Ha Magyarország sok olimpiai aranyat szerez, mondjuk 30-at, az miért éri meg Magyarországnak? Mi előnye származik Magyarországnak ebből?
"Most gugliztam rá, a világon század annyi regisztrált profi kajakos van mint úszó." - Küldd már el kérlek azt a statisztikát, amire rágugliztál, mert én ilyen kijfelentést sehol nem találtam eddig, de még csak hasonlót sem.
"Sztárolod ezt a bohóckodást" - Te bohóckodásnak hívod, hogy egy olimpiai döntőben egy férfi szín tiszta izom és egy emberfeletti erőrobbanást ad le 3,5 perrcen keresztül.
Én azt hívom bohóckodásnak, amikor valaki napi 8-10 órát gürizik egy munkahelyen, mindezt azért, hogy a hó végén kapjon annyi fizetést, amiből kifizeti a hitel törlesztőket, vagy épp kaját vásárol. Túlórázik és ki van szolgáltatva a feletteseinek, az emberi rosszindulatnak, miközben más álmait valósítja meg. Szerintem ez a bohóckodás.
A sportolók hírnevet adnak az országnak, illetve annak, amit képviselnek és a megszerzett pénzből tudnak támogatni különböző szervezeteket. Motivációs beszédeket tartanak és sok gyereknek példakép, akik miattuk kezdenek el sportolni, egészségesen élni és sikeresen gondolkozni. Még szép, hogy jár a pénz, sőt, sokkal több járna, nevetségesen kevés, amit adnak.
Sajnos ifjú titánunk egy fél percre sem fogta fel a kérdést, miszerint melyik magyarországi szektorban, legyen az a gazdaság bármely ága, mennyiben változna bármi, ha Magyarország nem 8, hanem 100 olimpiai aranyat hozna el!
Bátor szavak azok, melyben senkinek nevez olyan embereket, akik egész életükben dolgoznak, illetve olyan három műszakosokat, akik munkája végett ül most egy székben, akik miatt nem ázik a házban, akiknek munkája révén nem fázik télen, akik által készített ruhákban jár, és minden, amit használ, ezen senki emberek munkája révén használ.
Én semmit nem használok, amit amkt egy olimpiai bajnoknak köszönhetek, de szerintem senki semmilyen hasznát nem vesz olimpiai aranynak az olimpiai aranyat megnyert emberen kívül, akit haszontalan tevékenységéért cserébe életjáradékot ad az állam.
Bátor szavak egy 17 éves, egyenlőre élősködő gyerektől lesenkizni és bohócnak nevezni a szüleit, akik feltételezem nem a három olimpiai arany életjáradékából tartják el a válaszolót, hanem abból a munkából, amit a hálátlan kis pióca bohóckodásnak nevez. Sajnos, te magad is ebbe a cirkuszba leszel, mint bohóc, ha tetszik neked, ha nem, de a többi bohóc ezt tőled jó néven fogja venni, és próbálj jó bohóc lenni, nehogy a bohócok kivessenek maguk közül. Majom.
"Mérnök, segédmunkás, pedagógus, könyvelő bárki lehet, és ha kellő szorgalom és kitartás van benne, elérheti a legamasabb szinteket. A Sporthoz ez azonban mind kevés. A Sporthoz tehetség kell. Isten áldotta tehetség. Az igazi Sportoló nem lesz, hanem teremtetik." - Zágony Ferenc: Rozsda
"A Bajnok győz, s a vesztes elbukék." - Lance Armstrong
A lényeg el lett mondva, a többi csak duma. Egyébként egy szülőnek az a dolga, hogy támogassa a gyerekét. Ez az élet rendje. Ha nem támogatná, akkor mi értelme lenne gyereket vállalni? A támogatás minden normális embernek jár, emiatt nem hinném, hogy hasra kellene esni. Ha később is kiemelkedő tudok maradni, U23-ban pl eb-t nyerek, akkor már kapok szponzori támogatást is.
"Sajnos, te magad is ebbe a cirkuszba leszel, mint bohóc, ha tetszik neked, ha nem, de a többi bohóc ezt tőled jó néven fogja venni, és próbálj jó bohóc lenni, nehogy a bohócok kivessenek maguk közül. "
Ebbe a cirkuszba a kisemberek tartoznak. Én sportoló vagyok. Olyan kis buta vagy :( Ha pedig nem leszek sportoló, akkor is vállalkozó leszek. Ami a bohóckodást jelenti, az az alkalmazotti, rabszolga lét. A szüleim vállalkozók, úgyhogy rájuk természetesen nem lehet érvényes 0 kifejezés. Ha egyszer véget ér a sportolói karrierem, akkor is bármikor tudok egy vezetői állást kapni a családi cégben, ráadásul vállalkozói igazolvánnyal, ami azt jelenti, hogy máris nem vagyok alkalmazott, azaz sporton kívül is, csak ezzel önmagában többet tettem le az asztalra, mint az emberek 80%-a.
Inkább javítsd ki így: "Szerintem Te egy kis ember, vagy aki amit elérti, az számomra egy semmit jelent, mert sík hülye vagyok az élsporthoz." Ez maximumom így helyes. Ugyanis ez mindössze a te világnézeted. Az iskolában a tanárok és a tanulók 70%-a nem éppen úgy néz rám, mintha "nem értem volna el semmit". Mindenki tudja a nevem és majdnem az egész iskola tudja, hogy világbajnoki ezüstérmes vagyok. Ugyanis a világbajnoki ezüstérem az nem "semmi", ahogyan egy irigy ember fogalmaz, hanem maga a kiválóság. Maga a teljesítmény. Maga a fantasztikum.
Tiszteletet és elismerést kapok. Hiszen az iskolán kívüli szinte összes időmet edzésen töltöm, míg a többiek tv-znek, facebbokoznak, sétálnak és fagyiznak. Ennyi. És persze az iskolában is vannak olyanok, akik nem tisztelnek, de ők azért nem tisztelnek, mert irígyek vagy esetleg ők se tudják, hogy mi az a sport, mert soha nem futottak le teljes erőből még egy félmarathont se.
Ahogy Szabó Péter, motivációs előadó mondta: Mindenki annyit ér el az életben, amilyen a gondolkozása. Ha te azt az értéket sújkolod állandóan, hogy alkalmazottnak lenni micsoda érték, ezt mondogatod magadnak és ehhez gyártassz önigazolásokat, akkor ilyen is lesz az életed. Alkalmazott leszel és mindent megteszel annak érdekében, hogy tükörbe tudjál nézni. Ezért is vagy itt a gyakorikerdeseken, hogy egy új önigazolást szerezz ahhoz az élethez, amit valójában nem is szeretsz.
Ha valamit el akarsz érni az életben, változtasd meg a gondolkozásod lúzer gondolkozásról Sikeres gondolkozásra. Olvass önfejlesztő könyveket, tanulj a sikeres emberektől, járj trainingekre, kérdezz, s okulj. Én is tudok neked segíteni, ha már így alig 18 évesen többet sikert és elismerést értem el, mint amennyit te az elmúlt 30 év alatt kaptál. És igazából én segítettem is neked, csak gyáva vagy szembe nézni önmagaddal, gyenge vagy kimászni a langyos pocsolyából, ezért bántásnak érzed és lepergeted magadról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!