Nektek mi a véleményetek a Windows 10-ről?
Az én véleményem szerint egy kalap kaki az egész. És nem alaptalanul állítom ezt, közel 1 hónapja van a gépemen Windows 10, frissen telepítve, nem ilyen Win7-ről 10-re frissítés meg hasonlók. Eddig én azt tapasztaltam, hogy amivel csak lehet, szopom a péniszt vele.
- Kezdjük az alapoktól, az internetet tulajdonképpen sehogy sem volt hajlandó magától felismerni, az alaplapomhoz való drivert kellett telepítenem, ami ha nem lett volna a közelemben egy laptop, meg sem bírtam volna oldani.
- Az automata frissítések: ezzel csupán annyi gondom van, hogy ugye alapból keresi a drivereket a géphez, viszont videókártya drivert elszarta és ahhoz, hogy azt letudjam törölni majd manuálisan újratelepíteni, ki kellett kapcsolnom, elvileg ki is van kapcsolva, mégis magától frissít a háttérben és lassítja az internetet és gépet is, de nem szól, hogy frissít és ez már egyben a következő pont is.
- A háttérben működő folyamatok, amikről nem szól a gép, csak értetlenkedek, hogy lassú és szar, pl ilyen pont a frissítés a háttérben, hogy nem szól, hogy frissít. 1 órája 95%-nál tart a frissítés, ami lehet, hogy azért van így, mert bekapcsoltam a gépet és iszonyat lassú volt én meg újraindítottam és valszeg ez betett neki és így maradt.
- 10-ből 6 bekapcsoláskor lassú a gép, konkrétan használhatatlanul. Több háttérkép van beállítva, még az is szarrá akad, mikor vált, a jobb klikkes menüsorra is másodperceket kell váron, az ablakok nem nyílnak meg csak hatalmas nagy késéssel, a Chrome is használhatatlan az esetek többségében, de minden esetre legalább minden akad, lassú, késik, még az egér mozgása is.
- Microsoft Store: sehogy sem bírtam belépni a profilommal, mindig error meg nem töltött be, meg semmi, az egész gépemet kellett lejelszavaznom azzal, hogy Microsoft Accountba léptem bele a Gépházban, de mikor végre sikerült is belépnem, random appokat nem tudok frissíteni, mert 0x803F8001 és az interneten fellelhető megoldások közül nálam egyik sem válik be.
- A játékok is szarabbul mennek, mint Win7 alatt. Konkrétan a GTA 4-et nem bírtam elindítani, mert a Games For Windows Live csesztetett és végül letöröltem az egészet a gépről (ez nem feltétlenül CSAK a windows 10 hibája, de érdekes, windows 7-nél többször is megtudtam oldani ezt a Games For Windows Live dolgot Google segítség nélkül is). Továbbá pl Forza Motorsport 6: Apex, eleinte tök jól futott, majd néhány nappal ezelőtt beléptem a játékba, 10 fps, 30 perces töltési idő fogadott ugyanazokon a beállításokon.
Alapvetően nincs szar gépem, i5 4460-as proci, 8GB RAM, GTX970, meg a Windows 10, 64 bites verzió. A RAM-om, HDD-mel nincsenek gondok, sehol egy vírus, se egy malware, ccleaner, töredezettségmentesítés, semmi feleslegesen háttérben futó alkalmazás és ezután is lassú és használhatatlan a gép. Megbántam a Windows 10-et, csakis a Forza Horizon 3 miatt váltottam 10-re, de szerintem inkább gyűjtök és veszek egy Xbox One-t, hátha azzal nem kell szarakodni, mint a Win10-zel (tudom, hogy azon is ez fut, de gondolom azon nem végeláthatatlan gondok lennének, hanem működne, ahogyan kéne neki).
Nektek mi a véleményetek a csudálatos Windows 10-ről?
Teljesen jó. A Win 7 rosszabb 1000x, a Vista is jobb mint a Win 7. Nekem most a 1704 es W10 van fönt, hibátlan, csak érteni kell hozzá, és értelem szerűen beállítani az elején és utána is, a pár alap program/driver föltelepítése közben bőven ráérsz...
Vannak persze most is hibák, nem tagadom, de én szívesen megoldom őket és segítek a csapatnak hogy a következő build még jobb legyen. Úgyis jó lesz, az MS nem kis cég. Anno aki emlékszik a W98 tesztelésén kb. 1995 környékén....de nagy szám volt az automatikus driver/internet/usb felismerés, és mégis a Live teszten meghalt az internet és kékhalál, de megoldották később és tökéletesítették.
GYŰLÖLÖM!
olyan lassú lett hogy már az maga a fájdalom!Régebben Linux volt rajta majd megvártam amíg vége lett ennek a win 7 ről win 10 re frissitésnek majd felraktam rá egy win 8.1 et minden jó volt de elromlott a vincsezter ha jól emlékszem majd el vittük a szerelő hőz majd ő meg javítja 3 nap után elmentem érte boldog voltam majd végre ujra dolgozhatok ott mutassa a szerelő hogy nem rakta vissza a Windows 8.1 et hanem windows 10 et mert az gyorsabb nagyon mérges voltam hogy föld höz tudtam volna vágni a laptoptom majd haza vittem megnyomom a bekapcsoló gombot semmi!Elkezdem nyomogatni semmi felrakom töltőre elindul!Leültem a gép elé majd letöltöttem a programokat 4 nap után nagyon be lassult bementem a feladat kezelőbe 94% használatban!Mikor semmi se ment!Eszt elviseltem úgy 3 hétig majd meguntam rendszer vissza álitás!Vissza álitottam a gépet egy új windows 10 re majd elég gyorsnak látszott örültem mert végre gyors!Aztán elgondolkottam hogy talán mégis jó a 10 aha ugyan úgy 4 nap lassulás 94% os RAM használat úgy hogy semmi se megy később elő kapartam egy windows vista telepítő cd t beraktam a gépbe hogy végre megszabadulok ettöl a szar tól!De nem akart cd ről indulni majd bementem a BIOS ba és ott se tudtam be állítani.Szóval még most is itt vagyok ezen a kupac szaron de majd szeptemberben viszem újra szerelő hőz és fel rakom rá a szép gyors win 8.1 et!Ja és ha valamit rosszul írtam az azért van mert erről gépről írok!
Azért eléggé aggasztó és szégyen,hogy a nagyjából 3 éve kijött Win10 mai napig nem lett kiforrott stabil rendszer.
Még mindig magasan a Win7 vezet (azt használják a legtöbben,)viszont ha annak megszűnik a támogatása,van egy olyan érzésem,hogy akkor sem biztos,hogy a Win10-es lesz a legtöbbek által használt bevált op rendszer.Egy frissítés hibás és bugos rendszert miért is használnának sokan?
2 év után adtam a Windows 10-nek még egy esélyt, egyelőre ugyanúgy nem győzött meg.
- GTA 4-et már sikerült elindítanom, de hiányolt dll-eket, amihez szükséges Media Feature Pack-ből 4-et feltelepítettem, mert a 4. oldotta meg a problémát.
- A Windows 10 képnézegetője továbbra sem tetszik, amit a reg adatok megvátloztatásával tudtam megjavítani, ebből szintén 3-at kipróbáltam és az utolsó segített, amit egy kétes, indiai, kevés nézettségű videó szolgáltatott, így a régi képnézegetőt sikerült visszahozni.
- Az ablakokat állandóan újraméretezi. A Chrome-ot kihúzom a képernyő szélére, de mindig, mikor bezárom teljesen és megnyitom, 10-10 pixellel beljebb rakja, erre találtam egy beállítást, amit bepipáltam, hogy ne csinálja, de ugyanúgy csinálja.
- Win7 alatt pár nagy előszeretettel látogatott weboldal egész konkrétan befagyasztja az egész Chrome-ot Win10-en, így kénytelen vagyok átszokni másik weboldalakra.
- A vezérlőpultot nem lehet elérni, csak ha a keresőbe beírom, de mégis egy csomó beállítást ott lehet elintézni. Még véletlenül se legyen 1 gomb nyomásra elérhető alapból, az túl jó lenne.
- Nem értem, hogy miért van fent az Edge és az Internet Explorer is? Minek? Egy nem elég?
- Amikor másolnék egy fájlt, miért vették ki azt a funkciót, hogy másolás és mindkét fájl megtartása? Kit zavart, hogy volt erre lehetőség? Vagy csak ezt is elrejtették?
- Ami továbbra is a legnagyobb bajom vele, megint az van, hogy megy a Chrome, használ a Feladatkezelő szerint 2GB RAM-ot, mellette egy kisebb játék, az használ 1GB RAM-ot, mégis a 8GB RAM-ból 7,5-et folyamatosan használ a gép, ennek köszönhetően indokolatlanul belassul és 5 fps-em van a játékban rövid idő játszás után.
Kénytelen leszek a Win10-et megszokni, mert a korral haladni kell, de borzasztó a Win10. Én véleményem szerint!
/- Nem értem, hogy miért van fent az Edge és az Internet Explorer is? Minek? Egy nem elég?/
Elég lenne egy is,de mindkettő hulladék.Nálam Win10-en mindig behaltak....Az Edge is.
/- Ami továbbra is a legnagyobb bajom vele, megint az van, hogy megy a Chrome, használ a Feladatkezelő szerint 2GB RAM-ot, mellette egy kisebb játék, az használ 1GB RAM-ot, mégis a 8GB RAM-ból 7,5-et folyamatosan használ a gép, ennek köszönhetően indokolatlanul belassul és 5 fps-em van a játékban rövid idő játszás után./
A Win10 rengeteg energiát zabál erős gépeken is,ezért is hulladék.Én ezért nem szórakozok már vele.
/Kénytelen leszek a Win10-et megszokni, mert a korral haladni kell, de borzasztó a Win10. Én véleményem szerint!/
Én 1 év alatt nem tudtam megszokni a f_szságait,mert mindig élvezhetetlen volt.Korral haladni kell? Ott akkor a Windows 8.1.Még az is lényegesen jobb a 10-nél.Viszont vannak Windowson kívül is jobb stabilabb op.rendszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!