Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a Windows 10-ről?

Figyelt kérdés

Az én véleményem szerint egy kalap kaki az egész. És nem alaptalanul állítom ezt, közel 1 hónapja van a gépemen Windows 10, frissen telepítve, nem ilyen Win7-ről 10-re frissítés meg hasonlók. Eddig én azt tapasztaltam, hogy amivel csak lehet, szopom a péniszt vele.

- Kezdjük az alapoktól, az internetet tulajdonképpen sehogy sem volt hajlandó magától felismerni, az alaplapomhoz való drivert kellett telepítenem, ami ha nem lett volna a közelemben egy laptop, meg sem bírtam volna oldani.

- Az automata frissítések: ezzel csupán annyi gondom van, hogy ugye alapból keresi a drivereket a géphez, viszont videókártya drivert elszarta és ahhoz, hogy azt letudjam törölni majd manuálisan újratelepíteni, ki kellett kapcsolnom, elvileg ki is van kapcsolva, mégis magától frissít a háttérben és lassítja az internetet és gépet is, de nem szól, hogy frissít és ez már egyben a következő pont is.

- A háttérben működő folyamatok, amikről nem szól a gép, csak értetlenkedek, hogy lassú és szar, pl ilyen pont a frissítés a háttérben, hogy nem szól, hogy frissít. 1 órája 95%-nál tart a frissítés, ami lehet, hogy azért van így, mert bekapcsoltam a gépet és iszonyat lassú volt én meg újraindítottam és valszeg ez betett neki és így maradt.

- 10-ből 6 bekapcsoláskor lassú a gép, konkrétan használhatatlanul. Több háttérkép van beállítva, még az is szarrá akad, mikor vált, a jobb klikkes menüsorra is másodperceket kell váron, az ablakok nem nyílnak meg csak hatalmas nagy késéssel, a Chrome is használhatatlan az esetek többségében, de minden esetre legalább minden akad, lassú, késik, még az egér mozgása is.

- Microsoft Store: sehogy sem bírtam belépni a profilommal, mindig error meg nem töltött be, meg semmi, az egész gépemet kellett lejelszavaznom azzal, hogy Microsoft Accountba léptem bele a Gépházban, de mikor végre sikerült is belépnem, random appokat nem tudok frissíteni, mert 0x803F8001 és az interneten fellelhető megoldások közül nálam egyik sem válik be.

- A játékok is szarabbul mennek, mint Win7 alatt. Konkrétan a GTA 4-et nem bírtam elindítani, mert a Games For Windows Live csesztetett és végül letöröltem az egészet a gépről (ez nem feltétlenül CSAK a windows 10 hibája, de érdekes, windows 7-nél többször is megtudtam oldani ezt a Games For Windows Live dolgot Google segítség nélkül is). Továbbá pl Forza Motorsport 6: Apex, eleinte tök jól futott, majd néhány nappal ezelőtt beléptem a játékba, 10 fps, 30 perces töltési idő fogadott ugyanazokon a beállításokon.

Alapvetően nincs szar gépem, i5 4460-as proci, 8GB RAM, GTX970, meg a Windows 10, 64 bites verzió. A RAM-om, HDD-mel nincsenek gondok, sehol egy vírus, se egy malware, ccleaner, töredezettségmentesítés, semmi feleslegesen háttérben futó alkalmazás és ezután is lassú és használhatatlan a gép. Megbántam a Windows 10-et, csakis a Forza Horizon 3 miatt váltottam 10-re, de szerintem inkább gyűjtök és veszek egy Xbox One-t, hátha azzal nem kell szarakodni, mint a Win10-zel (tudom, hogy azon is ez fut, de gondolom azon nem végeláthatatlan gondok lennének, hanem működne, ahogyan kéne neki).

Nektek mi a véleményetek a csudálatos Windows 10-ről?

2016. szept. 29. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább a frissítési módszer,amit nem szeretek . Vagy csinálná végig leállításkor, vagy lenne valami ütemezett lehetőség rá asztali pc esetén is.
2016. szept. 29. 22:46
 12/68 anonim ***** válasza:
73%

Nem lehet, hogy régi Windows 10-et raktál fel? Benne van a nevében az, hogy 1607? Mert ha nincs, akkor az régi, azért frissitet sokáig, mert felrakta az új verziót, ami nem csak pár apró frissités, hanem pont ugyanaz, mintha Win7-ről frissitene, egy komplett új Windows.

Amúgy nekem sem már egy mai darab a gépem, 2 éves múlt, igaz eléggé felveszi a versenyt még ma is az i7-4910MQ proci, 32GB RAM, GTX880M/8GB. Ezen semmi gondom a Win10-zel

2016. szept. 30. 00:14
 13/68 anonim ***** válasza:
32%
Semmiféle probléma nincs vele, tökéletesen működik.
2016. szept. 30. 02:02
 14/68 donfetibo ***** válasza:
72%
Remélem, hogy sosem kell majd telepítenem a gépemre! ☺☻
2016. szept. 30. 06:15
 15/68 A kérdező kommentje:
Elvileg nem régi, ott van az 1607. Egyébként egyik haverral beszélgettem erről még egy hete és ott felmerült kettőnk között, hogy nem lehet, hogy egy-egy frissítés csak elrontja a gépet majd egy jövőbeli megoldja? Mert lekopogom, most fut rendesen, mióta a tegnapi frissítés végig ment. Bár ez lehet, hogy pont a 10-ből 4 alkalom, mikor rendesen fut. Viszont ha patch volt a gond és megoldódott, akkor meg nem értem, hogy ahány ismerősömnek van Windows 10, mindünknek tök máskor jönnek a patchek. Egyiküknek ez a patch, ami nekem kijött, napokkal ezelőtt felment, egy másik haveromnak meg az előző patchemhez képest két hétre ment fel az a patch. Illetve az előző 15-én volt, tegnap volt 29-e, és ez nem olyan kedves dolog (szerintem), hogy két hetet váratták ezt a patchet. No de majd lesz valahogy. Minden esetre egyenlőre nem győzött meg a Windows 10 és hogy nekem ez kell.
2016. szept. 30. 07:32
 16/68 anonim ***** válasza:
100%
Várj csak, a következő frissítés majd megint elcseszi.
2016. szept. 30. 08:38
 17/68 ókútyafáját ***** válasza:

Gyerekek, csak érteni kell hozzá. Megfelelően beállítani.

Laptopom:

Acer Extensa 5220 - van má vagy 6 éves meg kb kilóban is annyi :DDD

Intel 1.65-ös két magos proci, amit 50%-on, 800 MHZ-en!!! használok, mert túl melegszik a laptop, nagyon zúg az ágyban használom...

Eredetileg 1 GB-os ram volt(2x512), lecseréltem ferdeszeműektől rendelt silány 2x1GB 533 ramra.

Valami intel hd 3000 alaplapi semmilyen vga a lapkán...

és az Op rendszer

Windows 10 32 bites van rajta, mert mikor csak 1 giga ramom volt azzal ment, most 2 giga rammal napi szinten használom, persze csak internetezésre, youtube videók nézésére, de simán jól elmegy rajta, indításkor picit lassú, utána lazán elmegy, ha frissít is a háttérben.

Úgyhogy nem értem mi bajotok. Volt egy időszak mikor retró múlt évezredből való játékokat felcsaptam rá: (grand prix world, nations, traffic giant, stb.) És elindultak!!!! Meg is lepődtem.

Asztali gépem:

ASROCK 760GM

AMD Athlon X2 240 - 2800 MHZ-proci

Corsair Vengeance 2x2GB Ram

Gigabyte Geforce 9600GT

FSP 400 Hexa táp

80GB-os, nem írtam el!!! :DDD 80 GB-os Maxtor vinyó.

Nekem ez van játékra... Telne jobb gépre is de sajnálnám rá, másra költöm... Na mind1

Lazán elmegy a Win10 64bit. A játékok is lazán mennek, még ha frissít is a háttérben... akkor is. A következő játékok mentek rajta majdnem full grafon: L.A. Noire, NFS Shift, Virginia (Új játék, DX10-es a vga és a L.A. Noire, meg a Virginia DX11-et kér még is elment rajta majdnem fullon)

Jó ez a windows, nem kérdez, nem szivat, csinálja a dolgát. Stabil és gyors.

2016. szept. 30. 14:32
 18/68 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a Windowshoz pont, hogy nem nagyon kell érteni. A 10-hez végképp nem, még a drivereket is megkeresi helyetted. Mégis amikor használtam, hiába próbáltam belőle egy normálisan, és stabilan működő rendszert összehozni, minden indításnál előrukkolt egy új baromságával. Hol a tálca nem volt meg, hol nem indult el a rendszer kritikus hibára hivatkozva, hol a frissítéseit nem bírta normálisan felrakni...

Kösz, nekem nem kell.

2016. szept. 30. 15:52
 19/68 ókútyafáját ***** válasza:
Akkor én csak szerencsés vagyok, hogy otthon és rokonoknál a 3 laptop és 2 PC-n megfelelően működik, valamint a cégnél, ahol dolgozok az összes gép. Az csak véletlen, hogy én telepítettem...
2016. szept. 30. 16:15
 20/68 A kérdező kommentje:
Most a 29-i patch óta úgy normálisnak tűnik. Egyenlőre, Szerencsére nálunk egyetemen is Windows 10-ek vannak és ott is bődületesen lassúak a gépek, pedig jobb proci is van bennük meg ugyanúgy 8GB RAM. Használható meg működik, de lassú. Lassan nyit meg alkalmazásokat meg ilyenek.
2016. szept. 30. 20:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!