Tényleg egészségesebb ha medencébe vegyszerek helyett rézgálicot teszünk? Azt hallottam hogy attól a víz színe is kristálytiszta marad, igaz ez?
Sziasztok! Nálam nem maradt kristálytiszta a víz a rézgálictól, opálos lett, de még mindig nem tértem át a klóros vegyszerekre, mert nem olyan vészes és reménykedem, hogy ezzel a rézszulfáttal is jó lesz. Bocsi de bemásolom ide egy mostani kérdésem ezzel kapcsolatban, hátha tud valaki segíteni:
"Én alapesetben a rézgálic mellett döntöttem, vegyész ajánlásával minimális mennyiségben a megfelelő hígításban. Aztán mivel megcsípett egy méh, miközben csak feküdtem nyugodtan a mediben a matracon, elkezdtem ecetezni a vizet, annak egyébként is tisztában vagyok a jótékony hatásaival és azt olvastam, hogy a méhek nem bírják a szagát, ez nagyjából be is vált. Egyébként egy 305×76-os puhafalú felfújható peremű medencéről van szó, ami ~4m2-es. Ebbe eddig kb. 2 liter ecet került.
Aztán néha belekerül 1-1 csíbor és hát azoktól is tartok. Arról meg azt olvastam egy fórumon, hogy semmi más nem hatásos rá, csak a sós víz. Ebbe állítólag belemegy, de pár perc múlva feladja. Aki írta az évekig küzdött a csíborokkal és azt mondta ez bevált végre. Én a fórumozó által ajánlott adagot kiszámoltam a medencémre, ami 2kg tengeri sót jelentett. Ezt tegnap tettem bele.
Kérdésem, hogy ebben a hígításban, tehát a 4.000 liter vízhez a 2 liter ecet és a 2 kg só, nem képez veszélyes sósav elegyet?
Egyébként tegnap pelyhesítőt/flokkolót is tettem a medibe, de erről úgy tudom abszolút nem veszélyes anyag, szóval eddig tényleg törekedtem rá, hogy minden "bio" legyen, amit bele teszek. De gondoltam leírok mindent, hogy pontosan most mi van benne. Plusz azért azt is leírom mellékesen, hogy az opálosodás, ami miatt tegnap elkezdtem a takarítást, még mindig nem szűnt meg. Köszönök szépen minden segítséget!"
Az gond csak vele, hogy h nem megfelelő lugosság esetén nem haszbnálható, a másik, hogy kicsit kell csak többet tenni bele, és CSÚNYÁN ELSZÍNEZI a műanyag medencét.
Persze csempézett mdenecénél kisebb gondot jelent. Amúgy bevált algaölőszer, ezt tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!