Tényleg egészségesebb ha medencébe vegyszerek helyett rézgálicot teszünk? Azt hallottam hogy attól a víz színe is kristálytiszta marad, igaz ez?
Persze, hogy tisztának tűnik a víz színe, ugyanis a rézgálic oldat (Réz(II)-szulfát) kék színű. És igen, alapesetben ez az egyik legelterjedtebb permetezőszer, ugyanis gombaölő (fungicid) hatású, ez a tulajdonsága segít a víz tisztításában.
Azonban, tekintve, hogy egy nehézfém-sóról beszélünk, a környezetre kifejezetten ártalmas, veszélyessi osztálya emberekre nézve pedig az "Ártalmas" osztályba tartozik, igaz csak a tápcsatornába bejutva és onnan felszívódva okoz komoly mérgezést (halálos mennyiség: 12-13g)
Én BIZTOSAN nem alkalmaznám úszómedencében a fenti okok miatt, különösen ha kisgyermek is használhatja, aki esetleg egy felnőtteknél több vizet nyelhet.
és ha ecetet teszünk bele az tényleg jo?
mekkora medencétek van amugy? mer nekünk is van. és hiáb teszünk bele algaölőt bealgásodik:S
Annak aki szerint a rézgálic medencébe fujj, és csak a bolti vegyszer a jo:
"HATÓANYAG
Rézszulfát, cinkszulfát, nátrium-hidrogénszulfát"
Aki esetleg nem tudná rézszulfát = rézgálic
Szabad!
Évek óta réz-szulfátot rakunk a medencénkbe, soha nem algásodott be egyszer sem! Szép kék színt ad a víznek. Nyár elején júniusban állítottuk fel a medencénket és itt most nem kis medencéről van szó ( 380x87cm ) és csak 1x kellett vizet cserélni benne, azt is egy nagy vihar miatt. Szóval csak ajánlani tudom, az egészségre nem káros és teszi amit kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!