Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Futás edzésterv?

Futás edzésterv?

Figyelt kérdés

10km-en szeretnék gyorsulni (jelenleg 53-54perc), pár hónapja futok

hogy érdemes edzéstervet készíteni?

egy héten legyen 1 hosszú lassú, 1 rövid lassú (pihenésnek), meg 1-2 résztáv, fartlek, és ez végig, 3-5 hetente 1 pihenő hét, amikor kevesebbet, lassabban futok

vagy

8-12 hetet felosztom, első 6 hétben hosszú lassú futások, aztán csökkentem a távot, növelem a sebességet, résztáv, fartlek edzések, majd utána 1-1,5 hét pihenő, és aztán újra egy ilyen 8-12 hetes edzésterv

2020. ápr. 30. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Daniels' running formula c. könyvet nézd meg.

Van benne komplett 10k edzésterv meg millió más elképesztően hasznos dolog.

2020. ápr. 30. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:

#1: Van olyan kérdés ahova nem ezt írod? Ma eddig két kérdést láttam és te voltál mind a kettőnél az első...

A kérdezőnek meg azt javaslom, hogy 53-54 perccel ne akarjon edzéstervet összerakni. Ez egyáltalán nem leszólás. Csak ha eredményt akarsz, akkor inkább szakemberhez fordulj. Vagy ha arra nincs idő/keret/kedv/stb, akkor még egy alap edzésterv is többet ér, mint egy rosszul összerakott edzésterv.

Hajrá a továbbiakban!:D

2020. máj. 1. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Igen, mindenkinek ezt írom. Mivel az a valaha írt legjobb könyv a futás témában. Az a te bajod, hogy valószínűleg nem értesz angolul ezért nem tudod elolvasni. Neked javaslom a futók baráti köre Facebook csoport.
2020. máj. 1. 20:07
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

"akkor inkább szakemberhez fordulj"

Milyen szakemberhez? A plandurenszes Lőrinc Oliver? 😆

2020. máj. 1. 20:09
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 (a 2. voltam): Jó akkor olvassa el a könyvet, próbáljon írni egy edzéstervet kb 0 edzésmúlttal. Biztosan nagyon sikeres lesz.(egyébként valószínű az lesz, mert az elején mindenki könnyen fejlődik). Oké fel tud készülni valamennyire egy, két versenyre. Aztán meg majd fog csodálkozni, hogy miért nem fejlődik és miért jönnek a túlterheléses sérülések. És az a fejlődés amit annyi idő alatt elért, egy normális edzéstervvel sokkal nagyobb ütemű lett volna. És a kérdésedre válaszolva, ha hiszed ha nem, egy szakedző jobb edzéstervet rak össze egy kezdőnél. Nem is értem az embereket... Rosszul vagyok ettől, hogy “elolvastam a könyvben, simán lehetnék szakedző” vagy a másik kedvencem “utánaolvastam az interneten, simán leállok veszekedni az orvossal”. Ezeket általában pontosan az ilyenek mondják. Ezért halad olyan jól ez az ország...😁
2020. máj. 1. 23:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja és kiválóan beszélek angolul és németül. Téged kéne sajnálni, hogy egy könyvből próbálsz itt nagyon okosat mondani. Arról nem is beszélve, hogy érdemes cikkeket meg kutatásokat olvasni. Azok frissülnek. Egy könyv általában bemutat egy álláspontot esetleg egy párat. De az abban lévő tudás nem frissül. Nem vonom kétségbe, hogy az egy jó könyv. De butaság azt hinni, hogy egy könyv elég és hogy ami abban van az szentírás.
2020. máj. 1. 23:45
 7/8 A kérdező kommentje:
értem, köszi
2020. máj. 2. 08:56
 8/8 Krisz85 ***** válasza:
100%
hmm, esetleg pulzusmérő, ismered a küszöb értékeidet? addig ne nagyon akarj "gyorsulni", alapállóképességi edzést kellene erölteni, de konkrétumot csak személyre szabottan! :-)
2020. máj. 30. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!