Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Miért csak a focit nem veszik...

Miért csak a focit nem veszik komolyan az olimpián a sportágak közül?

Figyelt kérdés
Az egyetlen sport, ahol nem a legjobbakat küldik a válogatottba.

aug. 11. 21:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
52%
#41 Legalább ne égesd magad. De, igaza van. Pont nem az a fontos, melyik sportág hány országban népszerű. Rengeteg olyan szám van, amely csak néhány országban közkedvelt, mégis benne van az olimpiai programban. Nem ez a mérvadó. A nézettség meg egy objektív dolog.
aug. 13. 14:24
 42/61 anonim ***** válasza:
40%
Ennek a krikett fetises kommentelonek mar az alaptezise sem igaz. Nem nezik tobben a krikettet mint a focit. Eleve egy lapon emliteni a ket sportot nepszeruseget vizsgalva buncselekmeny. A krikett globalisan nezve egy jelentektelen, noi focival egyenlo nulla sport. India egy lemaradott, szerencsetlen orszag, ok vannak a legtobben megsincsenek semmilyen befolyassal semmire sem a nagy vilagban. Probaltak felloni egy urszondat a sztratoszferaba es meg az is leesett feluton. Muveszet hogy ekkora nepesseggel ennyire nullak mindenben. Na es majd pont ez az orszag velemenye szamit a sportok nepszeruseget nezve? A focihoz hasonlitani tenyleg buncselekmeny volt, sot meg a kezilabda is hiresebb nala ha a globalis nepszeruseget nezzuk. Hogy miben lehet merni a foci nepszeruseget? Egy szo: marketingertek. Amugy ha elmesz egyszer Indiaba latni fogod hogy minden otodik kisgyereken focimez van.
aug. 13. 14:33
 43/61 anonim ***** válasza:
32%
43 Még mindig nem érted, hogy nem globális népszerűségről írtam :) Azt meg tartom, hogy az emberek érdeklődését nem az határozza meg, hogy a személyazonosító igazolványukban milyen állampolgárság szerepel. Azt meg nem is írtam, hogy többen nézik a krikettet, mint a focit. Látom, az értő olvasás továbbra sem megy neked :) India valóban egy elmaradott, szerencsétlen ország, csak ennek nulla köze van a témához. A sakkban például elképesztően jönnek fel. Az sincs az olimpián, mert a sakk őrzi a saját brandjét és a sakkolimpiát. Nem érné meg nekik, ha a nézettsége szétforgácsolódna a többi sportág között. Ők ezzel inkább vesztenének, míg nagyon sok sportág éppen csak akkor nézett valamennyire, ha olimpia van, amúgy egy nem olimpiai vívótorna a lőtéri kutyát nem érdekli. De a sakk is egy olyan sport, amit a nyári olimpián nem vesznek komolyan, konkrétan nem is szerepel benne.
aug. 13. 14:46
 44/61 anonim ***** válasza:
40%
Pakisztan es India nem tenyezo. Hiaba vannak ott tobbszor annyian mint europaban, elkell osztani a nagy nezettseget a krikettnek. Minden csaladban van egy regi ocska tv es azon lesik a nemzeti sportjukat, mig egy modernebb azsiai vagy amerikai ember akar csak visszanezi neten az osszefoglalokat, ez is bekavarhat. Ezekben az orszagokban szoszerint moslekot esznek, az utcan foznek mosatlan edenyekben leveseket, persze nehany csotany neha beleteved az etelbe. Ezt te turistakent megveszed kb 200 forintert, mert szegenyek nagyon elvannak maradva. En sajnalom ezeket az orszagokat de tenyleg elkell osztani az ottani nezettseget legalabb kettovel.
aug. 13. 14:49
 45/61 anonim ***** válasza:
0%
42-es kommentelokent eloszor reagaltam az irasaidra es igenis szamit hogy hol nezik es kik. A moslek is nepszerubb mint a bolognai, mert Indiaban sokkal tobben eszik, na es ez mit szamit? Nem foglalkozik ilyenekkel egy modernebb tarsadalom. Ugyanez van a krikettel is.
aug. 13. 14:55
 46/61 anonim ***** válasza:
66%

"Amit írsz, annak sorry, de semmi értelme. Ha a világ lakosságának 90%-a egy országban élne, és ott nagyon népszerű lenne egy sportág, szerinted azért ne legyen az olimpián, mert a másik 10% nem nézi? A te logikád, illetve logikátlanságod szerint igen. Baromi népszerű sportág, csak éppen begyömöszölhetetlen egy 16 napos programba."

Jézusom!!! Ember.... egyrészt nem írtam egyszer sem, hogy ne legyen az olimpián krikett. Másrészt te is marhára kevered - csak úgy mint a kollégád (feltéve, ha nem ugyanaz a gyökér barom vagy csak másik nicknévvel) - a nézettséget, az ismertséget és a népszerűséget. Ezek nem ugyanazok a dolgok, még akkor sem ha egymásból következnek. MGéza nevű kommentelőnek sikerült a lényeget megértenie.

Nincs igazad egyébként, mert nem egy baromira népszerű sportág (világszinten!) a krikett. Bizonyos helyeken nagyon népszerű, ez igaz. (Persze ettől még lehet az olimpián, főleg úgy, hogy lesz lacrosse is a 2028-as olimpián, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Én miattam lehetne krikett, mert engem speciel érdekel.)

Gondolkodj icike-picikét logikusan. Tesztformátumú (férfi) krikettmérkőzésre 12 országnak van jogosultsága ez a krikett legmagasabb/legprofesszionálisabb szintje. Ez egy zárt "klubtagságú" sportág, amelynek ugyan van nagy nézettsége a volt angol gyarmati országokban. De sok más sportággal ellentétben kevéssé ismert nemzetközi szinten, és pár országot kivételével nem is nézett.

Egy foci-kosárlabda-kézilabda-vízilabda-röplabda vb-n nem 12 ország vesz részt, hanem jóval több. Tehát nemzetközi szinten ismertebb (de - a focit leszámítva - nem feltétlenül nézettebb!). Persze tagadhatatlan tény, hogy ettől még pl.: egy vízilabdának sehol sincs a nézettsége egy kriketthez képest. Egy vízilabda vb finálén jó ha vannak pár ezren. A világ legnagyobb stadionja pedig egy krikettstadion, több mint 130ezer fő befogadására képes, és rengetegen vannak a meccseken.

Viszont a foci népszerűsége Indiában is rohamosan nő, és bizony - ki tudja mennyi idő múlva - népszerűbb lesz.

Kezdetben az USA-ban is megvolt a "szent négyes", az amerikai football, baseball, lacrosse és a kosárlabda. Volt ugyan labdarúgás az USA-ban (ők soccer néven emlegették), de azt a gyerekek és azon belül is inkább a lányok játszották. De manapság? Ott is egyre népszerűbb már a foci. Már ott sem úgy van, hogy csak az amerikai football a foci.

aug. 13. 14:58
 47/61 anonim ***** válasza:
45 Nem értek egyet. Nem értek egyet azzal, hogy sokak szórakozását csak azért korlátozzuk, mert egy országban élnek. 39 meg top komment, így már érthető, hogy miért nincs az olimpián a krikett. Ettől még persze egy példa arra, hogy nem csak a focit nem veszik komolyan az olimpián.
aug. 13. 14:59
 48/61 Sindelar ***** válasza:
33%
#46 Egyedül te keverted itt a dolgokat. Nem azért nincs a krikett az olimpián, amit írtál. Ha a globális ismertségen múlna, melyik sportág szerepel az olimpiai programban, elég sok sportág kihullana, míg mások bekerülnének. Nem ezen múlik.
aug. 13. 15:09
 49/61 anonim ***** válasza:
66%

Sindelar

Ember! Én nem arról, írtam, hogy miért nincsen krikett az olimpián!!!!!

Arról sem írtam, hogy miért ne lehessen ott az olimpián.

"Ha a globális ismertségen múlna, melyik sportág szerepel az olimpiai programban, elég sok sportág kihullana, míg mások bekerülnének. Nem ezen múlik."

Igen, és pontosan ezért írtam ezt. Olvasd el újra.

"Bizonyos helyeken nagyon népszerű, ez igaz. (Persze ettől még lehet az olimpián, főleg úgy, hogy lesz lacrosse is a 2028-as olimpián, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Én miattam lehetne krikett, mert engem speciel érdekel.)"

Olvasd el újra és próbáld értelmezni. Sehol sem írtam azt, hogy egy sportág bekerülése az olimpiára csak azon múlna vagy azon múlhat, hogy az adott sportág globálisan mennyire ismert! Pont ott írtam le fentebb, hogy lesz a 28'-as olimpián lacrosse is, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Sőt a 2028-as olimpián lehetséges, hogy lesz flag football is. A flag football sem annyira ismert, mint a krikett.

Sikerült értelmezni???

aug. 13. 15:20
 50/61 anonim ***** válasza:
0%
Na es ha Indiaban meg Pakisztanban a messzirekopes lenne a legnepszerubb sportag? Mit jelentene? Mondom, ez a ket orszag a vilagnak egy olyan szelete amire senki se buszke. Ugy vannak veluk hogy oke ezek csinaljanak azt amit akarnak a szemetdombukon. Szaporodhatnak akar 2 milliardra is es nezheti mindegyik ottani ember a nemzeti sportjukat, semmit nem szamit, jelentektelen. Meg ha kina szokna ra erre a sportra lenne erteke de naluk a kosar es a foci a legnepszerubb.
aug. 13. 15:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!