Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » IT-sek, ti mennyire érzitek...

IT-sek, ti mennyire érzitek "fontosnak" a munkátokat?

Figyelt kérdés

Idén felvételizek egy év kihagyás után. Az informatika van első helyen. Egészen érdekel, matekból nagyon is jó voltam gimiben és szerintem anyagilag sokat tudnék belőle kihozni, ha komolyan foglalkozok vele.

Viszont ami leghosszabb ideje távoltart a szakmától, az az, hogy nem tudom mennyire végeznék hasznos munkát. Nem cinikus próbálok lenni, meg belekötni az IT-sek munkájába. Nem ez a cél, szóval komolyabban nem is szeretném részletezni az érzéseim. Csak annyit mondok, hogy a másik két hely ahova jelentkeztem egyetemre, az egy tanári, meg egy pszichológiai szak, szóval van egy kis elfogultságom a közvetlenebbül embereket szolgáló munkák iránt.

Az vitathatatlan, hogy szükség van az informatikai tudásra a mai világban, de nem mindegy, hogy azért dolgozunk valamin, hogy azzal valami értéket produkáljunk, vagy azért, hogy még több profitot generáljunk az adott cégnek. Persze ez komplikáltabb ennél, meg sokszor a kettő egybefolyik, csak az érdekel hogy az ilyen téren dolgozok hogy látják a munkájuk fontosságát.

2022. ápr. 22. 01:49
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jó gondolatok.

Szerintem tényleg a munkának a mássága, és "hatalmassága" ami okozza nekem ezt a tartózkodást. Nem közvetlen változást hoz a belefektetett energia, hanem inkább része egy folyamatnak aminek a végterméke már lehet hasznos, még ha az egyén által végzett munka elsőre nem is tűnik magában annak.

2022. ápr. 25. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!