Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A kajak mit erősít, dolgoztat...

A kajak mit erősít, dolgoztat meg?

Figyelt kérdés

Most elkezdtem kajakozni. A kajak mit erősít? Milyen izmokat és mennyi idő alatt? Köszi előre is

ÜDV.

2008. okt. 13. 16:44
 1/7 anonim válasza:
100%
vállak, bicepsz tricepsz, alkar. Kb olyan mintha teli vizes vödröt tartva mindkét kezedben elkezdenél körkörözni magad mellett. Szóval a karmozgató izmok nagyjából. meg egy kis csípő mert oldalmozgás is van minimális. Különben én is gondolkozom hogy valahol jó lenne evezni de azt csak jó időben csináld mert hidegben komoly reumát kapott aki régebben csinálta, vízben sokkal jobban érezni a hideget mintha akár egy telet végigmotoroznál.
2008. okt. 13. 17:50
 2/7 anonim válasza:
100%

Sajnos én már abba hagytam az edzőm miatt.De 10 évig csináltam és nagyon jó volt:)

A legjobban a vállat,az alkart és a bicepszet dolgoztatja meg,de a derekadat is formálja,hiszen azt is használod.

A téli edzéseken a kondi igen kemény,ott szintén ezekre az izmokra gyúrsz,de van még mellette elég intenzív futás,úszás,ilyesmi,tehát amit nyáron és tavasszal a hajóban edzel,azt télen más testrészeden bepótolod rendesen:)

Elég hamar el kezd látszódni,már 1-2hónap után,ha rendesen csinálod,mert mondom,az edzések baromi kemények.DE én nagyon szerettem:)

2008. okt. 19. 09:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Tényleg, itt is nagyon kemény az edző. Bár jófej. a hátat is erősíti, vagy azt majd "télen"?
2008. okt. 19. 15:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor is egy két hónapon belül látszódni fog, ha csak heti kétszer 2 órás edzés van?
2008. okt. 20. 15:38
 5/7 Kicsi Ré válasza:

leginkább a karodat erősíti,de ahogy már mondták télen nagyon kemény úszás és futás van

szerintem heti 2 edzésnél nem fog meglátszódni rajtad annyira a változás

nekem(10 éves lány)heti5 vagy nyáron heti 6 edzésem volt kb.két órásak

2010. dec. 9. 15:17
 6/7 Kicsi Ré válasza:

kb egy éve kajakozom

sokkal erősebb lettem és jó ezt látni!!és valamivel szálkásabb...

2010. dec. 9. 15:18
 7/7 anonim válasza:
Én 10 évet kajakoztam, lényegében végig élsportszerűen, de csak a kajaktól nekem semmi nem látszott, és különösen erősebb sem voltam tőle..embere válogatja.. :) , hátad erőlteted meg igazán, de izmot igazán a kondiedzések pakolnak rád..kajak csak szintentartásnak jó..meg leszálkásodsz stb..
2011. jan. 27. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!