Már megint olvastam egy cikket a kiberbűnözésről. Mit tehetek ellene leghatásosabban?
A legjobb (?) védekezés: kikapcsolod a számítógépet, és nem használod.
De egyébként szerintem nagyon sokat tettél a számítógéped biztonsága érdekében (a nagy átlaghoz képest pláne).
Szóval egy picit megnyugodhatsz...
És egy személyes vélemény: nehogy tört vírusirtót, stb. programot használj.
(Ki tudja mi van még abban a crackben.)
Remélem az ESET újságos kóddal megbízható?
Mostanában tudtam meg, hogy a Chrome-nak létezik kétlépcsős védelmi rendszere. Van ennek létjogosultsága, mennyire jellemző, hogy feltörik hackerek a chrome fiókokat?
Próbáld ki. Gondolom, SMS-kód-megerősítős.
Az újságos ESET jó.
Az nem csak a Chrome-é, hanem a teljes Google-account. jelszava. Ebben bennevan a Chrome, GMail, Google+, Youtube account, Androidos dolgok, Google Docs/Drive, általában rakat telefonszám. Sok-sok drága információ, érdemes védeni.
A kétlépcsős azonosítás egy mobilapp, amihez nem kell internetkapcsolat. Ha bejelentkezel egy új gépen, akkor a telódról be kell írni egy számot.
Ha úgyis mindig nálad van, akkor nem nagy macera. Én használom.
Ha a védelemben tovább szeretnél menni, akkor következőnek egy jelszómenedzsert ajánlok. Ugye ha mindenhol hasonló jelszót használsz akkor egy weboldal feltörésével (vagy 1 jelszavad ellopásával) csomó helyre szerez hozzáférést a bűnöző. De ha mindenhol egyedi 14 hosszú ö@w{ejaf9&3hdi a jelszód, akkor már nem. És megjegyezni sem kell, sem titkosítatlanul tárolni a gépeden. Én LastPass-t használok, PC-re ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!