Hogy hogy ilyen erős 67kg osan?
Egyik haverom 17 éves. Másfél éve edz. Rohadt erős, full szálkás, de nem nagydarab, csak 67kilo 177es magassághoz.
63 kiló volt kb mikor kezdte. Hogy lehet az hogy mindent a terembe annyi súllyal csinál mint a 100+os állatok, és nem nő a tömege?
Labtolas 240el nyomja, fekvenyomast 75el-80al.Guggolast 100al,csuklyazast 140el.Bicepszesest 20-as egykezessel, és padon a mellezest 35-35 kgos kezisulyzokkal(ezutobbibol nyilván nem 8at csinál hanem max 5ot kb) és fontos hozzátennem hogy láttam minden gyakorlatat es szabályosan csinálja
Erre mondják azt hogy genetika? 1,5 év alatt kb 5kg ment fel rá.
Mert nem zabál, mint a sok hülye állat, és a leírtak alapján nem az izmosodás a célja, hanem minőségi, zsírmentes, szálkás izomzatra törekszik.
És a minőség jóval értékesebb a mennyiségnél. Ez a fiú tényleg szinte tökéletesen fejleszthette magát, én nem csodálom, hogy erősebb, mint valami szteroidos, moslékon nevelkedett sz..rdarab.
Ez egy olyan 17-8 eves szamara aki 1-2 eve edz, teljesen rendben van. Mikor ocsemekkel edzettem (szakkozep vegzos csapat) ok is hasonlo sulyokkal edzettek, egyik sem volt nagydarab.
Inkabb a tobbieket kene kerdore vonni, aki 100+kg es 75-80 kiloval nyom fekve, nem vall 1-2 honapnal hosszabb edzotermes multra.
A 100+ kilós "állatok", akik tényleg "állatok" nem 75-80-al fognak fekvenyomni meg 100-al guggolni, nálunk a 100+ -os "zsírdisznók" (nem az állatok) nyomnak 180-al fekve és guggolnak 200+ -al.
A 100+ -os állatok ennél is nagyobb súllyal dolgoznak, bicepszbe 35-el nyomják egykezesbe karonként, mellezés egykezes 70-70kg kezenként.
Sőt van aki épp hogy eléri a 90 kilót.
Szóval a barátod számai nem annyira "erősek", mint elsőre gondoltad.
És azért nem vastagodik (izomban!!) mert nem emeli a terhelést(a súlyokat) az ismétlésszámot vagy az intenzitást vagy nincs kalóriapluszba.
Most nyilván lehet tulozni, de szerintem nem olyan szar az a 240 kgos lábtolas... Meg 20kg-s bicepszezes... Oké, 80kg fekvenyomas az tényleg gyenge. 4 hónapja edzek és én csinálom 110-el 80 kg-oskent..
Guggolásba meg nem szar a 100.nem 8as szériákat nyom ebből hanem 15ösöket.
A 240 kg-os lábtolás csalóka, azért ott nagyon sok súlyt fel lehet pakolni és persze ott sem mindegy a mozgástartomány.
Egy ismerősöm kezdő szinten edzett, mondtam neki, hogy iktassa be a lábtolást, életében először csinálta a gyakorlatot és 260 kilóval ment neki 4x12 (105 kilósan).
Szóval a lábtoló gépen végzett gyakorlat ne legyen már mérce.
A 20kg-os bicepsz sem kimagasló másfél év edzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!