Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » F1 - mivel lehetne javítani a...

F1 - mivel lehetne javítani a Monaco-i nagydíjon?

Figyelt kérdés

Végtelenül unalmassá vált, ez tény, viszont mégsem válnék meg tőle, mert (számomra) még mindig van egy varázsa.

Ezért a kérdés, hogy milyen olyan változtatásokat lépnétek meg, amivel valamelyest javulhatna a verseny színvonala.

És most nem olyanokra gondolok, hogy “legyenek kisebb autók”, mert olyan nem lesz, főleg nem egy darab futam miatt, hanem olyanokra pl., hogy legyen kivéve a Nouvelle sikán...

máj. 29. 10:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%

"Láttad egyáltalán a futamot?"

Miért ne láttam volna?! 2001 óta minden futamot láttam. Igen, van ilyen is, de nem ez a jellemző. Tiltsuk be a kerékcserét, hogy 100 futamból 1 izgalmasabb legyen. Cserébe megöljük a 99 másikat, de nem baj... nagyon okos húzás lenne.

Nem lehet minden eshetőséget tökéletesen leszabályozni. A szabálykönyvet meg nem lehet az aktuális események tükrében azonnali hatállyal megváltoztatni. Kellenek a kompromisszumok. Ez most pont szerencsétlenül jött ki. De ha ez nincs, akkor sem hiszem, hogy tövig rágtuk volna az körmünket az izgalmaktól. Legalábbis Monacora nem ez a jellemző.

jún. 21. 13:03
 22/25 anonim ***** válasza:

"Én a versenyhétvége menetén változatnék. Mivel úgyis mindent a kvalifikáció dönt el, ezért azon a részen erősítenék (több, rövidebb szakasz, hogy minél többször átéljük a végső hajrá izgalmait), a verseny pedig csak egy sprint lenne."

Egyébként ja, Monacóban fantasztikusan izgalmas tud lenni az időmérő. A tavalyit szerintem sosem felejtem el, ahogy Verstappen megmentette a körét a harmadik szektorban, minden kanyarban súrolva a szalagkorlátot.

Viszont a végső hajrá izgalmaihoz az is kell, hogy komoly legyen a tét. Ha egyszerűen csak több kvalifikációs session lenne, akkor mindenki csak az utolsóban tenné magát oda igazán. Szerintem úgy lehetne izgalmas tétje, ha vagy kemény pontokért menne mindegyik, vagy egyúttal mindhez tartozna egy kisebb sprintfutam.

jún. 21. 13:06
 23/25 anonim ***** válasza:

"De ha ez nincs, akkor sem hiszem, hogy tövig rágtuk volna az körmünket az izgalmaktól. Legalábbis Monacora nem ez a jellemző."

Monacóra az jellemző, hogy a futamon egyedül az képes valamiféle kis izgalmat jelenteni, hogy ki hogyan taktikázik, kinek sikerül jól időzítenie a kiállást és ezzel a másik elé vágni. Na idén még ez is teljesen kiesett, köszönhetően a piros zászlónak.

jún. 21. 13:08
 24/25 anonim ***** válasza:

"Tiltsuk be a kerékcserét, hogy 100 futamból 1 izgalmasabb legyen. Cserébe megöljük a 99 másikat, de nem baj... nagyon okos húzás lenne."

Okos dolog annak a felismerése lenne, hogy egy szabályt meg lehet úgy is alkotni, hogy csak a futam első pár körére, esetleg speciálisan csak a monacói futamra vonatkozzon.

jún. 21. 13:11
 25/25 anonim ***** válasza:
jún. 22. 04:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!