Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a Windows 10-ről?

Figyelt kérdés

Az én véleményem szerint egy kalap kaki az egész. És nem alaptalanul állítom ezt, közel 1 hónapja van a gépemen Windows 10, frissen telepítve, nem ilyen Win7-ről 10-re frissítés meg hasonlók. Eddig én azt tapasztaltam, hogy amivel csak lehet, szopom a péniszt vele.

- Kezdjük az alapoktól, az internetet tulajdonképpen sehogy sem volt hajlandó magától felismerni, az alaplapomhoz való drivert kellett telepítenem, ami ha nem lett volna a közelemben egy laptop, meg sem bírtam volna oldani.

- Az automata frissítések: ezzel csupán annyi gondom van, hogy ugye alapból keresi a drivereket a géphez, viszont videókártya drivert elszarta és ahhoz, hogy azt letudjam törölni majd manuálisan újratelepíteni, ki kellett kapcsolnom, elvileg ki is van kapcsolva, mégis magától frissít a háttérben és lassítja az internetet és gépet is, de nem szól, hogy frissít és ez már egyben a következő pont is.

- A háttérben működő folyamatok, amikről nem szól a gép, csak értetlenkedek, hogy lassú és szar, pl ilyen pont a frissítés a háttérben, hogy nem szól, hogy frissít. 1 órája 95%-nál tart a frissítés, ami lehet, hogy azért van így, mert bekapcsoltam a gépet és iszonyat lassú volt én meg újraindítottam és valszeg ez betett neki és így maradt.

- 10-ből 6 bekapcsoláskor lassú a gép, konkrétan használhatatlanul. Több háttérkép van beállítva, még az is szarrá akad, mikor vált, a jobb klikkes menüsorra is másodperceket kell váron, az ablakok nem nyílnak meg csak hatalmas nagy késéssel, a Chrome is használhatatlan az esetek többségében, de minden esetre legalább minden akad, lassú, késik, még az egér mozgása is.

- Microsoft Store: sehogy sem bírtam belépni a profilommal, mindig error meg nem töltött be, meg semmi, az egész gépemet kellett lejelszavaznom azzal, hogy Microsoft Accountba léptem bele a Gépházban, de mikor végre sikerült is belépnem, random appokat nem tudok frissíteni, mert 0x803F8001 és az interneten fellelhető megoldások közül nálam egyik sem válik be.

- A játékok is szarabbul mennek, mint Win7 alatt. Konkrétan a GTA 4-et nem bírtam elindítani, mert a Games For Windows Live csesztetett és végül letöröltem az egészet a gépről (ez nem feltétlenül CSAK a windows 10 hibája, de érdekes, windows 7-nél többször is megtudtam oldani ezt a Games For Windows Live dolgot Google segítség nélkül is). Továbbá pl Forza Motorsport 6: Apex, eleinte tök jól futott, majd néhány nappal ezelőtt beléptem a játékba, 10 fps, 30 perces töltési idő fogadott ugyanazokon a beállításokon.

Alapvetően nincs szar gépem, i5 4460-as proci, 8GB RAM, GTX970, meg a Windows 10, 64 bites verzió. A RAM-om, HDD-mel nincsenek gondok, sehol egy vírus, se egy malware, ccleaner, töredezettségmentesítés, semmi feleslegesen háttérben futó alkalmazás és ezután is lassú és használhatatlan a gép. Megbántam a Windows 10-et, csakis a Forza Horizon 3 miatt váltottam 10-re, de szerintem inkább gyűjtök és veszek egy Xbox One-t, hátha azzal nem kell szarakodni, mint a Win10-zel (tudom, hogy azon is ez fut, de gondolom azon nem végeláthatatlan gondok lennének, hanem működne, ahogyan kéne neki).

Nektek mi a véleményetek a csudálatos Windows 10-ről?

2016. szept. 29. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
100%

Windows 8.1, mintha lejárt lenne. Driverileg, az AMD nem támogatja a rendszer, ami szerintem elég nagy gciség. Windows 7-re érkeznek frissítések de minek? Akinek lenne esze, ott hagyná a 7est és telepítene 8.1-et vagy 10-et. K*csögség, támogatott rendszer a Microsoft által.

Nekem 4GB ramon van. Rendszer jól megy, de minden játék lassabban megy, mint Windows elődjein.

Egy metin2-ben a 8-on volt 90fps itt 10-en 20. Vicc az egész rendszer. Semmi sincs leterhelve.

Ha forgatom a kamerát 90fokba egy másodpercig 0fps aztán a régi fpst kapom.

Nagyon eszi a rendszert valami a háttérben. De csak ez van ezt kell szeretni.

2020. ápr. 29. 01:16
 52/68 anonim ***** válasza:
Este van... Windows 7-re AMD-s driver frissítések érkeznek, de 8.1-re semmi driver nincsen 2017 óta.
2020. ápr. 29. 01:18
 53/68 MolotovPunk ***** válasza:
25%
Ez van,komoly gamereknek marad akkor a Windows 7.
2020. ápr. 29. 01:42
 54/68 anonim ***** válasza:
27%

"Mi számít manapság normális gépnek?Csak,mert nekem másik gépemen,ami 2017-es gyártású 4GB RAM-os k_rva lassú volt a Win10"

Hát, a 4GB ram nem számít normális gépnek.. 16GB-tól mondanám annak, de a 8GB nagyon minimum. Nem is emlékszem mikor volt 4GB RAM-ok, legalább 5 éve 32 van a gépemben, de már a csaladban sincs 16 alatt senkié.

8GB RAM 4-5000 forint használtan... Most komolyan enynit nem tudsz rászánni?

2020. ápr. 29. 18:23
 55/68 MolotovPunk ***** válasza:
36%
Rá tudok szánni,csak azt nem értem,hogy a szutyok win10-et minek erőltetik 4GB RAM gépekre?Statisztika miatt?Csak,mert én 8GB RAM-os gépre sem tennék W10-et. :D
2020. ápr. 30. 00:08
 56/68 anonim ***** válasza:
53%
Ez az új 2004-es frissítés rendkívül jó lett
2020. máj. 30. 00:50
 57/68 A kérdező kommentje:
Így pár évvel kérdésem eredeti kiírása óta még mindig nem vagyok elégedett a Win10-el. Most éppen egy kb fél éves frissen telepített Win10-en kezdte el azt, hogy nem érzékeli random az USB-n bedugott dolgokat. Például Xbox 360 kontroller, vagy Pendrive. Meglepő módon a billentyűzet és egér megy tökéletesen. Majd amikor újraindítom, akkor egy indokolatlanul sokáig tartó "Restarting..." után kapok egy fincsi kék halált. Pár nap alatt másodjára. Ez a Windows 10 még mindig egy nagy darab gőzölgő elefánt szar.
2020. jún. 12. 21:52
 58/68 MolotovPunk ***** válasza:
36%
Igen erről beszélek.Továbbra sem merem azt mondani a Windows 10-re,hogy jó rendszer lenne.Csak a gond van vele.Frissítések kikapcsolásával esetleg használható rendszer úgy ahogy.Összességében így továbbra is Windows 7 és 8.1 a jó és stabil Windows.
2020. jún. 13. 15:52
 59/68 anonim ***** válasza:
51%

Valószínűleg hardver hiba. Rendes hardverrel semmi gond vele.

Frissítéseket nem ajánlatos kikapcsolni.

2020. jún. 14. 14:02
 60/68 anonim ***** válasza:
74%

I7-4990, AMD Radeon R5 430 2048MB, 8GB DDR3 2TB HDD.

Windows 8.1 Pro-m van. Jobban megéri így használni mintha Windows 10-em lenne. A 8.1-gyel a gond csak az, hogy nem érkezik illesztőprogram frissítés a vga-ra, de mivel régi és nem annyira erős kártya, nem fontos . Egyszerűen nekem nem tetszik a 8.1 felülete, itt az átlátszó asztalra gondolok meg a startmenu hiányáról.

Windows 10 bődületesen lassú, és konkrétan a 8gb ram se elég, ha nagyobb játékokat futattok. (GTA 5)

Rengeteg ideig áll fel a rendszer (2 perc), és a játékok akadoznak. (60fps az le esik 1-re ismét 60)

Mouselag is feltűnő.

Értem hogy SSD ajánlott, de nehogy már ha Windows 8.1-nek elég a hdd-m és 20 mp. alatt már a tálcán vagyok bekapcsolásnál a 10-nek ne lenne elég .

Én nyugodtan ajánlom mindenki a Windows 8.1-et, kinek van hozzá hardvertámogatása. Gyors, támogatott , és még kompatibilis sok mindennel.

2021. jan. 1. 21:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!