Miért csak a focit nem veszik komolyan az olimpián a sportágak közül?
"Amit írsz, annak sorry, de semmi értelme. Ha a világ lakosságának 90%-a egy országban élne, és ott nagyon népszerű lenne egy sportág, szerinted azért ne legyen az olimpián, mert a másik 10% nem nézi? A te logikád, illetve logikátlanságod szerint igen. Baromi népszerű sportág, csak éppen begyömöszölhetetlen egy 16 napos programba."
Jézusom!!! Ember.... egyrészt nem írtam egyszer sem, hogy ne legyen az olimpián krikett. Másrészt te is marhára kevered - csak úgy mint a kollégád (feltéve, ha nem ugyanaz a gyökér barom vagy csak másik nicknévvel) - a nézettséget, az ismertséget és a népszerűséget. Ezek nem ugyanazok a dolgok, még akkor sem ha egymásból következnek. MGéza nevű kommentelőnek sikerült a lényeget megértenie.
Nincs igazad egyébként, mert nem egy baromira népszerű sportág (világszinten!) a krikett. Bizonyos helyeken nagyon népszerű, ez igaz. (Persze ettől még lehet az olimpián, főleg úgy, hogy lesz lacrosse is a 2028-as olimpián, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Én miattam lehetne krikett, mert engem speciel érdekel.)
Gondolkodj icike-picikét logikusan. Tesztformátumú (férfi) krikettmérkőzésre 12 országnak van jogosultsága ez a krikett legmagasabb/legprofesszionálisabb szintje. Ez egy zárt "klubtagságú" sportág, amelynek ugyan van nagy nézettsége a volt angol gyarmati országokban. De sok más sportággal ellentétben kevéssé ismert nemzetközi szinten, és pár országot kivételével nem is nézett.
Egy foci-kosárlabda-kézilabda-vízilabda-röplabda vb-n nem 12 ország vesz részt, hanem jóval több. Tehát nemzetközi szinten ismertebb (de - a focit leszámítva - nem feltétlenül nézettebb!). Persze tagadhatatlan tény, hogy ettől még pl.: egy vízilabdának sehol sincs a nézettsége egy kriketthez képest. Egy vízilabda vb finálén jó ha vannak pár ezren. A világ legnagyobb stadionja pedig egy krikettstadion, több mint 130ezer fő befogadására képes, és rengetegen vannak a meccseken.
Viszont a foci népszerűsége Indiában is rohamosan nő, és bizony - ki tudja mennyi idő múlva - népszerűbb lesz.
Kezdetben az USA-ban is megvolt a "szent négyes", az amerikai football, baseball, lacrosse és a kosárlabda. Volt ugyan labdarúgás az USA-ban (ők soccer néven emlegették), de azt a gyerekek és azon belül is inkább a lányok játszották. De manapság? Ott is egyre népszerűbb már a foci. Már ott sem úgy van, hogy csak az amerikai football a foci.
Sindelar
Ember! Én nem arról, írtam, hogy miért nincsen krikett az olimpián!!!!!
Arról sem írtam, hogy miért ne lehessen ott az olimpián.
"Ha a globális ismertségen múlna, melyik sportág szerepel az olimpiai programban, elég sok sportág kihullana, míg mások bekerülnének. Nem ezen múlik."
Igen, és pontosan ezért írtam ezt. Olvasd el újra.
"Bizonyos helyeken nagyon népszerű, ez igaz. (Persze ettől még lehet az olimpián, főleg úgy, hogy lesz lacrosse is a 2028-as olimpián, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Én miattam lehetne krikett, mert engem speciel érdekel.)"
Olvasd el újra és próbáld értelmezni. Sehol sem írtam azt, hogy egy sportág bekerülése az olimpiára csak azon múlna vagy azon múlhat, hogy az adott sportág globálisan mennyire ismert! Pont ott írtam le fentebb, hogy lesz a 28'-as olimpián lacrosse is, az pedig még annyira sem ismert, mint a krikett. Sőt a 2028-as olimpián lehetséges, hogy lesz flag football is. A flag football sem annyira ismert, mint a krikett.
Sikerült értelmezni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!