Hogyan tudnék a leghatásosabban lefogyni? (174 cm/89 kg)
Le szeretnék adni sacc/kb 10 kg-ot. Már rég óta tervezem, de most szereztem meg a kellő motivációt, hogy meg is csináljam! Mit tanácsoltok, hogy álljak neki?
Arra gondoltam, minden este futnék ~30 percet, emellett itthon csinálnék saját súlyos gyakorlatokat (fekvőtámasz, felülés, stb.)
Egyszóval a mozgás részével nem lesz probléma, a gond a kajálós résszel van. Úgy hallottam a fogyókúra sikere 70%-ban az étkezésben rejlik, nem mindegy mit eszik az ember. Ebben tudnátok nekem segíteni? Mit lehet/mit nem lehet enni? Tippek/trükkök/tanácsok?
Köszönöm előre is!
18/F
Azt a szűztea sz@rt nehogy megvedd, úgy gajra vágod vele a bélflórád hogy az csak na.
Kiegyensúlyozott,egészséges étrend + sport
Olvasd el a Sárga Kapszula c. könyvet
Edzéstervben pedig tudok segíteni ha kell (például nem hiszem, hogy 10kg felesleggel szabályosan megy a felülés)
Én szűzekkel dobtam le 15 kilót ;)
Amúgy enni lehet bármit csak keveset. Meg kis mozgás.. én így csináltam.. no meg a szüzek..
Nagy vonalakban az alapfelállás
Szálkásító étrend
Napi szinten testsúlykilogrammonként 1.5-2g fehérje, 1-2g szénhidrát és 1g zsír (50% telített 50% telítetlen). Ez napi 5 de inkább 6 részre elosztva. Víz kb. 3-4 liter. Multivitamin (reggel).
Edzés után azonnal fehérje bevitel, t.k x 0.5g (pl. 70 kilós ember 35g). Ezt a mennyiséget táplálék kiegészítővel is beviheted (protein turmix)
Akár ezekből is összeállíthatod:
Fehérje: csirke, hal, marha, pulyka, tojás, túró
Szénhidrát: rizs, teljes kiőrlésű kenyér és tészta, zabpehely
Zsír: olívaolaj, lenmagolaj kókuszzsír, omega 3 kapszula
Zöldség: brokkoli, karfiol, répa, stb
Gyümölcsből csak nagyon keveset.
Sztrít jól írta, olvasd el "A sárga kapszula" c. könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!