Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Minden telefonszerviz megbízha...

Minden telefonszerviz megbízhatatlan? Milyen tapasztalatotok volt akkucsere kapcsán?

Figyelt kérdés
Elvittem a szervizbe az akkut, tizezerert kicserélték, de a telo most éppoly gyorsan merül mint korábban. A telefont atvittek egy másik helyiségbe ott cserélték ki, de a régi akkut nem adtak vissza, számlát se kaptam. Lehetseges hogy a régit tették vissza vagy legjobb esetben egy használt lestrapalt másik akkut tettek bele? Évekkel ezelőtt egy másik GSM üzletben ugyanez történt de akkor nem foglalkoztam vele, vettem új telot.

2021. máj. 7. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem értem. Spóroltál vagy ötezer forintot. Hát egy kicsit gyorsabban merül a gagyi akkuval, de nem érte meg!?
2021. máj. 7. 18:05
 2/12 anonim ***** válasza:

Akkuk közt is van különbség.

Ha a gyári 2800 mAh -s volt, és 60% -ra (1680 mAh) eset a kondíciója 2 év után,

és kicserélteted egy után gyártottra ami gyárilag is csak 1780 mAh.

Akkor kb. ugyan ott vagy a csere után is, mint előtte.

2021. máj. 7. 18:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Egy év után cseréltem az akkut.
2021. máj. 7. 18:27
 4/12 A kérdező kommentje:

Új telot akartam venni csak épp útba esett az üzlet.

Nem értem hogy mit sporoltam? Épp hogy kidobtam az ablakon tíz rongyot.

2021. máj. 7. 18:29
 5/12 A kérdező kommentje:
Gyári 3020-as volt.
2021. máj. 7. 18:30
 6/12 anonim ***** válasza:
De hát nem spóroltál pénzt azzal, hogy nem hivatalos szervizbe vitted, hanem valami kóklerhez?
2021. máj. 7. 18:34
 7/12 anonim ***** válasza:

1 év után kb. 70~75% -os lehetett az akku.

után gyártott akku olcsóbb, de sokszor kisebb kapacitású is.

Így előfordulhat, hogy kisebb vagy azonos az új akku mint a régi.

(Technológiai eltérések, előre láttató élettartamról nem is beszélve.)

Pl. itt az én mobilom. Gyári akkuja 5000 mAh -s, ha cserélni akarom, ugyan ilyenre, 7500 Ft + szerviz. Után gyártott 3700 mAh -s ami 2600 Ft.

2021. máj. 7. 18:55
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem kokler volt hirdetik magukat a neten keresooptimalizalassal ok jönnek fel az első öt között és több uzletuk van.

Én nem mondtam ugyan hogy gyári akkut kérek de azt igen hogy egy év használat után két óra alatt netezesnel lemerül a telo és ezért szeretném a cserét. Ebből pedig szerintem egyértelmű hogy nem olyan akkut kértem ami még kisebb teljesítményű mint a beepitett.

2021. máj. 7. 19:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Szerintem ezekkel az üzletekkel jó vigyázni. Én mostmar csak szolgáltatonal veszek majd telefont
2021. máj. 7. 19:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Azt se felejtsük el, hogy a készülék is lehet gond, mind hardveresen, mint szoftveresen.

pl. a Huawei Y5p ami hasonló lehet a tiedhez, nagyon húzz az akkut.

CPU, WiFi és kijelző fénye képes ~2.5 óra alatt teljesen lemeríteni, a gyártótól vásárolt új akku -t.

De egy éjszaka alatt is, úgy hogy nem volt használva, kb. 50% -ra merült.

A hardveres elhasználódás mellet ami ennyire meríti a frissített app -ok, és rendszer megnövekedett hardver igénye.

Eredeti ROM és app -ok vissza töltésével, frissítés nélkül közel 3 órát bírt használatban és majd 2 napot csak készenlétben.

2021. máj. 7. 19:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!