Ha Magyarország sok olimpiai aranyat szerez, mondjuk 30-at, az miért éri meg Magyarországnak? Mi előnye származik Magyarországnak ebből?
:DD Ez tényleg hülye. Na jó. Tisztázzuk: Elmondom neked, hogy mit jelent a Világbajnok, mint kifejezés.
A Világbajnok azt jelenti, hogy 7 milliárd ember közül valamiben a legjobb. A legeslegjobb. A Világ legjobbja. Te nem vagy tisztába ennek a szónak a jelentésével, az erejével, a leírhatatlan fantasztikumával. Ha tisztában lennél, leborulnál az összes világbajnok előtt. De ez csak a te fogyatékosságot. Tedd fel magadnak a kérdést: Abban, amit csinálsz, te hanyadik legjobb vagy a világon? Lehet, hogy az ötszázezredik legjobb? És hanyadik legjobb vagy az országban? lehet, hogy a tizenötezredik? És hanyadik legjobb vagy a kerületben? Például te vagy a kerület harmincötödik legjobb közgazdásza? Hogy hangzik?
Ennyi a te értéked.
Emellett, hogy lásd még tisztábban:
Egy élsportoló napi 6 órát edz teljes erőből. Embertelen kínok, fájdalmak, mélypontok. Sírás, remegés a fájdalomtól, végkimerülés, kegyetlen holtpontok. Ez az, amihez sokkal nagyobb akaraterőre van szükség, mint például arra, hogy valaki portásként napi 8 órát ül a fenekén és ásítozik. Ezért ér többet a sportoló. Átlagos VS Emberfeletti.
Ha nem vagy fogyatékos, akkor felfogod, hogy miről írok. Szerintem felfogod, csak az érzelmeid miatt kitaláltál magadnak egy valóságot, ahol te, mint alkalmazott, a közmunkásokkal együtt értékesnek gondolod magad, a sportolókat pedig kevésbé értékesnek. De ez csak a te mesterséges világod, mert nem mersz tükörbe nézni és rájönni, hogy a sportolókhoz képest, bizony egy 0 vagy.
Üdv,
Egy Ifjúsági Világbajnoki ezüstérmes sportoló
Kedves " Ifjúsági Világbajnoki ezüstérmes sportoló"!
Fiatal életutadnak köszönhetően fogalmad sincs az emberi nagyság minőségről és mértékéről. Egy ember annyit ér a társadalomban, amennyit tett a közösségért, ami lehet egyetlen embernek nyújtott segítség, vagy a társadalom komplexitásában végzett erőfeszítése. Te az érmeddel senkinek, még egyszer mondom, senkinek nem nyújtottál előnyt magad arcoskodásán kívül. Tehát egy szegény ember milliószor ér többet, aki 10 forintot ad egy rászorulónak, mint amit az érmed ér, vagy a sportpályafutásod. Mivel a szegény, aki 4 vagy 5 vagy 6x évével milliókat fizetett az államkasszába és termelt milliónyi értéket, előnyhöz segítve a társadalmi komplexitást. Egy olimpiai bajnok az évek alatt semmit nem tett a társadalomért, csak cirkuszt csinált, szórakoztatta a közönséget.
Mondok egy egyszerű példát. A GDP értékén az építőipar 20%-os növökedést produkált a Családsegítő támogatások adásával, ezáltal a támogatás sokszorosát állította elő, ezért lehetett 20%-os növekedés. Ha egy olimpián nem 8, hanem 120 aranyérmet szerez a magyar csapat, az a társadalomra nincs anyagi illetve jóléti hatással. Ezért kérdeztem, hogy miért kell életjáradék egy olimpiai bajnoknak. Persze nagyon sok példát fel lehet hozni, hogy ki, miért kap pénzt, de én csak ezt az egyet emeltem ki. Azért, mert érmet szerzett barátunknak nehéz beismerni, hogy munkája sz@rt sem ér az emberiségen belül, ez nem változtatja meg a semmitmondó munkájának értékét. Ha divatosan szeretném fogalmazni, lábnyoma nagyon nagy volt az emberiség talaján. Nem termelt, ő csupán egy felhasználó, egy élősködő jelenleg. Remélem az arcodat letéve hasznos lehetsz még a társadalom részére, nem csak egy élősködő. Bár ehhez agyban kellene először felnőnöd. Testileg lehet, hogy szépen futsz, vagy 100-on 3 másodpercet rám versz, de ez a társadalmi hasznosságodon nem emel semmit. Ez csupán a saját szórakozásod, és mások szórakoztatása, ami nem baj, viszont ez mellett csak egy pióca leszel a társadalomban, amit még támogat is az állam.
Ez után Te azt mondod, hogy egy olimpiai bajnok nagyobb valaki, mint aki csendben milliókat tesz le az asztalra csupán a munkája révén, elég ostoba szemlélet. De ahogy mondtam már, 17 évesen nem is várok el túl sok észt, ahhoz még egyszer ugyan ennyit kellene élni és a sokszorosát tapasztalni, mint amit eddig. Kicsicsíra vagy még az okoskodáshoz.
nagy a sötétség, de a szinteden:
A Balázs show t biztos nézted vagy szerepeltél benne.
Na Balázs azért annyit kapott, hogy pár évente cseréli a kocsit.
Egy olimpia mennyivel jobb magyarokkal? Cserébe fizetni kell.
Látom, a szövegolvasás nem megy. Gyengébbek, tehát a kedvedért:
"Persze nagyon sok példát fel lehet hozni, hogy ki, miért kap pénzt, de én csak ezt az egyet emeltem ki."
Hogy jobb-e magyarokkal az olimpia? Te hülye vagy? Mennyiben kapcsolódik ez a kérdéshez? Tudod, hogy milyen kérdést tettél fel? Jobb-e egy idióta verseny léhűtő igyenélő magyarokkal? Persze, de mennyivel? Az emberiségnek illetve a magyar társadalomnnak mennyivel lesz jobb, ha 5-ször több aranyat hozunk el, mint egyébként. A kérdés ez. Mivel nem tudsz felelni a kérdésemre, csak a 17 éves semmitmondó ocsmány fröcsögéssel tudsz válaszolni, nem is várok túl sok értelmes választ tőled, ha még a GDP fogalmát sem tudod gondolom hova tenni. Azt meg végkép nem tudod sehova sem helyezni, hogy társadalom, emberiség, haszon, veszteség, ingyen élés, élősködők, haszonlesők...
"A Világbajnok azt jelenti, hogy 7 milliárd ember közül valamiben a legjobb. "
Nagy retkes lóf+tyit. Lassan már a megyei futóverseny döntő is világbajnokság mert egy sportágban van 16200 szervezet és mindegyik avat több világbajnokot is. Egyszer engem is elhívtak egy MMA gálára haverok egy gizda gyereket földhöz vágtam és attól országos bajnok lettem mert nem volt másik induló. Ettől még nem mondom hogy akkor én vagyok 10 millió emberből a legjobb MMA-s, közöm nincs hozzá, egy edzésen voltam életemben. Ennyit érnek ezek a címek. Valszeg te sem mész el a következő ifjúsági vb-re amit Kiribatin rendeznek, tehát nem tudhatod hogy az ottaniaknál jobb vagy-e mert azok se fognak lejönni a Kozármislenyben megrendezettre. Ez is csak ilyen biznisz dolog amit az életképtelen sportolók találtak ki hogy ha már nem vetekedhetnek a legjobbakkal nekik is legyen valami amire verhetik a mellüket meg követelhetik hogy eltartsák őket az adófizetők.
#47 az lehet, hogy küzdősportokban mindenféle idióta vb és verseny van már, főleg mert van 350 féle küzdősport, de normális sporotokban ez nem így van. kajak-kenu, futás, stb. itt csak minőségi világbajnokságok vannak. kajakba 1 VB van, amit írtál, az nem igaz, hogy jövőre nem megyek. De igen, és mindenki ott lesz, aki számít. Nem máshol.
A kérdezőről már lemondtam, ő egyszerűen túl alkalmazotti mentalitású ahhoz, hogy magasabb szellemi síkon gondolkozzon, mint egy XXI. századi rabszolga. Ezért nem is fog soha semmi fontosat elérni. Ha valaki le akar valamit tenni az asztalra, először meg kell értenie mit is jelent az valójában: Sportólnak lenni. Aki kisember az kisember, az is marad.
Muhammad Ali így jellemzi a sikert: "A bajnokok bajnoka vagyok. Ha lépek, remeg a föld, az ég megnyílik, halandók ujjonganak, és tiszteletkört teszek a tulajjal, aki virágos takarót tesz rám. Ez a diadal útja." Muhammad Ali
"Ezért nem is fog soha semmi fontosat elérni"
Basszus, ha 60 év alatt fele annyit elérnél, már boldogan fogsz meghalni. Alit meg oldalról fordulva köpném arcon, annyira remeg a föld tőle. Nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!