Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a Windows 10-ről?

Figyelt kérdés

Az én véleményem szerint egy kalap kaki az egész. És nem alaptalanul állítom ezt, közel 1 hónapja van a gépemen Windows 10, frissen telepítve, nem ilyen Win7-ről 10-re frissítés meg hasonlók. Eddig én azt tapasztaltam, hogy amivel csak lehet, szopom a péniszt vele.

- Kezdjük az alapoktól, az internetet tulajdonképpen sehogy sem volt hajlandó magától felismerni, az alaplapomhoz való drivert kellett telepítenem, ami ha nem lett volna a közelemben egy laptop, meg sem bírtam volna oldani.

- Az automata frissítések: ezzel csupán annyi gondom van, hogy ugye alapból keresi a drivereket a géphez, viszont videókártya drivert elszarta és ahhoz, hogy azt letudjam törölni majd manuálisan újratelepíteni, ki kellett kapcsolnom, elvileg ki is van kapcsolva, mégis magától frissít a háttérben és lassítja az internetet és gépet is, de nem szól, hogy frissít és ez már egyben a következő pont is.

- A háttérben működő folyamatok, amikről nem szól a gép, csak értetlenkedek, hogy lassú és szar, pl ilyen pont a frissítés a háttérben, hogy nem szól, hogy frissít. 1 órája 95%-nál tart a frissítés, ami lehet, hogy azért van így, mert bekapcsoltam a gépet és iszonyat lassú volt én meg újraindítottam és valszeg ez betett neki és így maradt.

- 10-ből 6 bekapcsoláskor lassú a gép, konkrétan használhatatlanul. Több háttérkép van beállítva, még az is szarrá akad, mikor vált, a jobb klikkes menüsorra is másodperceket kell váron, az ablakok nem nyílnak meg csak hatalmas nagy késéssel, a Chrome is használhatatlan az esetek többségében, de minden esetre legalább minden akad, lassú, késik, még az egér mozgása is.

- Microsoft Store: sehogy sem bírtam belépni a profilommal, mindig error meg nem töltött be, meg semmi, az egész gépemet kellett lejelszavaznom azzal, hogy Microsoft Accountba léptem bele a Gépházban, de mikor végre sikerült is belépnem, random appokat nem tudok frissíteni, mert 0x803F8001 és az interneten fellelhető megoldások közül nálam egyik sem válik be.

- A játékok is szarabbul mennek, mint Win7 alatt. Konkrétan a GTA 4-et nem bírtam elindítani, mert a Games For Windows Live csesztetett és végül letöröltem az egészet a gépről (ez nem feltétlenül CSAK a windows 10 hibája, de érdekes, windows 7-nél többször is megtudtam oldani ezt a Games For Windows Live dolgot Google segítség nélkül is). Továbbá pl Forza Motorsport 6: Apex, eleinte tök jól futott, majd néhány nappal ezelőtt beléptem a játékba, 10 fps, 30 perces töltési idő fogadott ugyanazokon a beállításokon.

Alapvetően nincs szar gépem, i5 4460-as proci, 8GB RAM, GTX970, meg a Windows 10, 64 bites verzió. A RAM-om, HDD-mel nincsenek gondok, sehol egy vírus, se egy malware, ccleaner, töredezettségmentesítés, semmi feleslegesen háttérben futó alkalmazás és ezután is lassú és használhatatlan a gép. Megbántam a Windows 10-et, csakis a Forza Horizon 3 miatt váltottam 10-re, de szerintem inkább gyűjtök és veszek egy Xbox One-t, hátha azzal nem kell szarakodni, mint a Win10-zel (tudom, hogy azon is ez fut, de gondolom azon nem végeláthatatlan gondok lennének, hanem működne, ahogyan kéne neki).

Nektek mi a véleményetek a csudálatos Windows 10-ről?

2016. szept. 29. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
72%
Ja és mellesleg még annyit kifelejtettem, hogy már 5 éve próbálnak belőle értelmes rendszert csinálni ( 5 év nem kevés idő :D )
2020. jan. 20. 01:00
 42/68 MolotovPunk ***** válasza:
61%
5 éve és azóta sem sikerült kijavítani a W 10 hibáit.Ez sok mindent elmond arról mennyire rossz (új) rendszer az.Windows 7 után jobb választás a 8.1.Bár nálam még Win7 megy egyelőre,mivel mindkettő régebbi rendszer megbízhatóbb a bugos 10-nél.
2020. jan. 20. 01:16
 43/68 anonim ***** válasza:
46%
win 7 az utolsó jó op rendszer tartsátok meg.
2020. jan. 21. 09:28
 44/68 MolotovPunk ***** válasza:
2020. jan. 22. 16:34
 45/68 anonim ***** válasza:
23%
De nekem akkor is a Windows 10 a legjobb.Akinek lassú,az nem frissíti,vagy nem vírusirtózza,vagy gyenge a gép.
2020. ápr. 24. 12:08
 46/68 anonim ***** válasza:
32%
fos
2020. ápr. 24. 12:19
 47/68 anonim ***** válasza:
53%

egy rakat fs lett belőle.

2015 nyaran így futott egy kb akkori 10 éves gépen:

https://www.youtube.com/watch?v=EksRYrLD5jY

Ma ezen a gépen diavetítés lenne.

Windows 10-nek még az SSD hagyjan, én SSD nélkül tolom, egész türhető, de annyira ramevő...

2020. ápr. 27. 23:33
 48/68 MolotovPunk ***** válasza:
30%

[link]

Ez is zavaró a Win10-ben.Úgy látom egyelőre továbbra is maradok a Win7-nél.

2020. ápr. 28. 16:03
 49/68 anonim ***** válasza:
31%
Mért releváns, hogy hogy fut egy 15 éves gépen? Arra tegyél XP-t vagy valami lebutított Linuxot. És vidd múzeumba. Normális gépeken jól megy és nincs vele semmi gond.
2020. ápr. 28. 16:34
 50/68 MolotovPunk ***** válasza:
53%
Mi számít manapság normális gépnek?Csak,mert nekem másik gépemen,ami 2017-es gyártású 4GB RAM-os k_rva lassú volt a Win10 úgy,hogy egy halom dolgot kikapcsoltam a gépházban.Olyan gépekre sem való szerintem Win10,azokra megfelelőbb még egy sima Windows 8-as is.Az kevesebb energiát is zabál,mint az újabb utódja.
2020. ápr. 28. 16:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!