Ha csinálnék oldalemeléseket, erősödne a fekvenyomásom? Gyenge a vállam
Figyelt kérdés
2019. ápr. 24. 19:15
1/13 anonim válasza:
Tudod mivel erősödne a legjobban?
Több fekvenyomással.
De komolyan.
Főleg, hogy az oldalsó váll alig dolgozik
2/13 anonim válasza:
Összetettebb ez annál hogy egy dolgot erősíts. Tricepsz, első váll és még hátra is kell erősíteni hogy elbírd a nagy súlyt.
3/13 Szergej55 válasza:
Meg vannak tervezve a fekvenyomás súlyai? Mert úgy egy idő után nem lehet fejlődni, hogy lemegyünk, aztán lesz valami, ahogy érzem.
4/13 A kérdező kommentje:
Edzésenként növelem meg van deload
2019. ápr. 24. 23:43
5/13 anonim válasza:
Épp hogy nem válból kell nyomni. Legtöbb edző lenyomat az emberrel egy kőkemény vállprogramot és utána engedi fekvenyomni hogy véletlenül se vállból nyomd mert már akkor nem is birnád.
6/13 anonim válasza:
Nem. Először is, az oldalemelés nem erőgyakorlat, a vállizom izolációjához jó, testépítés szempontjából. De a vállzom tömegét/erejét sem az oldalemelés adja, hanem a fej fölé nyomások.
Másodszor, a fekvenyomásodat a következő gyakorlatok erősítik: fekvenyomás, részleges nyomás, padlóról nyomás, tolódzkodás, döntött t. evezés szűken, döntött t. evezés fordított fogással, felhúzás, guggolás.
7/13 A kérdező kommentje:
De a részleges nyomás,padlóról nyomás meg a tolódzkodás a tricepszet erősíti,nekem a vállam gyenge
2019. ápr. 25. 10:35
8/13 anonim válasza:
Egyenes padon nyomasnal a vall pont annyira kapcsolodik be a gyakorlatba, hogy a kulonbozo nyomasok elegendoen erositik. Ha nagyon vallkoncentralt a nyomasod, celszeru lehet ujra tanulni nyomni. Nalam is elofordul, hogy nagy sulyoknal vallbol probalok kompenzalni jopar edzes utan, ilyenkor kell egy nagy deload, es raszanni 2-3 edzest (vagy tobbet) arra, hogy az izomzatot es az idegrendszert visszaszoktasd a helyes kivitelezeshez. Legalabbis en igy tapasztaltam.
9/13 A kérdező kommentje:
Nem vállcentrikus.De már 2 éve semmit sem tudtam emelni a fekvenyomásomon,pedig csak 110kg-t tudok kinyomni.Ez a gyenge vállaim miatt van szerintem.
2019. ápr. 25. 12:12
10/13 anonim válasza:
Pihenj 2-3 hetet. Viccen kivul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!