesebb" "jelentése" s tanulmányozd ezeket a fogalmakat akkor majd megérted a lényeget.

"Egyébként pont azt csinálod, hogy inkább kitérőket, hurkokat csinálsz, hogy egyenletesen terheld a futóművet, csak közben időt és benzint pazarolsz. Vagy mondjuk csak félig főzöd meg a húst, hogy kíméld a tűzhelyet."

[link]

"Vannak alap terhelések egy gépen, amiket nem úszol meg. Ha mondjuk egy szerveren naponta több száz megabájtnyi log fájl termelődne SSD-re, azt megértem, hogy kerüljön át HDD-re. De alkalmankénti fájl törléssel spórolni nonszensz."

Senki sem irt alkalmi fálj törléssel sporolásrol, s senki se irta hogy nem termelődik több széz megabájtnyi fájl. Normális válaszadás mellett olyasmiket találsz ki amik nem hangoztak el. Ez miért jo neked?

2020. febr. 1. 12:39
 16/33 A kérdező kommentje:
Nem nagyon értelek benneteket. ha nem tetszik egy kérdés,minek foglalkoztok ele, minek irtok bele? Nem egyszerubb olyan kérdést olvasni ami tetszik? Majdnem 10 millio kérdés van, ennyi miért nem elég nektek???
2020. febr. 1. 12:43
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Elgurult a gyógyszered? A választ rég megkaptad, mit rugózol még a képzelt problémádon? Csináld, ahogy akarod, kit érdekel, hosszabbítsd meg az élettartamát két nappal, ha az neked öröm, szerintem mindenki lesz@rja.

Facepalm, na én léptem.

2020. febr. 1. 12:45
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Na figyelj kérdező. Az emberekkel való beszélgetést inkább hagyjuk a te esetedben, mert csak pampogni tudsz. Jobban tennéd inkább, ha néznéd a linkeket, vagy googliznál, és nem itt vered a nyálad.

Ha már írt adatmennyiség érdekel tessék:

ADATA SX93 120 gb-os ssd a rendszernek. Nincs kímélve, 53 gb szabad hely.

2015.12.05 a vétel dátuma. Eddig írt adatmennyiség: 10,12 TB. Kondíció kiváló. Sebesség kiváló. Becsült élettartam normál használat mellett további 6 év, de ez irreleváns. Előbb lesz cserélve, mielőtt bármi baja lenne.

Na innét én is lépek, van a munkahelyemen is éppen elég kasu figura (mérnök).

2020. febr. 1. 13:10
 19/33 P.O.C. ***** válasza:
100%

Vásárlás: valamikor 2013 tavasza.

Minden érték kiváló

Összes írt adat: 10,51 TB

Működési idő: 876 nap

További becsült álltartam: 837 nap

Érted??! Tehát ha hiszek a HD Sentinel -nek és így használom tovább (vagyis szarok az SSD -m fejére), még további 7 éve lesz, és akkor már 14 éves lesz. Értéke egy szelet csokit se éri majd el akkor. Nem sok merevlemez mondhatja el ezt a kort, kivéve a nagyon régi gyártmányok amibe még volt anyag.

Van értelme akkor a hisztinek amit csinálsz?! Mert szerintem nem.

2020. febr. 1. 14:31
 20/33 A kérdező kommentje:
" Mondjuk én nem személyeskedtem, de ha neked ez a stílusod, legyen meg az örömöd. " Visszanyalt a fagyi?
2020. febr. 1. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!