Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nézi itt mindenki le a...

Miért nézi itt mindenki le a Mérnökinformatikus FOSZK-ot?

Figyelt kérdés

Én is ezen a szakon végeztem egyetemen tavaly, bőven tanultam matekot (diszkrét matek, analízis), tanultam digitális technikát, programozni(C#), adatbázis kezelést SQL-ben, hálózatokról (elmélet, gyakorlat egyaránt), operációs rendszerekről, IT biztonság, felhő alap technológiák, virtualizáció, számítógép architektúrákat, stb... Sőt még egy mikroprocesszoros kártyát is kellett terveznünk, és szakdolgozatot írni gyakornokként. Azóta főállásban infrastruktúra rendszermérnökként dolgozom, teljesen könnyen el tudtam vele helyezkedni, pedig ez nem diploma. :)

Miért mondják az emberek rá itt hogy semmit sem ér?

2023. máj. 18. 23:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon sértődékeny vagy és direkt kiforgatod mások szavait.
2023. máj. 21. 02:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem sértődékeny senki, te általánosítottál :D
2023. máj. 21. 09:42
 13/15 anonim válasza:
47%

Én szerintem az foszk-os kepzes, teljesen jó, van par ismerősöm akik csak foszk-ot csináltak, mind jó helyen melózik azóta. Persze ha van ra mód és igeny, megeri a BSc is, de egyaltalan nem elvaras rengeteg helyen. Én magam részéről csak technikumi rendszerüzemeltetoi végzettséggel rendelkezem, meg van jo par certificate-m is, én is uzemeltetoként dolgozom mar evek ota.

8, te meg gondolom mindenki tudasat a papirjaval teszed egyenlove, nem egy bsc-s kollegam van akik evek ota nalunk vannak, es semmit nem tudnak megcsinalni azon kivul hogy egy k*rva fajlrendszert megnovelnek egy linux szerveren. Aztan meg ha mas feladatot kapnak, pl os frissites hetvegere, akkor meg csak hetfon vesszuk eszre, hogy a profi BSc-s kollégak teljesen lelottek egy prod oldali db szervert, es mehetunk utanuk megoldani a f*szsagukat.

Termeszetesen ez csak egy a par ilyen velem/velunk tortent pelda kozul, rengeteg diplomas informatikus remek szakember, de azert nem kell a segguket nyalni. Ma mar barki elvegez egy ilyen szakot akit elegge erdekel, és van ra lehetosege..

2023. máj. 21. 09:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezel ugyanaz a baj, mint a középiskolai programozó, meg rendszergazda szakképzéssel. "Papíron" nagyon frankó szakembereket képeznek, akik rengeteg témakört megtanultak, csak amikor megnézzük, hogy konkrétan miket, és milyen alapossággal tanultak meg, hamar rájövünk, hogy a valóság nem olyan szép, mint ahogy azt kommunikálják. Ettől az a képzés még nem rossz, csak mondjuk az inkább egy ugródeszka, mint egy használható végzettség. Onnan még jópár év önképzés és tapasztalat kell, mire az emberre komolyabb feladatokat is rá mernek bízni.

A felsőfokú szakképzéssel is ez a probléma. Ez egy szakképzés. Az, hogy próbálják "papíron" leutánozni az egyetem tematikáját, teleszórják analízissel, meg elméleti órákkal, attól még nem lesz olyan, mint az 5 éves egyetemi képzés. Egyszerűen más szint a kettő. Megfelelő önszorgalommal, és jópár év munkatapasztalattal eljuthat ugyanarra a szintre az ember, mint egy végzett mérnök, de alapból jóval hátrébbról indul. A többség viszont ha nincs kényszerítve rá, akkor nem fogja odatenni magát.

2023. máj. 22. 10:53
 15/15 A kérdező kommentje:

Pontosan így gondolom én is.

Köszönöm a válaszod 14-es.

2023. máj. 22. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!