Miért nem fogyok egy kilót sem?
22 éves nő vagyok, 165 cm, 67 kg. Le szerettem volna menni 58-60 kg környékére, de egy hónap alatt nem mozdultam el egy dekát sem. Heti 2-3 alkalommal voltam edzőteremben, alkalmanként 45-60 percet, 12 ismétléses sorozatokkal dolgoztam.
Az étrendem napi 1000-1200 kalóriából állt, 90-100 gramm fehérje, 130 gramm ch, 30 gramm zsír ment naponta. Mégsem ment le semennyi sem? Van esetleg ötletetek, mi lehet az oka?
Van oka. És most vedd komolyan amit írok.
Ne a mérleget nézd. Soha. Az izom tele van vízzel, többet nyom, mint a zsír. De az is csak akkor fog fejlődni ha elég táplálékot kap. A 67 kilóhoz az 1200 kalória nagyon kevés. Több fehérjét egyél (tojás, csirke), a hozzáadott cukrot hanyagold amennyire tudod, sok zöldség, kevés de mindennapos gyümölcs, a szénhidrát pedig lassú felszívódású legyen (túró, zabpehely).
Legyél türelmes és pl a hasadat nézd ahogy hónapról hónapra kisebb lesz mert jobban beleférsz a nadrágodba.
És mivel lány vagy és fogyni szeretnél, ezért fektess nagyobb hangsúlyt a lábadra. Az a legnagyobb izomcsoport és az indítja be a legjobban az izomnövekedést. Csak nézz körül, hogy milyen a molett lányok többsége: pipaszár láb, nagy has. Ez van ha valaki nem dolgoztatja a lábait.
A lányoknak pont az áll jól ha felül kicsit lazábban, de lábra kicsit jobban dolgoznak. És ha jobban dolgoztatod, mint amit általában elbír, akkor készteted növekedésre és a fehérje oda fog menni, a szénhidrát pedig ellátja energiával, nem pedig zsírként rakódik le, mint a lustáknál...
ui: Nem kell minden nap testépítő bajnokságra készülni. Csak rendszeresen mozogni és megfelelően táplálkozni. Aztán hónapról-hónapra jön láthatóan az eredmény :)
A napi kaloriaszuksegleted tobb modon tudod novelni. Ha kardioval noveled, 1-2 het utan csokken a testsulyod. Ha sulyzos edzessel, a testsulyod nem fog valtozni par het alatt, mivel mas zajlik le a szervezetben. Mondhatni a kifejezetten zsiregeto jelleggel beallitott kardio mozgas hatasara "egybol" elkezd csokkenni a sulyod, az izomzatbol kiurul a szenhidrat, a sejtjeid dehidratalodnak az izzadas miatt, es megindul a zsiregetes. Ha sulyzozol, elso hetekben az izmok a terheles jellegebol adodoan nem leurulnek, hanem feltoltodnek szenhidrattal es vizzel, maga az izomtomeg is elkezd novekedni, ha kevesebb a kaloria a zsiregetes ugyan ugy megindul. Viszont ez esetben nem lesz az elso par hetben/honapban (egyen es esetfuggo) merheto sulyvaltozas. Ha hozzavesszuk a mar emlitett rendkivul alacsony kaloriabevitelbol fakado raktarozasi viz es tapanyagvisszatartast, meg a sulyzos edzes okozta hormonvaltozasokat a testedben, siman elofordulhat hogy nem fogysz, sot, novekedhet is a testsulyod.
Picit emeld meg a kaloriabevitelt, beiktathatsz par kardio edzest is, es varj meg egy honapot. Elobb utobb csokkenni fog a testsuly, de gyanitom a zsirtomeg mar csokkent. Nem a merleg mondja meg hogy fogytal-e, hanem a tukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!