A rizst főzés előtt mérjem és számoljam bele a napi szénhidrát bevitelbe?
Figyelt kérdés
Tomegnovelek, gondolom főzés előtt kellene lemerni, de így akkor szürreálisan sokat kellene enni. Főzés után 2-3x annyit nyom. Illetve a csirkemell? Az meg pont hogy könnyebb lesz sütés után?2019. ápr. 28. 20:22
1/8 anonim 

válasza:

Mérd inkabb főzés utan. Annyi rizst ugysem lehet lenyomni ha nyersen méred, kivéve ha kínai vagy.
3/8 anonim 

válasza:

Előtte kell, én is küszködom a mennyiséggel :D
4/8 Lazy Lover 

válasza:

Cortez meg mondta mindent nyersen mérünk :-)
5/8 anonim 

válasza:

Azért nyom 3x annyit főzés után mert felszívja a vízt te :D
6/8 Mélymagyar 

válasza:

Srácok.... Ne égessetek már ki...
Nyersen leméred az x grammot és megfőzöd és megeszed. Főve az x gramm rizs vagy 2-3x annyi lesz a víz miatt.
Nem értem miért küszködik valaki azért mert nem főve méri.. Ha kell neked nyersen pl 300g rizs de te főve méred le akkor valójában annyi ch-t viszel be mint amennyi 100g rizsben van.
7/8 anonim 

válasza:

Húsnál még megértem az nekem is problémás. De a rizsnél nem értem a problémát.
8/8 anonim 

válasza:

Teljesen mindegy. Ha főzve méred, akkor a "főtt rizs" makróira keresel rá.
100g főtt rizs: kb. 3g fehérje, 28g ch, 0 zsír, 130 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!