Hogy kezdjek el úszni?
Felnőttek számára is van úszásoktatás. Nem muszáj 8-10 évesekkel tanulni.
Én soha nem tanultam úszni. Kb. úgy tanultam meg, ahogy te. Egyszer megmutatták, hogy kell, akkor picit gyakorolgattam. Egy év múlva megint víz közelébe kerültem, akkor is gyakorolgattam, meg még egy év múlva is. Aztán tudok végülis, úgy ahogy, átúszom a medencét sokszor akár, víz alatt is úszom. Magamtól tapasztaltam ki az egészet. Nem úszom szabályosan, de nagyon jól elvagyok a vízben. Sőt, még soha nem nyomtak le víz alá, de ezt is kipróbálnám, milyen lehet, ha lenyomkodnak, játékból. :D
Én nem erőltetném az úszástanulást. De ha úszni mész, inkább baráttal/barátokkal menj. Elsőre elevickélhetsz a medence szélén is, nem kell átúszni rögtön a medencét. Második alkalommal már át is úszhatod. Én is így voltam vele.
Na szóval csak, hogy tisztázzuk: úszás nem gyorsítja a növést és nem is leszel magasabb, az genetikától függ.
Az, hogy átúszod a tíz méteres medencét az nem hogy kevés de majdnem egyenlő a nullával, mivel egy átlagos laza edzésen egy óra alatt 2-3 km úsznak akik rendszeresen járnak, ők elmondhatják hogy tudnak úszni.
Teljesen igaza van a szüleidnek abban, hogy menny oktatóhoz, vagy ha nem is oda akkor egyesületbe ahogyan az első válaszoló is írta. Egyedül ilyen tudással nem érdemes elmenni úszni, mivel ahogy értettem csak mellen tudsz valamelyest és egy hossz után pihenned kell. Na most ha elmész uszodába ott nem lesz ki nyaggasson vagy éppen kijavítsa az úszásodat, hanem magadra leszel utalva és ha nem lesz akaraterőd nem fogsz sokat fejlődni.
Legalább fél de inkább egy évig egyesületbe kéne mennedd majd utána uszodában, mert ha rosszul tanulsz meg egy úszásnemet azt nagyon nehéz lesz kijavítani.
Kicsik közt ténleg ciki úszni és legtöbbször nem 8 hanem 5-6 évesek vagy annál fiatalabbak :) (én 16 éves fejjel úsztam köztük szóval tudom mire gondolsz :D). De van felnőtt oktatás is, pl ajánlom figyelmedbe a Honvéd egyesületet.
Ha szeretnél több infot megtudni akkor írj nyugodtan.
Én a 4-es válaszoló voltam. Látom, van kisebb "ellenvélemény" is. Attól függ, mennyire akarsz profin megtanulni úszni. Ha nem akarsz profi lenni, nem kell tanfolyam. Mondom, én se jártam soha tanfolyamra, de át tudom úszni mégis a medencét sokszor is, tavat is átúsztam már.
Általánosban erőlködött valami nevetséges úszómester, pár hónap alatt nem tanultam meg úszni. Aztán egy ismerős mondta, hogyan kell,kipróbáltam úgy és ment. Felesleges kiadni pénzt tanfolyamra, lehet oda se figyelnek rád és türelmük sincs. De lehet szerencséd is.
Ha már erősödni szeretne és megyszerette az úszást akkor érdemes komolyan venni.
Általános iskolás órákat ne hasonlísd össze egy egyesülettel :) Ott utánpótlásra nevelnek főleg még ha későn is kezded, de ezért ajánlotttam, én ott tanultam meg úszni, és biztosíthatlak hogy a tanár komolyan veszi a dolgát és foglalkozik is az emberekkel
Bár az uszodamesteres ötlet sem rossz, de nem hiszem hogy elfog küldeni az uszodából mivel az az érdeke hogy ott ússz. :)
Pfúúúú,elmentem úszni első alkalommal, azt hittem meghalok. 1 órát voltam a medencében, hosszába megúsztam,aztán átlagosan 2.5 perc pihenő,aztán vissza...xDDDDD foggalmam sincs hogy Gyurtáék hogy úsznak 200m-ert egy huzamban,nekem egy óra alatt 3x görcsölt be a vádlim. Nem tudom hány méteres lehetett a medence,vagy 50 vagy 25...plusz mínusz valamennyi. Itt vannak a képek :
55 másodperc alatt nem sikerült át úszni. Az milyen eredmény elsőre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!