Miért van az, hogy néha félek az ütésektől, rúgásoktól?
Lehet jönni azzal,hogy menjek sakkozni köszönöm ebből nem kérek.
Nem mindig van ez csak néha leblokkolok és rám jön,hogy félek h betörik az orrom vagy valami. A kondícióm az bírná a meccset,de van,hogy ez miatt veszítem el mert fosok.
Kérek szépen tanácsokat,nem oltogatást!!!!! Köszönöm!
nyámnyila vagy, ez genetikus. nincs mit tenni.
ha a sakkozás nem megy, akkor menj el szinkronúszásra.
Ez természetes reakció. Azért védekezel, hogy ne üssenek le, nemde?
Most gondolj bele; ha Mayweather nem "fosott volna" :) Maidana kocsmabunyós horgaitól és odatartja a fejét amolyan "mertnemfélek" módon, akkor még ma is a plafonról vakargatnák a feje maradékát.
Tartsd nyomás alatt az ellenfelet; üss többet (akár a fedezékébe is; ha éppen nem érsz el tiszta célt), hogy inkább védekeznie kelljen. Amíg nem akadsz össze pl. egy kocsmabunyós stílusú ellenféllel, addig ez működhet.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Imádom ezt a sportot az edzéseket is élvezem nincs rá szó!!!
Meccseken sem mindig van ez csak néha elkap egy ilyen érzés,hogy jaj most meg fogok sérülni?
nincs valami régebbi traumád esetleg vagy ilyesmi?
egyébként ez a sport ezzel jár. megütnek, eltörik pár dolgod, fájdalmat okoznak. edződdel kéne erről beszélned, és valahogy a felkészülés során ezzel is foglalkozhatnátok.
4-esre ne hallgass. Ha ezt választottad magadnak akkor ez a te sportod. Neked az kéne hogy hozzászokj. Ha az a baj hogy leblokkolsz akkor vagy meg kéne szoknod és tudat alatt is elfogadtatni az agyaddal hogy ilyen van, de nem kell félni tőle. Ez rengeteg edzést és pofont jelent. Vagy ami jobb az az hogy nagyon rá kell állnod hogy ne találjanak el. Rengeteget edzeni a kitérést/védekezést nem tudom ti mit csináltok. Egészen addig míg arra a szintre el nem jutsz hogy biztos vagy benne hogy nem fog betalálni (még ha be is talál, de te úgy mész ki hogy nem) ilyenkor egyfelől könnyebben ki fogsz térni, másfelől ha még egyszer betalál az se fog annyira rosszul érinteni.
Nagyon régen jódoztam. Nem sokat, de az edző egy dolgot nagyon megtanított. Féltem az eséstől, főleg magasból. Szóval nekem nem volt más dolgom edzésen csak gyakorolni a szabályos esést minden pozícióból. Mikor már ment szőnyegen akkor meg kellett csinálnom a parkettán. És ott lepődtem meg hogy nem is fáj annyira mint féltem tőle. Azóta is tudok esni. Azóta több mint 10 év eltelt, és egyszer estem el úgy hogy bajom esett, de az is egy villanyoszlop tetejéről volt. Nem is félek az eséstől és a mai napig reflexszerűen mozdulok ha esetleg megcsúszok.
És ne hagyd magad lebeszélni a sportról, és ne hagyd abba egy kis akadály miatt, mert mindenki ütközik nehézségekbe. Az különbözteti meg a nyerteseket a vesztesektől hogy a vesztesek beletörődnek hogy ez nem az ő sportjuk és feladják.
Sok sikert kívánok neked és kitartást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!