Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Gyorsúszás vagy mellúszás?

Gyorsúszás vagy mellúszás?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni szabályosan (!!!) úszni. Mikor kicsi voltam, magamtól tanultam, megy a gyors is de csak úgy hogy a fejem fenn van (rohadt gyorsan fáradok, gondolom a rossz technika miatt) illetve mellezni is, azt is csak öregasszonyos technikával, viszont abban nem fáradok. Mellre nagyon kéne erősítenem, viszont nem tudom melyik úszás technikára gyúrjak rá, mind a kettő érdekel. Egyszer fej fenn van módon leúsztam 3km-t, az nem fárasztott, viszont ha a szabályos módon gyakorlom, elrontom a levegővételt. Valaki tudna segíteni, hogy miként tudok megtanulni helyesen úszni? Szeretnék szabályosan tempózni. Kondim valamilyen van, 10km-eket szoktam futni, erős a combom (felsőtestem kevésbé).

Mindenféle segítségnek nagyon örülök , előre is köszi!

2014. júl. 17. 15:47
 1/2 anonim ***** válasza:
A gyors úszás a legpihentetőbb technika, ezt úszóedzőktől hallottam, csak kevesen csinálják jól. Fel kell feküdni a vízre, különben csak a húzás tart fenn, abban pedig 100 méter alatt kifulladsz.
2014. júl. 18. 14:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez igy igaz, ezert faradok ki mindig alig 1-2 tav utan. Sajnos nem tudok szabalyosan, pedig nagyon szeretnek megtanulni. Ha valaki tud segiteni, szivesen meghallgatom!
2014. júl. 18. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!