Mérnökinformatikusi egyetemre milyen programokat fognak használni?
A Windows tökéletesen megfelel, és majd virutálisan kell futtatni Linuxot (Virtualbox-ba).
Fejlesztői környezetből VSCode, Visual Studio vagy QT Creator. Office termékcsalád.
Ezen kívül elsőre igazán másra nincs szükség. C++ -ban megy programozás első félévben, ahhoz kellhet pár compailer, attól függ, Te hogy szeretnéd használni.
Elfogják mondani mit kell letölteni ha valamit le kell.
Azt is elfogják mondani milyen verziót tölts le és ott milyen tipikus hibák vannak amiket ki kell javítani.
Sőt sokszor vírtuális gépet is letölthetővé tesznek a BMEn, amin fent van az adott szoftver.
Tehát butaság letölteni előre, mert az egyetemen ezzel nem nyersz időt, mert egyszerű ez a folyamat. Plusz óriási valószínűséggel amúgy sem azt a verziót töltöd le, amelyik optimális a tanulmányaidhoz...
Annyira tipikus itt a sok megmondó ember, hogy miért ne töltse le előre..... Kár ide írni bármit, de tényleg.
Közötök nincs a SZE-hez, de lehurrogjátok, hogy miért szeretne kicsit előre tájékozódni. Vagy, aki valós választ ad.
Jöhetnek a piros ikszek :))
6# Konkrétan volt olyan órám ahol megadták, hogy milyen régebbi verziókat töltsünk le adott szofverekből, hogy biztosítani tudják az egymással kompatibilitást.
Meg persze a tanár kijelentette, hogy a frissebb verziókat nem kezeli profin így segíteni nem tud ha valami hiba van. Keressünk rá a stackoverflown.
Volt olyan órám is amikor egyátalán nem működött arra a célre a szofver amire használni kellett volna az újabb verzió.
Tényleg nagyon fontos a tanár utasításait követni.
Hogy őszinte legyek fejből azt sem tudom melyik egyetem az SZE. Szent István? Vagy Szeged? Mindegy, a BME mérnökinfón csak nem mondanak hülyeségeket.
#6 Most komolyan, mit kellene mondanom egy kényszeres kölyöknek, aki arra akarja elkúrni a maradék napjait augusztusból (meg a maradék tárhelyét), hogy shitty programokat telepítget magának, amit lehet, hogy útmutatás nélkül fel sem tud rakni rendesen vagy be sem tud kalibrálni tananyagnak megfelelően? Komolyan, mit kellene csinálnom vele, minthogy azt mondom, ne esztelenkedjen? Úgy sem tud ennyi idő alatt semmivel foglalkozni érdemben, max talán egy fejlesztőkörnyezetet lenne érdemes felraknia, amiben programozgat, de a többi rohadtul fölösleges. Nem tudni, ki mit talál ki egyébként sem a következő félévre, az én gólyáim sem azt fogják tanulni, amit én tanultam.
Jobb, ha nem baxkodja össze a programokat, hogy aztán törölhesse le. És jobb, ha megnézi, miből milyen számonkérés vár rá és mire kell odafigyelnie, ha már annyira készülni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!