Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a Windows 10-ről?

Figyelt kérdés

Az én véleményem szerint egy kalap kaki az egész. És nem alaptalanul állítom ezt, közel 1 hónapja van a gépemen Windows 10, frissen telepítve, nem ilyen Win7-ről 10-re frissítés meg hasonlók. Eddig én azt tapasztaltam, hogy amivel csak lehet, szopom a péniszt vele.

- Kezdjük az alapoktól, az internetet tulajdonképpen sehogy sem volt hajlandó magától felismerni, az alaplapomhoz való drivert kellett telepítenem, ami ha nem lett volna a közelemben egy laptop, meg sem bírtam volna oldani.

- Az automata frissítések: ezzel csupán annyi gondom van, hogy ugye alapból keresi a drivereket a géphez, viszont videókártya drivert elszarta és ahhoz, hogy azt letudjam törölni majd manuálisan újratelepíteni, ki kellett kapcsolnom, elvileg ki is van kapcsolva, mégis magától frissít a háttérben és lassítja az internetet és gépet is, de nem szól, hogy frissít és ez már egyben a következő pont is.

- A háttérben működő folyamatok, amikről nem szól a gép, csak értetlenkedek, hogy lassú és szar, pl ilyen pont a frissítés a háttérben, hogy nem szól, hogy frissít. 1 órája 95%-nál tart a frissítés, ami lehet, hogy azért van így, mert bekapcsoltam a gépet és iszonyat lassú volt én meg újraindítottam és valszeg ez betett neki és így maradt.

- 10-ből 6 bekapcsoláskor lassú a gép, konkrétan használhatatlanul. Több háttérkép van beállítva, még az is szarrá akad, mikor vált, a jobb klikkes menüsorra is másodperceket kell váron, az ablakok nem nyílnak meg csak hatalmas nagy késéssel, a Chrome is használhatatlan az esetek többségében, de minden esetre legalább minden akad, lassú, késik, még az egér mozgása is.

- Microsoft Store: sehogy sem bírtam belépni a profilommal, mindig error meg nem töltött be, meg semmi, az egész gépemet kellett lejelszavaznom azzal, hogy Microsoft Accountba léptem bele a Gépházban, de mikor végre sikerült is belépnem, random appokat nem tudok frissíteni, mert 0x803F8001 és az interneten fellelhető megoldások közül nálam egyik sem válik be.

- A játékok is szarabbul mennek, mint Win7 alatt. Konkrétan a GTA 4-et nem bírtam elindítani, mert a Games For Windows Live csesztetett és végül letöröltem az egészet a gépről (ez nem feltétlenül CSAK a windows 10 hibája, de érdekes, windows 7-nél többször is megtudtam oldani ezt a Games For Windows Live dolgot Google segítség nélkül is). Továbbá pl Forza Motorsport 6: Apex, eleinte tök jól futott, majd néhány nappal ezelőtt beléptem a játékba, 10 fps, 30 perces töltési idő fogadott ugyanazokon a beállításokon.

Alapvetően nincs szar gépem, i5 4460-as proci, 8GB RAM, GTX970, meg a Windows 10, 64 bites verzió. A RAM-om, HDD-mel nincsenek gondok, sehol egy vírus, se egy malware, ccleaner, töredezettségmentesítés, semmi feleslegesen háttérben futó alkalmazás és ezután is lassú és használhatatlan a gép. Megbántam a Windows 10-et, csakis a Forza Horizon 3 miatt váltottam 10-re, de szerintem inkább gyűjtök és veszek egy Xbox One-t, hátha azzal nem kell szarakodni, mint a Win10-zel (tudom, hogy azon is ez fut, de gondolom azon nem végeláthatatlan gondok lennének, hanem működne, ahogyan kéne neki).

Nektek mi a véleményetek a csudálatos Windows 10-ről?

2016. szept. 29. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
83%
Win 10-et soha ha minden más megszűnik (Win7, 8,1) akkor inkább linoxot használok majd.
2019. febr. 6. 08:53
 32/68 anonim ***** válasza:
39%
A Windows 10 az eddigi legjobb operációs rendszere az egész világon.Sokan csak azt használják,és eltérnek a Windows 7-ről. És figyelmeztetés: A Windows 7 2020 január 14.-én nem támogatott!
2019. jún. 28. 08:39
 33/68 MolotovPunk ***** válasza:
49%

[link]

Le vagy maradva.2023 januárig támogatva lesz a Windows7.Mellesleg nem véletlenül használja a hetest még mindig a többség.Win10 pedig egy kalap ka ka továbbra is.

2019. jún. 28. 08:47
 34/68 anonim ***** válasza:
45%

#33: Ez nem a sima támogatás. A mezei felhasználóknak szánt támogatás/frissítések ingyenesek.

A cikkben írják, hogy "A Windows 7 mellett kitartó fogyasztók 2023. januárjáig kaphatnak frissítéseket, feltéve, hogy fizetnek érte. "

A Microsoft oldalán is írják, hogy a kiterjesztett támogatás vége 2020 január 14:

[link]

Az alap támogatásnak meg már 5 éve vége...

A kérdést 2016-ban írták ki, azóta már a Win10 lett az alap. Nem is ismerek senkit aki otthon régebbi Windows-t használna.

2019. jún. 28. 09:30
 35/68 MolotovPunk ***** válasza:
36%

Mellesleg nem hiszem,hogy sokan igénybe is vennék bármelyik Windows frissítéseit,de ha véglegesen le lesz kapcsolva a Win7 támogatása,akkor mi lesz?Ugyanúgy lesz,aki használni fogja még egy darabig,aztán majd vált másra.Én lehet Win8.1-re.Elég sokan frissítések nélkül használnak Windowsokat.Arról nem is beszélve,hogy a Win10-ben ki sem lehet normálisan kapcsolni a (hibás-bugos) frissítéseket.Az meg a másik dolog,hogy nem csak Microsoft termékek léteznek.Van Linux,Ubuntu meg más is.

[link]

2019. jún. 28. 15:29
 36/68 MolotovPunk ***** válasza:
36%
Én ismeretségi körömben többség Win7-et vagy 8.1-et használ még mindig.Baráti/ismerős körből konkrétan kettő embert ismerek,aki 10-et használ,de azok néha szidják is rendesen azt a (jótékony) frissítései miatt.
2019. jún. 28. 15:34
 37/68 anonim ***** válasza:
100%

Régen írtam ehhez hozzászólást, de most frissítem:)

A májusi frissítés óta legalább annyi változott, ha kissé eldugott módon is, de elhalaszthatóak a frissítések.

Ez a frissítés az,amitől kezdve van egy keresési rész a startmenütől jobbra.

Sajnos a leállításkor nem nyomhatsz rá, hogy halasztás, de ha látod,hogy a leállítás gombnál leállítás és frissítés menü van, akkor még átmehetsz a frissítések részhez a gépházban vagy hol..és halasztással eltolhatod.

Szerintem egyébként javult a frissítés óta a rendszer.

Az hogy mennyire jó a win10 attól függ milyen szemmel nézem. Nekem kezelhetőbb, mint a win8.1, sokkal kiforrottabb.. a háttérben is valószínű pár dolog már jobb, főleg új eszközök kezelését tekintve.

Alakul a dolog.

Ja és még a frissítéshez annyit, hogy a májusi előtt 2 ismerős gépe is szervízbe kötött ki az előző megcsúszott októberi frissítés miatt (pedig egyik laptop,másik brand-os asztali gép) , ezért melóba direkt elindítottam a májusi frissítést és nem volt gond egyiken se, igaz dög lassú volt, de ebben a HDD lassúság kulcsszerepű volt.. (igen, nem SSD van bennük még..)

2019. jún. 28. 15:49
 38/68 MolotovPunk ***** válasza:
28%
HDD-s gépekre nem is értem minek erőltetik a Win10-et?Csiga lassú lesz a gép.Arra simán egy mezei Windows 8 is bőven jó lenne.Én is kicsit bízok abban,hogy hát ha jobb lesz majd a 10-es,de mint írtam,létezik másik 10-es nélküli út is.Sok op.rendszer van,ami jelenleg használhatóbb attól.
2019. jún. 28. 16:02
 39/68 anonim ***** válasza:
100%
Alapesetben nem lenne gond a HDD-vel, amúgy irodai melóra egy kiscégnél elég tud lenni, csak inkább ott a gond, mikor a frissítés is töltődik a háttérbe vagy frissíteni kell... Eddig ez nem volt ilyen kardinális kérdés..
2019. jún. 28. 19:11
 40/68 anonim ***** válasza:
77%
A Windows 10 ről mi a véleményem? Megmondom őszintén, hogy a tervezgetése nagyobb reményt adott mint maga a létezése. Kár volt ebbe belefogni , csináltak belőle egy orrmótlan , erőszakos, hibákkal hemzsegő , ram zabáló rossz terméket! Anno a Vistára volt kiakadva mindeki ( közel se volt vele ennyi probléma, és azt is javították elég hamar! Így már, hogy a Windows 7 támogatása megszűnt ( bár a megszűnését megelőzően is 8.1 et használtam/használok, számomra az az a rendszer amit értellmesen lehet használlni. Akik meg jönnek a start menű szindrómával annak annyit mondanék ott van a classic shell nevű program ennyi! De ez a 10 nálam legalábbis biztosan felejtős , 8.1 stabill, gyors , keveset is eszik és a támogatottsága is még 2023 ig meg lesz . Elég sokat hallom azt, hogy állnak is át rá vissza 10 ről , szóval az eddig elfelejtett 8.1 lehet még az a rendszer ami mégse olyan rossz( ide értve a start menü problémásokat) :) !
2020. jan. 20. 00:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!