F1 - mivel lehetne javítani a Monaco-i nagydíjon?
Végtelenül unalmassá vált, ez tény, viszont mégsem válnék meg tőle, mert (számomra) még mindig van egy varázsa.
Ezért a kérdés, hogy milyen olyan változtatásokat lépnétek meg, amivel valamelyest javulhatna a verseny színvonala.
És most nem olyanokra gondolok, hogy “legyenek kisebb autók”, mert olyan nem lesz, főleg nem egy darab futam miatt, hanem olyanokra pl., hogy legyen kivéve a Nouvelle sikán...
Kezdésnek kihajítanám a 3,14csába Monacot, hosszú évek óta toronymagasan a legunalmasabb "verseny", az egész arról szól hogy csillogás meg pompa, emiatt van benne a kezdetektől a versenynaptárban. Ha meg amiatt annyira fontos, akkor rendezzenek itt parádét, felvonulást, demó versenyt, de ne legyen ez egy teljes értékű VB-futam, amikor előzni sem lehet, és hajlandóság sincs rá.
Most hétvégén konkrétan az 1-10. helyeken nem volt változás, az összes pontszerző helyen az futott be, aki az időmérőn is azt a pozíciót érte el. Akkor verseny minek van? Időmérő után le is lehetett volna zárni a hétvégét, kiosztani a pontokat azt csókolom.
De ha már nem lehet ettől a dögunalmas vonatozós pályától megszabadulni, akkor maximálisan egyetértek az egyes válaszolóval (tőle függetlenül, már napokkal ezelőtt ez jutott eszembe nekem is), miért is lehet kereket cserélni meg alkatrészt cserélni piros zászló alatt? Pont hogy expliciten tiltani kéne, főleg itt, mert ezzel az utolsó 1% esély az izgalomra is végleg elszállt.
Azt sem igazán értem az mi hogy kiesik valaki a versenyből, aztán piros zászló után visszakerül a rajtpozíciójába (Sainz). Ez is mi?
Amúgy a versenyzői/csapat hozzáállás is nagyon rossz, a pontszerzők közül meg sem próbált senki előzni. Azért a mezőny végén Stroll, Sargeant, Zhou részéről voltak próbálkozások, de az első tízben semmi. Piastri is udvariasságból hogy Leclerc nyerje a hazai futamát, nem is próbált meg semmit, pedig látszott hogy gyorsabb volt kb a futam kétharmadáig.
"Azt sem igazán értem az mi hogy kiesik valaki a versenyből, aztán piros zászló után visszakerül a rajtpozíciójába (Sainz). Ez is mi?"
Ezt azzal magyarázták, hogy a piros zászlós megszakításkor az utolsó helyen álló és a baleset miatt lemaradt Zhou (mivel a baleset közvetlenül előtte történt és a roncsok elzárták a pályát) még nem haladt át azon a szektor mérőponton, ahol a többiek már áthaladtak, ezért az eggyel korábbi szektor mérőpontot kellett figyelembe venni, amin még mindenki áthaladt, és ott még a 3.helyen állt Sainz.
De amúgy igen, hülyeség ez is, még a nézők is látják, hogy a megszakítás pillanatában ki, hanyadik a pályán, nemhogy a versenyirányítás, miért kilométerekkel korábbi adatok szerint folytatják a versenyt? Annak a pillanatnak kéne mérvadónak lenni, amikor jön a piros...
Pontosan. Meg most a szektor mérőpont itt miért számít egyáltalán? Ha mondjuk az 50. körben történik valami, ahol az utolsó helyezett már 3 kör hátrányban van, akkor 3 kört visszacsinálnak?
Annyira ostobák a szabályok hogy az valami hihetetlen, és most Monacoban több ilyen is kicsúcsosodott.
A pontozásból látom hogy egy belterjes buta proli banda vagytok - talán ugyanaz az ember írogat saját magának... nem lepődnék meg az egysíkú gondolkodást láttán.
Nade igaza van fentebb az illetőnek:
NEM KELL NÉZNI!
NEM KÖTELEZŐ!
El lehet tölteni a vasárnap délutánotokat máshogy is. Ja hogy sem család, sem értelmes hobbi, érdeklődési kör, sem normális haver nincs? Hát akkor is nézhettek mást, nem kell a forma1 miatt forralni az agyatokat! Ott a foci vagy a darts! Az való az ilyeneknek.
A Monacoi F1 futam nem nektek, nem rólatok szól! Minden pixel amit a tv-ben láttok többet és mint az összes ide kommentelő egész élete, minden vagyona. Senkik vagytok és semmik vagytok azokhoz az emberekhez képest. Majd pont ti fogjátok megváltoztatni a futam menetét, a pályát, stb? :DDDD LOL! Legalább önbizalom van!
15-ös, azzal, hogy idehánytál egy tucat sornyi felsőbbrendű dumát a semmiről, csak annyit értél el, hogy minden jóérzésű olvasóban szekunder szégyenérzet támad a suttyó mivoltod végett.
De azért kösz, hogy benéztél...
Hát kövezzetek meg, de szerintem ahogy változik a világ, a versenyzők, az autók, úgy kellene változzanak a pályák is. Lehet, hogy Monaco is mehetne a levesbe.
"NEM KELL NÉZNI! NEM KÖTELEZŐ!"
Hát barátom, ez az igazi proli válasz, amikor mindenre azt mondod, hogy "ha nem tetszik, el lehet menni". Csak attól még a szar az szar marad.
"Néztem én is a futamot, nekem pl. az jutott eszembe akkor, hogy mi lenne, ha piros zászló alatt tilos lenne gumit cserélni?"
Nem biztos, hogy ezzel célt lehetne elérni. A megszakítások, kerékcserék pont azok, amik egy kicsit fel szokták rázni az addigi eseménytelenséget, Történnek fordulatok, helycserék. Ha ezt is kivesszük és ugyanúgy vonatoznak tovább, mintha mi sem történt volna, azzal még az addigi izgalmak esélyét is elvennék.
"A megszakítások, kerékcserék pont azok, amik egy kicsit fel szokták rázni az addigi eseménytelenséget,"
Láttad egyáltalán a futamot? Pontosan ettől fosztott meg minket a piros zászló: az első körben mindenki lezavarta a kötelezően előírt egyszeri kerékcserét, a verseny fennmaradó részéből pedig gyakorlatilag egy 77 körös sprint vonatozás lett, bármiféle boxutcai taktikázás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!