Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mérnökinformatikus szakra...

Mérnökinformatikus szakra milyen laptopot kell vennem?

Figyelt kérdés

Ebben az évben jelentkeztem egy Budapesti egyetemre mérnökinformatikus szakra. Ha minden igaz, akkor bent leszek a pontjaimmal. Az érdekelne, hogy az egyetem megadja, hogy milyen laptopot vegyek (milyen követelményeknek kell megfelelnie) vagy megveszem azt amelyiket jónak látom?

Ha az utóbbi akkor tudnátok nekem ajánlani olyanokat amik tényleg bírni fogják?

2021. júl. 1. 08:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
A jelenlegi árakhoz mérten bármelyik megteszi, amelyik kb 300 ezerbe kerül. Javasolt márkák: asus, acer.
2021. júl. 1. 08:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Akármilyet.
2021. júl. 1. 08:42
 3/14 anonim ***** válasza:
39%
Jaja az egyetem megadja. Még a külső méreteket is megtalálod a honlapon. Pont azért, hogy ne vegyél nagyobbat, mert az már leesik a egyetemen szabványosított asztalokról.
2021. júl. 1. 08:44
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell feltétlenül laptop. Az egyetemen szinte bármikor használhatod a géptermet (a szorgalmi időszak végén lehetnek korlátozások, amikor sok a ZH) , otthon meg az asztali gépedet.
2021. júl. 1. 08:48
 5/14 anonim ***** válasza:
47%

En nem ertem a mai egyetemistakat (pedig en sem tul reg vegeztem mernokinformatikuskent). Miert kell laptop az egyetemhez?

Lehet ujat mondok de jegyzeteltunk, elkertuk az eloadasanyagot, sot konyvet vettunk es feldolgoztuk a tantargy anyagat. Amikor gyakorlati ora van akkor meg biztositjak a megfelelo eszkozoket. Es meg internet is van igy el tudod a gyakorlat anyagat kuldeni magadnak.

2021. júl. 1. 09:21
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Az egyetemen a lehető legrégebbi és legrosszabb számítógépek vannak és minden lehetségesen előforduló program fut rajta. (Talán Android studió emulátorával lehet probléma, de ez attól függ milyen specializációra mész)

Lényegében semmilyen követelmény nincs, amit teljesíteni kell a laptopodnak.

Egyedül anyit mondok, hogy érdemes Windowst használnod. Én Macbook Airel indultam el, de rengeteg szoftvert nem tudtam használni, mert nem létezett Mac-es változat vagy ha igen, akkor bugos régóta nem frissített verzió, hiszen Mac-et jóval kevesebben használnak. (Pl.: Ilyen volt a CodaBlocks, amiből csak egy ős régi változat volt, ami random 10 percenként kidobott :) )

Tehát Mac-et légyszi ne.

Jelenleg is Mac felhasználó vagyok, de közben beszereztem otthonra egy windowsos desktopot és lényegében minden egyetemi dolgot ezzel csinálok...

2021. júl. 1. 11:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2021. júl. 1. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
59%

#5: Mondjuk ilyen logikával erősen kételkedek benne, hogy egyetemnek akár csak a közelébe is mentél-e valaha, de ki tudja, mindig is voltak hibák a rendszerben.

De nem leszek rest elmagyarázni.

Nem, nem KELL laptop (amit amúgy egy mérnökinformatikus nyugodtan nevezhet notebooknak is), sőt, még számítógép sem kell jogilag ahhoz, hogy elvégezhesd az egyetemet.

De!

Nem hátrány, ha lehetőség van gyakorlásra az intézmény helyétől és nyitvatartási idejétől függetlenül is. Tudod, ez nem irodalom szak, ahol a tanuláshoz elegendő egy csendes sarok, meg pár könyv. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy komoly helyzeti hátrányban van az az informatikus, aki csak hébe-hóba lát számítógépet.

2021. júl. 1. 12:39
 9/14 anonim ***** válasza:
48%

#5-ös válasszal egyetértek, de szerintem csak szó szerint olvasta a kérdést. A kérdező valószínűleg úgy értette, milyet érdemes venni erre a célra, ha szeretne egyet.

Egyébként én is laptop nélkül csináltam végig, bár nem a BME-n. :)

2021. júl. 1. 13:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Gyakorlás miatt vennék. Egy olyat ami le tudja futtatni a szükséges programokat. De arról nem tudtam, hogy egyetemen vannak olyan géptermek ahol tanulhatok
2021. júl. 1. 15:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!