Szerintetek ez az edzésterv mennyire lehet hatékony?
Hétfő:
- Mell: fekvőtámaszok (3 féle gyakorlat, 5-5-5 sorozat, 10 ismétlés vagy 1 féle gyakorlat, 6-7 sorozat, 20 ismétlés)
-Tricepsz: tolóckodás széken, gumiköteles tricepsz gyakorlat(mind a kettőnél 5 sorozat és 20 ismétles)
-Váll: vállgyakorlatok (2 féle, 5-5 sorozat, 20 ismétlés)
Kedd:
-Egésztest edzés zsírégetéshez (1 perc vagy 20-30 ismétlés sima gyakorlat(fekvő, evezés, oldalemelés, szűkfekvő, bicepszhajlítás, tárogatás, hasprés, plank, guggolás stb., majd aztán 30 mp pulzusemelés(burpee, mountain climber, lépcsőzés, stb.) Ez így kb 45-60 perc, attól függően, hány kört csinálok)
Szerda:
-Hát: evezés gumikötéllel vagy kővel, törzsizom erősítés(8-10 sorozat 20 ismétlés, a végén 1-2 dropset, a tőrzserősítésből 6x20 ismétlés)
-Bicepsz: bicepsz hajlítás szintén kővel vagy gumikötélell (6 sorozat, 20 ismétlés, a végén 2-3 dropset)
Csütörtök:
-Egésztest edzés zsírégetéshez (amit már leírtam)
Péntek:
-Láb (guggolások, kitörések, guggolásból felugrások, bicikli, ez változó, hogy miből mennyit)
-ABS (hasprések és sok plank a futás miatt)
Szombat, Vasárnap kondi szempontjából pihenőnap. Vagyis még olyat szoktam csinálni, hogy szerdán tartok egy pihenőnapot és az egészet onnantól eltolom egy nappal, tehát csütörtök lesz hát-bicepsz, péntek egésztest, szombat láb+ABS.
Emellett van egy futóedzéstervem, amit ezzel szemben előnyben részesítek. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap futok. Vasárnap futom a Long Runt.
Az edzésterv első felében csak heti 30-35 km-t futok, a második felében már inkább 40-45-t. Ezt az edzéstervet nem én csináltam, hanem szakszerű edzésterv.
Egyébként ha valakit érdekel, ez egy Nike edzésterv. Vannak benne sprintek(pl: 14x200 m 2 perc pihenővel), benchmarkok(15 perces, osztott edzés), recovery runok(7-12,5 km, ezek az edzésterv legvégén, a verseny közelében lecsökennek), tempó futások (2-7 km), résztávos edzések(8x1000 m) és long runok(17,5-21 km). Ezekből minimum kijön a heti 30-35 km, később a 40-45 km.
Szóval szerintetek ez mennyire jó így? A futás az elsődleges sportom, de izmot is szeretnék építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!