Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A közel 40 CFM jónak számít?...

A közel 40 CFM jónak számít? Hogy kell elképzelni?

Figyelt kérdés
Teszem azt 38.21 a CFM értéke egy házventinek, ami kb. 18 liter / s értéknek felel meg. Ha a gépházam kb. 38-40 dm3 (annyi liter űrtartalmú, az alkatrészeket leszámítva), akkor két venti az elején és egy a hátulján majdnem kicseréli a levegőt benne másodpercenként?
2020. jan. 9. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem egészen... ugyanis hiába küldesz be az egyik oldalon 2x annyi levegőt ha a másikon csak 1x tud távozni.
2020. jan. 9. 16:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Kimondottan jónak semmiképp sem, gondolom valami gyári ventilátor egy olcsóbb házhoz. Vannak 120+CFM es házventilátorok is, de szerverekhez csinálnak 550CFM es darabokat(nyilván nem egy 10+ ezres fordualton pörgő deltához kell hasonlítani egy 800-1200RPM es zalmant, csak a nagyságrendbeli különbség miatt említettem meg). 2 ezer forint körül kapsz már 70 cfm es, csendes házhűtőket.

#1 Mert hova megy a befújt levegő szerinted? Kapaszkodj meg, de ha egyetlen kifelé fújó ventilátorod sincs a levegő akkor is ki fog jönni, a ház nem légmentesen zárt. Ezt a pozitív\negatív airflow szöveget értelmezés nélkül ahogy van benyalták sokan, pedig azért ehhez nem kell egyetem.

2020. jan. 9. 17:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindazonáltal nem is annyira a hideg levegőt kell bejuttatni, hanem meleget ki...és a hideg betalál a házba magától is.

A nagy ventilátor boom előtt jellemzően egyetlen ventilátor volt egy házon, ami kitermelte onnan a meleg levegő nagyobbik részét. (a többit meg rábízták a tápegységére)

2020. jan. 9. 17:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Egész konkrétan a Swif2 1201-es ventiről van szó ugyanis azt vettem hármat a házamhoz... ami elvileg amúgyis jó ebben, mert nincs telenyomva 3.5-es, 5.5-es helyekkel.
2020. jan. 9. 17:47
 5/9 anonim ***** válasza:

A CFM = köbláb/perc. Angolszász mértékegység. A gyártók szeretik, mert sokkal impozánsabb érték, mint a köbméter/perc.

Ha csak a szállított levegő mennyiségét nézed, akkor nagyjából úgy kell elképzelni ahogy írod, de ezt az értéket maximális fordulatszámán, a légáramlást nem rontó akadályok nélkül tudja a ventilátor...

A 40 CFM érték egy 80-92 mm körüli ventilátortól jó érték. A 120-140 mm-es darabok ennek a másfél kétszeresét tudják sokkal jobb nyomás és zaj értékek mellett.

2020. jan. 9. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Az egy vállalható jó kis ventilátor.

2020. jan. 9. 18:02
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ezt a pozitív\negatív airflow szöveget értelmezés nélkül ahogy van benyalták sokan, pedig azért ehhez nem kell egyetem."

Esetleg majd vegyél áramlástan órákat.

üdv,

Gépész

2020. jan. 9. 18:12
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.

[link]

Ezen a képen látható a m3 / h, átváltva 55.4 CFM, akkor annyira nem rossz. Az árukeresőn található információ meg simán hibás... (abból indultam ki).

Egyébként, az úgy jó lehet hogy elöl egy, fent egy, hátul egy? Vagy mehet az eredeti elképzelésem, miszerint elöl kettő hátul egy?

2020. jan. 9. 19:09
 9/9 anonim ***** válasza:

A meleg levegő természetes áramlási iránya lentről fel. Praktikus szempontból az elölről hátra irányt preferáljuk.

Ezt a kettőt kell kihasználni és erősíteni.

2020. jan. 10. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!