Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Miért csak a focit nem veszik...

Miért csak a focit nem veszik komolyan az olimpián a sportágak közül?

Figyelt kérdés
Az egyetlen sport, ahol nem a legjobbakat küldik a válogatottba.

aug. 11. 21:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 A kérdező kommentje:
De ugyanígy vízilabdából is van világbajnokság. Mégis azt érzem, hogy az olimpiai cím még nagyobb presztízs náluk
aug. 12. 13:19
 12/61 anonim ***** válasza:

[link]

2es krikett és baseball is lesz LOS ANGELESben

aug. 12. 17:13
 13/61 MGéza ***** válasza:
#11: Vízilabdából/kézilabdából azért számít nagyobb szónak mert csak 4 évente lehet megnyerni, Vb-t mindkét sportágban kétévente. Női futballban majdnem egyenértékű a VB győzelemmel, mivel a nőkre nem érvényes az U csapat szabály.
aug. 12. 17:15
 14/61 anonim ***** válasza:
53%

"2es krikett és baseball is lesz LOS ANGELESben"

Alapvetően egyik sem való oda. A baseball az USA-n és Japánon kívül sehol sem játszák komolyabb szinten, és e két országon kívül nem is annyira népszerű (talán Kubában és még Kanadában valamennyire igen).

A krikett már érdekesebb, mert Anglia, Írország, Belgium, Ausztrália, Új-Zéland, India, Pakisztán, Bangladesh, Sri-Lanka, Zimbabwe, Dél-Afrikai Köztársaság, és még pár országban igen népszerű. Tehát ismertebb, mint a baseball, és több országban is játsszák komolyabb szinten. Viszont annyira bonyolult a szabályrendszere, hogy a fentebb felsorolt országokon kívül, kb. senki sem érti majd a szabályokat. (Bár ez a baseballra is igaz, ott is sokan nem értik a szabályait).

Ha jól tudom, lesz a los angeles-i olimpián lacrosse is, az is egy tipikus amcsi sport. A világ nagy része azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák a lacrosse-t. Ennek sem lenne sok értelme.

Lassan már a távolba nézés, és a közelről olvasás is olimpiai szám lesz. Az olimpia lassan már egy szar trash-show lesz.

aug. 12. 18:08
 15/61 anonim ***** válasza:

Nem olyan nehéz alapszinten elsajátitani a Baseball szabályait, és sokkal több országba népszerü, mint amit irtál, a szabályváltoztatások miatt már nem is vészesen hosszú a meccs, legalábbis az MLB-ben megoldották, hogy kb 2,5-3 óra a meccsek átlag ideje.

"A világ nagy része azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák a lacrosse-t. Ennek sem lenne sok értelme." én se tudom mi ez, de gondolom majd akkor elmagyarázzák, még érdekes is lehet. A hetes rögbit se ismertem sőt semmilyen rögbit, mégis érdekes volt nézni a hetest. Krikett re RE ugyan ez igaz még érdekes is lehet.

aug. 12. 18:33
 16/61 anonim ***** válasza:

"Nem olyan nehéz alapszinten elsajátitani a Baseball szabályait, és sokkal több országba népszerü, mint amit irtál"

Nincs igazad. Komolyabb bajnokságok csak az USA-ban és Japánban vannak, más országokban is jelen van persze, de az nem azt jelenti, hogy népszerű is. Magyarországon is jelen van a baseball, több hazai baseball csapat is van. Íme: [link]

És? Népszerű sport idehaza a baseball? Nem. 10 magyarból kb. 11 azt sem tudja, hogy vannak magyar baseball csapatok. :)

Ez a legtöbb országban hasonlóan így van. Több évig éltem Regensburgban, ott konkrétan van baseball STADION(!) is. És? Ha megkérdezel ott helyi, regensburgi németeket, 10-ből 8-nak fingja sincs róla, hogy a saját városukban létezik ez a sport. Egyszer voltam ott abban a stadionban megnézni egy meccset. Ez egy 3100 fős stadion, szerintem 20-an nem voltunk ott nézők. Az, hogy valamilyen sportot több országban is űznek, attól még az nem jelenti azt, hogy népszerű is. Magyarországon is vannak amerikai football és krikett csapatok/klubbok/egyesületek is. Szerinted mennyire népszerűek, mennyire tud ezekről az átlag magyar? Elmondom neked lócitromot sem.

aug. 12. 18:47
 17/61 anonim ***** válasza:
15 vagyok, azért az amerikai focit szerintem ismerik,,,, lehet nem fürtökben lógnak a meccseken a népek, de szerintem ismert.
aug. 12. 19:09
 18/61 anonim ***** válasza:

A krikettnek a legegyszerűbb és egyben legemészthetőbb formátuma lesz ott az olimpián, azaz a Twenty20, ebben előszőr az egyik csapat dob 120-szor, aztán a másik. Ezt azért nem tartom bonyolultabbnak mint pld a rögbit itt is kb egy félidő után az átlagnéző képes lesz értelmezni a látottakat, főleg a lényeget.

aug. 12. 19:30
 19/61 anonim ***** válasza:
100%
Itt azért elég sok vélemény félrement. A baseballt-t és a krikettet kevés országban nézik, de sokkal nézettebb sportágak, mint a vívás vagy a kajak-kenu. A krikett konkrétan az egyik, ha nem a legnézettebb sportág a világon. A labdarúgással van kb fej-fej mellett. Össze sem lehet hasonlítani egy vízilabdával, egy öttusával vagy kézilabdával. Egy India-Pakisztán meccsnek nagyobb nézettsége van, mint a fél olimpiai programnak együttvéve.
aug. 12. 19:31
 20/61 anonim ***** válasza:

Az amerikai focit azt valóban többen ismerhetik, mert azért az amerikai filmekben szokott szerepelni. Viszont idehaza még sokan - főleg az idősebb generáció - azt hiszik, hogy az amerikai foci az másik nevén rögbi. Még mindig sok olyan embert ismerek, hogy ha kimondod azt a szót, hogy rögbi, akkor kapásból rávágják, hogy "Ja... a rögbi.. mikor az amcsi filmekben sisakban birkóznak egy tojáslabdáért". Holott két külön sportág. Sőt az ausztrál foci, a rögbi és az amerikai foci - vannak hasonlóságok az igaz -- ezek totál különálló és különböző sportok.

Amióta van HFL (Hungarian Football League), azt azért talán többen nézik, az amcsi focit idehaza. De azért valljuk be egy falusi noname féllábú toprongyos libakergető atombéna Alsóbivalybasznád-Felsőbivalybasznád foci meccset többen mennek el megnézni, mint egy HFL meccset. :/

aug. 12. 19:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!